Yleistä

Sinä ja hotelli sovitte huoneenvuokrauksen ehdoista. Sen yrityksen nimi, joka ylläpitää hotellia (jäljempänä "Scandic" tai "hotelli") ja jonka kanssa olet tehnyt sopimuksen, näytetään varausvahvistuksessa. Jos erityistä sopimusta ei ole laadittu, seuraavat ehdot ovat voimassa. Kokouksia ja ryhmävarauksia koskevat eri säännöt.

Varaus ja vahvistus

Varaus katsotaan sitovaksi silloin, kun se on vahvistettu ja olet saanut varausnumeron. Tämä voi tapahtua suullisesti, kirjallisesti tai varausjärjestelmän kautta. Varauksen yhteydessä sinun on annettava seuraavat tiedot: nimi, osoite, saapumis- ja lähtöpäivämäärä, sekä maksutapa. Eri hintoihin liittyy erilaisia ehtoja, katso yksityiskohtaiset hintatiedot. Huonevarauksen voi tehdä vain yli 18-vuotias henkilö. Alaikäiselle huoneen varaava henkilö on vastuussa alaikäisestä henkilöstä riippumatta siitä, majoittuuko hänen kanssa samaan huoneeseen vai ei. Huom! Scandic Paasi -hotellissa Helsingissä, Scandic Anglais, Scandic Continental, Grand Central by Scandic ja Haymarket by Scandic -hotelleissa Tukholmassa alaikäiset eivät voi majoittua ilman huoltajaa, eikä lupatodistus ole niissä voimassa. Turvallisuussyistä vain henkilökunta ja hotelliin sisäänkirjautuneet henkilöt päästetään hotellihuoneisiin ja muihin varattuihin tiloihin. 

Lataa lupatodistus alaikäisen majoittumista varten (pdf)

Saapuminen ja lähteminen

Saapumis- ja lähtemisajat vaihtelevat sen mukaan mihin hintaan olet tehnyt varauksesi. Lue yksityiskohtaiset hintatiedot tarkkaan täältä.

Peruutus ja saapumatta jättäminen

Peruutussäännöt vaihtelevat sen mukaan mihin hintaan olet tehnyt varauksesi, lue yksityiskohtaiset hintatiedot tarkkaan. Ellei varaushetkellä ole sovittu toisin tai valitsemaasi hintaa koske eri säännöt, peruutus on tehtävä viimeistään klo 18.00 paikallista aikaa saapumispäivänä. Jos jätät saapumatta hotelliin tai peruutat varauksesi myöhemmin kuin klo 18.00, joudut maksamaan yhdestä vuorokaudesta. Jos hotellille on aiheutunut erityisiä kuluja varauksestasi johtuen, joudut korvaamaan myös ne.

Aikainen lähtö ja majoitus määrittelemättömäksi ajaksi

Jos olet tehnyt varauksen tietyksi ajanjaksoksi, mutta lähdet aikaisemmin, tämä saattaa aiheuttaa muutoksen hinnassa. Ota yhteyttä hotelliin ja ilmoita lähtösi ajankohta. Jos asut hotellissa määrittelemättömän ajan ja pidennät vierailuasi vuorokausi kerrallaan, sinun on ilmoitettava lähdöstäsi viimeistään klo 18.00 edellisenä päivänä. Muussa tapauksessa joudut maksamaan lisävuorokaudesta. Jos hotelli ei enää voi antaa sinun käyttää huonetta, sinulla on oikeus saada tieto siitä viimeistään klo 18.00 päivää ennen lähtöä.

Hotellin velvollisuudet ja omat toiveesi

Jos hotelli ei voi antaa sinulle huonetta sopimuksen mukaisesti, sinulla on oikeus saada ilman lisämaksua vastaava tai parempi huone samassa hotellissa tai toisessa vastaavantasoisessa hotellissa. Ilmoita toiveesi varausta tehdessäsi varmistaaksesi, että hotelli on valmistautunut. Suurin osa hotelliemme huoneista on savuttomia huoneita. Jos haluat tupakoida hotellihuoneessa, pyydä varausta tehdessäsi tupakoivien huone. Jos tupakointikieltoa ei noudateta, hotellilla on oikeus veloittaa asiakkaalta mahdolliset kustannukset. Jos haluat ottaa mukaasi lemmikkieläimen, ilmoita siitä huonetta varatessasi.

Maksu

Tietyt hinnat edellyttävät ennakkomaksua. Lue yksityiskohtaiset hintatiedot. Maksettu ennakkomaksu vähennetään lopullisesta laskusta. Jos peruutat varauksesi peruutusajan jälkeen, hotellilla on oikeus pidättää itsellään varausmaksu/ennakkomaksu. Yleensä hotellilasku tulee maksaa vastaanotossa, tavallisesti hotelliin saapumisen yhteydessä. Kaikki hotellimme hyväksyvät tavallisimmat maksukortit. Hotelli ei kuitenkaan ole velvollinen hyväksymään maksukortteja, shekkejä, kuponkeja tai ulkomaista valuuttaa, jos hotelli itse ei ole tarjoutunut niin tekemään.

Arvotavaroiden ja matkatavaroiden säilytys hotellihuoneessa tai matkatavarahuoneessa

Arvotavaroita voi yleensä säilyttää hotellin tallelokerossa. Hotelli voi säilyttää matkatavaroitasi lukitussa matkatavarahuoneessa. Älä jätä arvotavaroita tai matkatavaroita valvomatta hotellin aulassa kun kirjaudut sisään tai ulos hotellista, aamiaisella tai kun odotat taksia. Turvallisuussyistä hotelli ei ole velvoitettu säilyttämään omaisuutta, jolla on korkea arvo tai omaisuutta, joka voi olla henkilökunnalle vaaraksi. Hotellilla ei ole ankaraa vastuuta omaisuudesta, jota säilytät hotellihuoneessa tai matkatavarahuoneessa.

Oma turvallisuutesi

Ota aina selville missä hätäuloskäynnit, hälytyspainikkeet ja palosammuttimet sijaitsevat. Yksityiskohtaisia tietoja on hotellihuoneen oven sisäpuolella. Lue myös esite ”Majoittuminen hotellissa”.

Henkilötietojen käsittely

Scandic-konserni käsittelee henkilötietoja henkilöistä, jotka käyttävät palveluitamme ja tuotteitamme. Scandic Hotels AB ja hotelli ovat molemmat rekisterinpitäjiä varaukseesi liittyvien henkilötietojen osalta. Tässä osiossa ”Scandic” viittaa sekä Scandic Hotels AB:hen että hotelliin.

Scandic käyttää henkilötietojasi ylläpitääkseen, hallinnoidakseen, valvoakseen ja vastaanottaakseen sinulta maksuja varaamistasi palveluista. Edellä mainittu kattaa myös sellaisen viestinnän, joka muistuttaa tai antaa sinulle tietoja varauksistasi tai tarjouksista, ja varaukseesi liittyvät tiedot, jotka on kerätty ennen majoitusta, sen aikana ja majoituksen jälkeen. Tämän lisäksi henkilötietojasi voidaan käsitellä tietosuojaselosteessa kuvatuissa tarkoituksissa.

Jos olet Scandic Friends -jäsen, henkilötietojasi voidaan käyttää Scandic Friends -profiilisi täydentämiseksi, jolloin henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan Scandic Friends -jäsenyyden ehtoja. Jos et ole Scandic Friends -jäsen, henkilötietojasi voidaan käyttää profiilin luomiseksi, esimerkiksi yhdistämällä tietojasi aikaisempiin varauksiin tai evästeistä peräisin olevaan tietoon, jolloin Scandic voi tarjota sinulle entistä joustavampia ja yksilöityä kokemuksia. Tämä tarkoittaa, että vastaanotat sinulle merkityksellisempiä tarjouksia ja tietoja sekä parempia palveluita.  

Jos liityt myöhemmin Scandic Friends -jäseneksi, henkilötietojasi voidaan käyttää jäsenprofiilisi täydentämiseksi, minkä jälkeen henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan Scandic Friends -jäsenyyden ehtoja.

Kun teet varauksen toisen henkilön puolesta, on sinun vastuullasi varmistaa, että sinulla on sellaiset tarpeelliset suostumukset kyseiseltä henkilöltä, joiden perusteella Scandicilla on oikeus käsitellä kyseisen henkilön henkilötietoja näiden ehtojen mukaisesti.

Lisätietoja Scandicin suorittamasta henkilötietojen käsittelystä ja siitä, kuinka voit ottaa yhteyttä Scandiciin henkilötietojen käsittelyyn liittyen on saatavilla tietosuojaselosteestamme.