Viikonloppu Malmössä

Malmössä voit ottaa aurinkoa ja uida Ribban-rannalla, ihailla Turning Torsoa, shoppailla tai kokeilla Malmön kuuluisia falafeleja.Ostoksilla Malmössä

Stortorgetilta Triangelnille – täällä on useita kävelykatuja, jotka muodostavat pitkän ja mielenkiintoisen ostoskadun. Täältä voit poiketa Lilla Torgin lukuisiin ravintoloihin, joissa niin matkailijat kuin paikallisetkin ovat nauttineet oluesta ja ruoasta siitä lähtien, kun aukio avattiin 1590-luvulla.

Muodista kiinnostuneiden kannattaa piipahtaa Stora Nygatanilla, jossa on Scandic S:t Jörgen -hotellin lisäksi paljon vaate- ja designliikkeitä, niin ruotsalaisia kuin kansainvälisiäkin. Jos pidät enemmän vintagesta, käy Davidhallstorgilla, jossa on lukuisia kirpputoreja viihtyisien kahviloiden ja designerliikkeiden lomassa.

Jos saavut 20-kerroksiseen, kävelykadun varrella sijaitsevaan Scandic Triangeln -hotelliin, shoppailukierrosta ei kannata vielä lopettaa, sillä rakennuksessa on samanniminen ostoskeskus. Valittavanasi on 80 kauppaa, ja voit nauttia hotellin cocktailbaarissa kahvin tai juoman.

Ostosvinkit Malmössä

  1. AB Småland (kaikkea designervaatteista viherkasveihin)
  2. Aplace (modernia skandinaavista muotia Davidshallissa)
  3. Rundgång records (vaihtoehtoinen musiikkiliike Möllanilla)
  4. Rågers Antik & Design (pieni myymälä täynnä lasia ja posliinia)
  5. Emporia (yksi Pohjoismaiden suurimmista ostoskeskuksista)

Ei Malmöä ilman Möllania

Triangelnista ei ole pitkä matka Möllevångenin alueelle, jonka paikalliset tuntevat nimellä Möllan. Kulje kesällä kävelykaduksi muuttuvaa, suurten ulkoilmakahviloiden reunustamaa Friisgatania pitkin. Kun saavut Möllanille, löydät sieltä lukuisia gourmetravintoloita, hiiligrillejä, vanhoja oluttupia ja trendikkäitä hipsterpaikkoja. Pidä hauskaa!

Möllenvångenissa ei ole tyypillisimpiä ketjuliikkeitä, vaan ainutlaatuisia, itsenäisiä myymälöitä, joissa myydään kaikkea LP-levyistä sisustusesineisiin ja currytahnaan. Jos Möllevångstorgetin vihanneskauppiaiden vilinä ja hulina on sinulle liikaa, vetäydy pienelle Sankt Knuts Torgille ja trendikkääseen Uggla-kahvilaan.

Maan suosituin puisto

Viheralueidensa ansiosta Malmöä on jo pitkään kutsuttu puistojen kaupungiksi. Aivan Möllenvångenin sydämessä on Folkets park, ehkäpä jopa Ruotsin hauskin puisto, jossa on aina jotain meneillään aamuvarhaisesta yön pikkutunneille. Puistossa on huvipuistolaitteita, klubeja, kahluuallas, pöytätennis, skeittiramppi, konsertteja ja eläviä krokotiileja.

Auringonottoa ja uintia etelässä

Ribersborgin ranta eli Ribban, jota kutsutaan humoristisesti myös Malmön Copacabanaksi, on kaupungin suosituin ja keskeisimmällä paikalla sijaitseva ranta. Auringonoton ja uinnin lisäksi voit myös juosta, pyöräillä, skeitata tai vaikka vain käydä kävelyllä. Lämpiminä kevät- ja kesäiltoina Malmön paikalliset kerääntyvät rannalle pelaamaan jalkapalloa, grillaamaan ja ihailemaan auringonlaskua. Talvella kannattaa piipahtaa kylmäallasrakennuksessa. Täällä voit nauttia kuumasta saunasta ennen virkistävää pulahdusta Juutinraumaan.

Ruotsin korkein rakennus

Ribbanin rannalla kulkeva kävelykatu ulottuu Västra Hamnenille ja Turning Torsolle asti. Turning Torso on maan korkein rakennus, ja se kohoaa 190 metriin. Västra Hamnenin alueella on lukuisia trendikkäitä ja turistiystävällisiä ravintoloita sekä aurinkoisia ulkoilmakahviloita. Jos haluat vielä käydä uimassa, voit aina pulahtaa mereen laiturialueen vesijettien kyydistä.

Livenä Malmössä

Västra Hamnenista on vain muutaman minuutin kävelymatka upeaan Malmö Live -konserttitaloon. Suuri konserttitalo toimii Malmön sinfoniaorkesterin kotina, ja siellä järjestetään myös erilaisia konsertteja, klubeja, näyttelyitä, luentoja ja silloin tällöin myös sirkusesityksiä.

Jos pidät historiallisista konserttipaikoista, olet oikeassa kaupungissa. KB:llä järjestetään esityksiä ja klubeja lähes päivittäin. Babel kutsuu itseään Malmön bilekirkoksi, ja Moriskan tarjoaa kaikkea soul-illoista punk-keikkoihin ja stand up -esityksiin. Kulttuuri on korvannut suklaan entisessä Mazettin suklaatehtaassa, ja Palladium toimii kuuluisien suosikkien sekä vähemmän tunnettujen esiintyjien lavana. Toisin sanoen Malmössä on paljon tanssipaikkoja.

Junalla Kööpenhaminaan

Päiväretki kannattaa suunnitella hyvissä ajoin. Tanskan pääkaupungissa on lähes kaikkea, mitä toivoa. Valitse jokin kaupungin alueista: Vesterbro trenditietoisille, Indre By shoppailijoille ja Christianshavn niille, jotka haluavat viettää rentouttavan päivän ja kokea tanskalaista hyggeä.

Muista myös Instagram-ystävällisen Glyptotek-museon patsaat, käy kurkistamassa keskiaikaiselta pyöreältä tornilta alas Kööpenhaminaan ja hyppää vuoristoradan kyytiin jommassakummassa kaupungin kahdesta huvipuistosta. Lataa akkujasi lounaalla Papironissa (täynnä ruokakojuja), nauti päivällinen Kødbyenissä tai hemmottele itseäsi klassisella avoimella sandwichilla matkailijoiden suosimassa Nyhavnissa. Jos haluat tutustua Kööpenhaminaan tarkemmin, varaa jokin kaupungissa sijaitsevista hotelleistamme. Tervetuloa!