Jäätelöpaikat – Elisabeth Avrotin

Elisabeth on intohimoinen jäätelöihminen ja hän asuu Tukholmassa. Hän kokeilee aina kaupungin uudet jäätelöpaikat ja tutustuu uusiin, jännittäviin makuyhdistelmiin, kuten avokadoon ja cashewpähkinään.

Stikkinikki – Götgatan 46, Södermalm

Stikkinikkissä tarjoillaan ympäristöystävällistä jäätelöä, jossa ei ole käytetty mitään keinotekoisia raaka-aineita. He muuttavat makuvalikoimaansa päivittäin ja ovat kokeilunhaluisia, minkä ansiosta voit kokeilla vaikka avokadon tai oluen makuista jäätelöä. Kokeile myös heidän mustikkasorbettiaan, joka maistuu samalta kuin kulhollinen ruotsalaisia mustikoita kesäpäivänä! Jos kantti kestää, kokeile vegaanista cashewpähkinäjäätelöä – yllätyt, kuinka täyteläistä ja hyvänmakuista se on!

Fryst – Kungsholms Strand 167, Kungholmen

Pieni ja autenttinen jäätelömyymälä, jonka omistavat äiti ja poika. He luovat yhdessä herkullista jäätelöä parhaista paikallisista raaka-aineista. Vaikka jäätelömyymälä on vielä melko uusi, se on hyvin suosittu. Kannattaa olla ajoissa paikalla, ettei jäätelö varmasti pääse loppumaan. Heidän salmiakkinsa on todella hyvää ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista!

Gelateria Italiana – Drottningholmsvägen 22, Kungsholmen

Älä anna sisätilojen hämätä. Paikka on ollut tässä pitkään, ja täällä tarjoillaan loistavaa italialaista jäätelöä. Vaikka perinteisiä makuja on paljon, he ovat päivittäneet valikoimaansa ja ottaneet mukaan myös vegaanisia ja laktoosittomia vaihtoehtoja. Erinomainen pysähdyspaikka, jos olet tutustumassa Kungsholmeniin ja haluat jotain kylmää ja makeaa.

King Scoopa – Hornsgatan 156, Södermalm

Uusi pelaaja Tukholman jäätelömarkkinoilla. Tämä jäätelöbaari avattiin kesällä 2016 kahden veljeksen innostuttua Ben & Jerry’s -dokumentista. He kuvaavat jäätelöään aivan yhtä erinomaiseksi, ja parasta on, että jäätelön saa täällä donitsin sisällä. Muodikas paikka, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos olet lähistöllä.

Taverna Brillo – Sturegatan 6, keskusta

Paikka on todellisuudessa ravintola, mutta pääsisäänkäynnin yhteydessä on pieni jäätelömyymälä. Viime vuonna he keksivät kroissanttijäätelön, joka oli yhtäkkiä kova juttu Tukholmassa. Voit siis tilata jäätelöpallot kroissantin sisällä kupin tai tuutin sijaan. Jos haluat kokeilla tätä uutta yhdistelmää, kysy rohkeasti henkilökunnalta. Jos olet paikalla kesällä, kannattaa ehdottomasti kokeilla heidän raparperijäätelöään - se on unohtumaton elämys!