Lasten kanssa matkustamisen ABC

Osa 3: Lapsenomaisesta riemusta

Lomaa kannattaa tarkastella lasten silmin

Moni odottaa lomalta spektaakkeleja. Aina ei kuitenkaan tarvita suuria elämyksiä pysyvimpien ja rakkaimpien muistojen luomiseen.

Väitteen todistamiseksi voidaan tehdä helppo kaksivaiheinen koe. Ensin kysytään lapsilta, mitä lomamatkasta jäi mieleen. Vastaukset ovat todennäköisesti:

  • Hotellin käytävällä oli jännä jääpalakone
  • Nukuin isossa sängyssä
  • Söin aamupalaksi lettuja
  • Ajoin ratikalla
  • Ravintolassa sai leikkiä
  • Sain huvipuistosta muistoksi pehmolelun

Kokeen toisessa vaiheessa kysytään samaa aikuisilta. Mikä oli parasta lomamatkassa? Todennäköisesti aikuinen ei edes vastaa varsinaiseen kysymykseen, vaan käyttää kolme minuuttia luettelemalla, mikä kaikki oli pielessä: oli liian kylmä tai liian kuuma, hyvät kävelykengät unohtuivat kotiin, lapset halusivat pomppia sängyllä, entäs se ruuhka! Sama loma, mutta hyvin erilainen kokemus.

Lomamatkaan kannattaa siis suhtautua samalla tavalla kuin lapset. Se, että saa makoilla sängyssä, syödä valtavan jäätelötuutin ja kiljua riemusta vuoristoradassa, ovat hauskanpidon ja hetkessä elämisen asiantuntijoiden mielestä parhaita juttuja, joten aikuistenkin kannattaa keskittyä niihin. Kun lomamatkaan suhtautuu lapsenomaisella riemulla, katoavat turhat suorituspaineet. Ehkä tänä vuonna lomamuistojen ykköseksi nousee, kun äiti uskalsi tulla mukaan vuoristorataan ja isäkin innostui pomppimaan sängyllä.

Miltä loma näyttää lapsen silmin? Katso videosarja!

Lue myös Lasten kanssa matkustamisen ABC: