Lasten kanssa matkustamisen ABC

Osa 5: Onnistuneen loman tunnusmerkit

Mistä tietää, että matka on ollut hyvä?

Lomamatka loppuu usein nopeammin kuin toivoisi

Kotiin lähteminen voi tuntua pienistä ja vähän isommistakin matkalaisista hieman haikealta: on pakko jättää taakse tutuksi tullut hotellihuone, eikä aamiaisella olekaan tarjolla kasapäin lettuja ja muita herkkuja valmiiksi laitettuna. Pian päivät eivät enää muodostukaan kaupungin tutkimisesta, huvipuistossa seikkailemisesta ja hyvin syömisestä.

Onnistuneen loman tunnistaa siitä, että tunnelma on yhdistelmä matkan jatkamisen halua ja kotiinpaluun intoa. Olisi ihana jäädä vaikka yhdeksi yöksi lisää, mutta toisaalta on mukavaa mennä takaisin kotiin. Matkalaukkuja purkaessa monen mielessä kangastelee jo uusi matka – mutta ei aivan heti kuitenkaan. Ensin nautitaan siitä, että lapset nukkuvat omissa huoneissaan ja että jäätelön syömisen rajoittamiselle löytyy arjesta lomaa pätevämpiä perusteita.

Osa loman hauskuudesta ja rentoudesta kannattaa siirtää myös arkeen. Ehkä välillä voikin syödä aamiaiseksi niin paljon lettuja kuin haluaa, tai maata porukalla sängyssä katselemassa elokuvia, tai heittäytyä huvittelemaan täysin rinnoin.

Miltä loma näyttää lapsen silmin? Katso videosarja!