Laadukkaat tarjoilut – ruokahävikki minimoiden

Nauti herkullisista tarjoiluistamme hyvällä omallatunnolla

  • Ravintola- ja kokoustarjoilujen ainekset hankimme mahdollisimman läheltä ja sesongin mukaisesti, aina kun mahdollista.
  • Käytämme runsaasti kasviksia ja luomutuotteita satokaudet huomioiden.
  • Lihatuotteissa suosimme kotimaisuutta. Tarjoilemamme naudanlihan, porsaanlihan ja antibioottivapaan broilerin alkuperämaa on Suomi, lampaanliha on peräisin Uudesta Seelannista ja ankka Ranskasta.
  • Valmistamme tarjoilut aina kotimaista osaamista ja omia reseptejä hyödyntäen.
  • Scandicissa nautit aina vastuullisesti tuotettua Reilun kaupan luomukahvia ja Scandic-vettä. Huomioimme vastuullisuuden myös muissa juomatuotteissa; tarjoamme kotimaisia, luomu- sekä vegaanivaihtoehtoja.
  • Hankintakäytäntömme perustuvat vastuullisuusarvoihimme. Tutustu hankintoja ohjaaviin ohjeistuksiin.

Ruokahävikin minimointi

  • Ruokahävikin ja biojätteen määrää on hotelleissamme seurattu ja vähennetty systemaattisesti usean vuoden ajan ammattimaisella suunnittelulla ja henkilökunnan perehdyttämisellä.
  • Jaamme parhaita hävikin minimoinnin käytäntöjä hotelliemme kesken ja testaamme uusimpia hävikinhallintajärjestelmiä.
  • Buffettarjoilujen osalta olemme onnistuneet vähentämään hävikkiä myös esillepanolla, mm. tarjoiluastioiden kokoa optimoimalla.
  • Vähennämme hävikkiä myös myymällä buffet-tarjoilusta ylijäänyttä ruokaa uusien sovellusten avulla: hävikkiannosten myyminen on vähentänyt pelkästään Suomen Scandic-hotelleissa biojätteen määrää 7,4 tonnia vuoden aikana.