Viikonloppu Göteborgissa

Göteborgin satamakaupunki on täydellinen kohde viikonloppulomalle. Kaupunki tarjoaa suurkaupungin ostos- ja viihdemahdollisuudet, mutta myös kaikki pikkukaupungin edut – kaikki on sopivan lähellä. Mene vaikka raitiovaunulla saaristoon tai osta tuoreita mereneläviä kalatorilta.Seikkailuja Göteborgissa

Göteborgista löydät herkullista ruokaa riippumatta siitä, valitsetko hienon ravintolan vai voileivän tuoreilla merenelävillä. Jos kävelet satamaa pitkin, voit pistäytyä Röda Stenin taidegalleriassa tai Göteborgin oopperassa, ja sitten mennä raitiovaunulla suosikkikahvilalasi ja parhaille ostoskaduille. Lisebergin huvipuisto on loistava valinta, jos etsit nopeatempoisia seikkailuja koko perheelle. Vieraile myös Ullevissa, joka on yksi urheilutapahtumien ja konserttien suurista areenoista.

1. SHOPPAILUA AVENYNIN JA NORDSTANIN YMPÄRISTÖSSÄ

Avenyn-kadun (oikealta nimeltään Kungsportsavenyn) varrella on lukuisia kauppoja, ravintoloita ja yökerhoja. Kävele pitkin katua ja saavut Vallgraveniin, joka on viihtyisä alue jossa voit viettää aikaa ja tehdä ostoksia.

Nordstanin ostoskeskuksesssa on kaikki kaupat saman katon alla. Muita erinomaisia ostoskatuja ovat Kungsgatan, Magasinsgatan ja Victoriapassagen.

2. Ravintoloita ja kahviloita

Tuoretta kalaa Feskekyrka-kalatorilta

Osta tuoretta kalaa ja mereneläviä suoraan kalatorin tiskiltä tai nauti ne erinomaisella tavalla valmistettuna viereisissä ravintolassa. Erityisen arkkitehtuurinsa ansiosta rakennus on yksi Göteborgin suurimmista nähtävyyksistä ja lähes pyhäkkö kalaruoan ystävien keskuudessa.

Gourmet-ravintola vai katuruokaa?

Syötkö mieluummin Michelin-tähdellä palkitussa gourmet-ravintolassa vai nappaatko jotain ruokakojusta? Vaikka kalaruoka on Göteborgin erikoisuus, löytyy kaupungista ravintoloita jokaiseen makuun.

Suosittuja ravintoloita Göteborgissa:

  • Cuckoo's Nest
  • Above (Scandic Göteborg Central)
  • Kaifo
  • Noot
  • Koka
  • Trattoria La Strega
  • Sjöbaren i Haga
  • Vrå

Kahvitauolla Hagassa

Kulje Avenyniltä Vasagatania pitkin ja pääset Hagan mukulakivikaduille. Maista kuuluisaa Hagabullen-pullaa Café Husarenissa tai jotain muuta jossakin alueen viihtyisistä kahviloista, joissa tarjoillaan itse tehtyjä leivonnaisia ja katkarapuleipiä. Jos pidät shoppailusta, täällä on lukuisia pieniä, persoonallisia kauppoja ja second hand -myymälöitä, joista voit tehdä hyviä löytöjä.

3. AKTIVITEETTEJA

Seikkaile Universeumissa ja Lisebergissä

Liseberg on Pohjoismaiden suurin huvipuisto, jossa on laitteita ja muuta puuhaa kaiken ikäisille ympäri vuoden. Koe sademetsät, eksoottiset eläimet, avaruus ja paljon muuta Universeum-tiedekeskuksessa.

Nauti taiteesta, designista ja oopperasta

Avenynin päässä on Carl Millesin upea Poseidon-patsas. Jos kaipaat vielä tekemistä, vieraile patsaan vieressä sijaitsevassa Göteborgin taidemuseossa tai Rohsska Museumissa, josta löytyy designia, muotia ja käsitöitä. Oopperan, musikaalien ja tanssin ystävien kannattaa käydä Göteborgin oopperassa.

4. Puistoja ja luontoa

Piknik ja konsertteja kaupunkipuistoissa

Linnén alue sijaitsee Hagan toisella puolella, ja siellä on vehreä Slottsskogen-puisto. Puistossa järjestetään joka kesä Way Out West -musiikkifestivaalit.
Vieraile Slottsskogenin eläintarhassa katsomassa hylkeitä, pingiviinejä ja hirviä ja nauti piknikistä nurmikolla. Café Björngårdsvillan ja Villa Belparc ovat ihastuttavia paikkoja päivällisen tai kahvin nauttimiseen.

Kasvitieteellinen puutarha on Euroopan suurimpia, ja se sijaitsee aivan Slottsskogenin puiston vieressä.

Jos haluat rentoutua kaiken shoppailun ja nähtävyyksillä kiertelyn jälkeen, Trädgårdsföreningenin (Göteborgin puutarhayhdistys) keidas on aivan Avenynin lähistöllä.

Mene raitiovaunulla saaristoon

Haluatko pulahtaa uimaan, mennä veneretkelle tai tanssia Brännön sillalla? Lähde päiväretkelle Göteborgin eteläsaaristoon ja nauti meri-ilmasta ympäri vuoden. Hyppää Saltholmenilla raitiovaunuun ja matkusta saaristoveneellä Styrsön, Brännön, Donsön tai Vrångön saarille. Voit kulkea koko matkan samalla lipulla!