Joulumarkkinat Wroclawissa

Wroclawin joulumarkkinat kuuluvat The Huffington Postin mukaan Euroopan 12 kauneimpien joulumarkkinoiden joukkoon. Lue lisää, miksi Wroclaw kannattaa ehdottomasti sisällyttää matkasuunnitelmaan.Joulu Wroclawissa

Joka vuosi tuhannet vierailijat ihastuvat Wrocławin taianomaisiin joulumarkkinoihin. Romanttisessa vanhassakaupungissa pienet puiset mökit ulottuvat Swidnicka-kadulta Rynekille eli torille. Etsitpä käsitöitä, kosmetiikkaa, taidetta tai perinteisiä puolalaisia tuotteita, täällä on upeita lahjoja kaikille rakkaillesi.

Milloin? Joulumarkkinat ovat avoinna 24.11.–31.12. lähes joka päivä klo 10–21.

Kulinaarisia erikoisuuksia

Wrocławin joulumarkkinoilla kannattaa myös maistella paikallisia herkkuja. Valikoima vaihtelee unkarilaisesta langosista ja turkkilaisesta baklavasta ranskalaisiin crêpeihin. Toki myös puolalainen ruoka on hyvin edustettuna. Klassiset annokset, kuten shashlik, vuoristojuusto karpaloilla, makeat kastanjat, säilötty porsaanniska tai bigos, soteeratusta hapankaalista valmistettu kaalimuhennos erilaisilla lihoilla ja makkaroilla, muodostavat ikimuistoisen makuelämyksen. Muista kokeilla myös kotitekoista glögiä.

Puuhaa lapsille: Värikkäitä paraateja, jonglöörejä ja taianomainen satumetsä

Wrocławin joulumarkkinoilla on paljon muutakin kuin hyvää ruokaa ja joulukoristeita. Jarmark Bożonarodzeniowy, puolaksi joulumarkkinat, sopii erityisesti lapsiperheille. 7.12. torilla on Pyhän Nikolaoksen paraati. Puujaloilla kävelevät taiteilijat ovat pukeutuneet mitä upeimpiin asuihin ja esittävät vanhojen ja nuorten iloksi tanssi-, musiikki- ja tuliesityksiä. Kääpiöiksi pukeutuneet näyttelijät ovat todellinen nähtävyys. Kun lapset silittävät heitä kolme kertaa hatusta, he antavat palkinnoksi pienen lahjan. Lapset voivat myös tutustua satumetsään, jossa musiikki ja muut tehosteet herättävät Lumikin, Pinokkion ja Pienen Punahilkan henkiin.

Pieniä kääpiöitä voi nähdä Wrocławissa ympäri vuoden. Lisätietoja kääpiöistä löydät sivuilta Wrocławin kääpiöt.

Täydellinen joulunajan hotelli

Nauti mukavasta yöpymisestä Scandic Wrocław -hotellissa. Hotelli sijaitsee vain 8 minuutin kävelymatkan päässä joulumarkkinoilta ja lukuisista muista nähtävyyksistä. Se on ihanteellinen hotelli perheille, ystävyksille ja pariskunnille.