Viikonloppu Göteborgissa

Göteborgin satamakaupunki on täydellinen kohde viikonloppulomalle. Täällä on suurkaupungin ostos- ja viihdetarjontaa, mutta myös kaikki pikkukaupungin edut – kaikki sopivan lähellä. Mene vaikka raitiovaunulla saaristoon…SHOPPAILUA AVENYNIN JA NORDSTANIN YMPÄRISTÖSSÄ

Avenyn-kadun (oikealta nimeltään Kungsportsavenyn) varrella on lukuisia erinomaisia kauppoja, ravintoloita ja yökerhoja. Kävele pitkin katua ja saavut Vallgravenin sisäpuolelle. Se on viihtyisä alue, jossa voit viettää aikaa ja tehdä ostoksia.

Nordstanin ostoskeskuksesta löydät sateensuojan. Täällä on kaikki kaupat saman katon alla. Muita erinomaisia ostoskatuja ovat Kungsgatan, Magasinsgatan ja Victoriapassagen.

Tuoretta kalaa Feskekyrka-kalatorilta

Osta tuoretta kalaa ja mereneläviä suoraan tiskiltä tai nauti ne erinomaisella tavalla valmistettuna Gabriel-ravintolassa. Erityisen arkkitehtuurinsa ansiosta rakennus on yksi Göteborgin suurimmista nähtävyyksistä ja lähes pyhäkkö kalaruoan ystävien keskuudessa.

Gourmet-ravintola vai katuruokaa?

Syötkö mieluummin Michelin-tähdellä palkitussa gourmet-ravintolassa vai nappaatko jotain ruokakojusta? Vaikka kalaruokaa tarjoillaan usein erikoisuutena, täältä löytyy ravintoloita kaikkiin makuihin.

Kahvitauolla Hagassa

Kulje Avenyniltä Vasagatania pitkin ja pääset Hagan mukulakivikaduille. Maista kuuluisaa Hagabullen-pullaa Café Husarenissa tai jotain muuta jossakin alueen viihtyisistä kahviloista, joissa tarjoillaan itse tehtyjä leivonnaisia ja katkarapuleipiä. Jos pidät shoppailusta, täällä on lukuisia pieniä, persoonallisia kauppoja ja second hand -myymälöitä, joista voit tehdä hyviä löytöjä.

Seikkaile Universeumissa ja Lisebergissä

Liseberg on Pohjoismaiden suurin huvipuisto, jossa on laitteita ja muuta puuhaa kaiken ikäisille ympäri vuoden. Koe sademetsät, eksoottiset eläimet, avaruus ja paljon muuta Universeum-tiedekeskuksessa.

Piknik ja konsertteja kaupunkipuistoissa

Linnén alue sijaitsee Hagan toisella puolella, ja siellä on vehreä Slottsskogen-puisto. Joka vuosi pääset nauttimaan konserteista Way Out West -musiikkifestivaaleilla. Käy eläintarhassa katsomassa pingviinejä ja hylkeitä tai nauti piknikistä nurmikolla. Café Björngårdsvillan ja Villa Belparc ovat ihastuttavia paikkoja päivällisen tai kahvin nauttimiseen.

Kasvitieteellinen puutarha on Euroopan suurimpia, ja se sijaitsee aivan Slottsskogenin puiston vieressä.

Jos haluat rentoutua kaiken shoppailun ja nähtävyyksillä kiertelyn jälkeen, Trädgårdsföreningenin (Göteborgin puutarhayhdistys) keidas on aivan Avenynin lähistöllä.

Nauti taiteesta, designista ja oopperasta

Avenynin päässä on Carl Millesin upea Poseidon-patsas. Jos kaipaat vielä tekemistä, vieraile patsaan vieressä sijaitsevassa Göteborgin taidemuseossa tai Rohsska Museumissa, josta löytyy designia, muotia ja käsitöitä. Oopperan, musikaalien ja tanssin ystävien kannattaa käydä Göteborgin oopperassa.

Mene raitiovaunulla saaristoon

Haluatko pulahtaa uimaan, mennä veneretkelle tai tanssia Brännön sillalla? Lähde päiväretkelle Göteborgin eteläsaaristoon. Nauti meri-ilmasta ympäri vuoden. Hyppää Saltholmenilla raitiovaunuun ja matkusta saaristoveneellä Styrsön, Brännön, Donsön tai Vrångön saarille. Voit kulkea koko matkan samalla lipulla!