Lasten kanssa matkustamisen ABC

Osa 4: Pelätty ruoka-aika

Aikuisten ja lasten kokemukset ruokailusta eroavat välillä radikaalisti

Ruoka-aika saattaa olla todellinen koettelemus matkustavalle perheelle. Mitä syödään? Ja missä? Ja millainen kaaos siitä tulee? Keräsimme yhteen eräitä monelle tuttuja tilanteita päivän varrelta.

Aamupala

Aamiainen on päivän tärkein ateria, ja erityisen suuri merkitys sillä on hotellilomalla. Tukeva aamiainen varmistaa, että koko poppoo jaksaa lähteä tutkimaan kaupunkia tai hurjastelemaan huvipuistoon.

Mitä sinä näet: Erilaisia vihanneksia ja hedelmiä – kerrankin ilman pilkkomista!

Mitä lapsi näkee: Lettubuffet. Ja nakkeja.

Lounas

Lomailu voi olla rankkaa puuhaa, ja huvittelun keskellä syömään pysähtyminen tarjoaa (ainakin aikuisille) tervetulleen hengähdystauon puuhastelusta.

Kauan sinulta menee syömiseen: Puoli tuntia.

Kauan lapselta menee syömiseen: Puoli sekuntia.

Välipala

Syötävää nautitaan lomalla antaumuksella ja usein terveellisiä ruokarutiineja höllentäen. Usein nälkä iskee salamana taivaalta, ja välipalaa on saatava välittömästi ja heti, oltiin sitten kulkuneuvossa, huvipuistossa tai menossa syömään puolen tunnin päästä.

Missä toivoisit välipalan olevan: Lapsen vatsassa.

Missä välipala oikeasti on: Maassa, paidalla, käsissä, puhelimen näytöllä, rattaissa ja lokin suussa.

Illallinen

Lomalla iltaruokailussa on erityistä hohtoa, mutta kokemus useamman ruokalajin illallisesta saattaa olla hieman erilainen isojen ja pienten matkalaisten silmin.

Miltä sinusta tuntuu: Ihana hengähdyshetki touhukkaan päivän jälkeen ja mahdollisuus nauttia hyvästä ruoasta.

Miltä lapsesta tuntuu: Aika kuluu hitaammin kuin koskaan ennen.

Yksi asia on kuitenkin lapsille ja aikuisille yhteinen: kun pitkän hauskan päivän jälkeen vatsa on täynnä, tulee uni nopeasti.

Scandicin aamiaisella on aina tarjolla kattava valikoima syötävää jokaiseen makuun. Päivällisellä lapset voivat koota suosikkiannoksensa Sigge-menusta tai tilata lasten annoksen puoleen hintaan à la carte -listalta. Lisäksi useissa Scandiceissa on leikkihuone tai leikkinurkkaus ravintolan yhteydessä.

Miltä loma näyttää lapsen silmin? Katso videosarja!