Cocktail-paikat – Johan Evers

Johan Evers on Tukholman Penny & Billin perustaja. Hänet nimettiin yhdeksi maailman kymmenestä parhaasta baarimikosta World Class 2016 -kilpailussa. Vuosien varrella Johan on työskennellyt Stureplanin huippubaareissa ja ravintoloissa yhdessä Melker Anderssonin ja Björn Franzénin kanssa.

Penny & Bill – Grev Turegatan 30, Östermalm

Penny & Bill on gastrobaari, jossa tarjoillaan keskikokoisia annoksia ja cocktaileja. He suosittelevat ”foodtaileja”, joihin kuuluvat cocktailit ja ruoka sopivat täydellisesti yhteen. Voit valita useista eri annoksista, nauttia erilaisia juomia tai piipahtaa vain lasillisella. Täällä on lämmin ja viihtyisä tunnelma. Paikka on tunnettu cocktaileistaan ja listalla onkin 32 täydellistä cocktailia jaettuna kahdeksaan eri luokkaan. Avainsanat täällä ovat mielenkiintoiset ja kauniit makuyhdistelmät yhdistettynä kestävään kehitykseen, jätteettömyyteen ja mindfulnessiin. Hiljattain avatussa helmessä, jonka suosio Stureplanin sydämessä vain kasvaa, on 65 istuinpaikkaa - joten teethän varauksen etukäteen.

Tjoget / Linje Tio –Hornsbruksgatan 24, Södermalm

Tjoget / Linje Tio on kaupungin must-paikka, joka hiljattain kruunattiin maailman 25. parhaaksi baariksi. Se ylittää kaikki odotukset. Tämä on Södermalmin kiistaton ”place to be” -paikka, jossa käy trendikästä, rentoa ja tiedostavaa porukkaa. Kaunis baari on huomion keskipiste. Siellä tarjoillaan erinomaisesti valmistettuja cocktaileja ja siellä on loistava valikoima alkoholi- ja muita juomia. Herkullista Välimeren ruokaa on helppo syödä myös yhdessä ja loistavan tunnelman ansiosta täällä voi viettää tunteja. Silloin tällöin baarissa järjestetään valtavia juhlia. Täällä todella ymmärretään juhlimisen päälle, joten pidäthän silmät ja korvat auki.

Bar Hommage – Krukmakargatan 22, Södermalm

Bar Hommage sijaitsee Södermalmin vilkkaan alueen hiljaisella kadulla. Nämä tyypit valmistavat kaupungin parhaat cocktailit ja ohjelman takana on loistava teema. Menu on lyhyt, mutta siitä löytyy jokaiselle jotakin. Pienen baarin ystävällisessä ja viihtyisässä tunnelmassa tunnet olosi kotoisaksi. Baari sijaitsee pienen ravintolan (Delicatessen) yhteydessä, jonka tarjoilemaa ranskalaistyylistä ruokaa on saatavana myös baarin puolella. Täällä voit nauttia rauhallisesta tiistaipäivästä hyvän ruoan ja juomien äärellä - tai piipahda perjantaina, jolloin discopallo loistaa ja paikka on täynnä.

20hundra5 – Sankt Eriksgatan 102, Kungsholmen

20hundra5:ssä ajantaju on helppo kadottaa. Paikka on kaupungissa suhteellisen tuore, mutta ovista sisään kulkiessa kaikki vain loksahtaa paikoilleen. Videopeliaiheinen menu koostuu ihastuttavan omaleimaisista juomista, muunnelluista klassikoista ja muista juomista. Tilaatpa mitä tahansa, saat takuulla jotakin herkullista. Baarissa on runsaasti video-, lauta- ja korttipelejä mukavaan illanviettoon ystävien kanssa. Tämä on täydellinen paikka kokoontumiselle.

Tweed / Bottles – Lilla Nygatan 5, vanhakaupunki

Vanhassakaupungissa sijaitseva kauniisti sisustettu baari ja ”juomakirjasto” tarjoaa täydellisiä cocktaileja ja erinomaista palvelua - täällä on todella mukavaa. Valikoima on laajempi kuin Ruotsin suurimmalla juomatukulla, joten täältä voi hyvinkin löytää myös sen juoman, jota on ollut mahdotonta löytää mistään muualta. Baarin esimiehellä on ”omakase”-cocktail, jota ei ole jatkuvasti saatavilla. Muista kysyä henkilökunnalta seuraavasta tilaisuudesta - jos olet onnekas, pääset kokemaan jotain ainutlaatuista ja upeaa.