Julkkispaikat – Hans ”Hasse” Shimoda

Hans ”Hasse” Shimoda on tukholmalainen julkkis- ja viihdetoimittaja. Hän työskenteli Hänt Extra- ja Hän i Veckan -juorulehdille 27 vuotta, mutta nykyään hän työskentelee freelance-toimittajana. Hän kirjoittaa muun muassa Aftonbladet Nöjelle. Lisäksi hän kirjoittaa blogia osoitteessa shimoda.se.Riche – Birger Jarlsgatan 4, Östermalm

Epäilemättä julkkisten eniten suosima ravintola ja baari Ruotsissa. Näet taatusti kaikenlaisia julkisuuden henkilöitä siellä käydessäsi. Nauti juoma tai lasillinen samppanjaa vilkkaassa baarissa ja katso kuinka tunnelmavastaava ja kuuluisa radiojuontaja Anders Timell toivottaa artistit, urheilutähdet ja näyttelijät tervetulleeksi. Täällä käy jopa kansainvälisiä tähtiä. Muutama vuosi sitten Christina Aguilera humaltui baarin vodkashoteista ennen suurta keikkaansa.

Östermalmshallen – Östermalmstorg

Östermalms Saluhallin alkuperäinen ruokakortteli rakennettiin vuonna 1888. Nyt sitä uudistetaan ja se sijaitsee läheisessä väliaikaisrakennuksessa. Tämä ei kuitenkaan ole vaikuttanut sen rooliin kuuluisuuksien suosimana paikkana. Täällä voit nähdä Lasse Berghagenin ostavan hummeria viikonlopuksi, lounastaa Lisa Elmqvist -kalaravintolan baarissa ja katsella ohikulkevia ihmisiä. Lounasaikaan näet todennäköisesti yhden jos toisenkin kuuluisuuden.

Strandbryggan – Strandvägskajen 27, Östermalm

Lämpimien kesäpäivien aikana kauniilla paikalla sijaitseva Strandbryggan toimii miniversiona trendikkäästä Saint-Tropez’sta. Kauniit ihmiset juovat roseeviiniä ja vain katselevat toisiaan. Ja missä on kauniita ihmisiä, siellä on myös kuuluisuuksia.

SATS Birger Jarlsgatan 6C, Stureplan/Djurgården

Ennen kuin julkkikset menevät tässä oppaassa mainittuihin paikkoihin, he usein kuntoilevat SATS Stureplanilla. Jos haluat nähdä heidät muodikkaissa treenivaatteissa, kannattaa käydä täällä. Sään salliessa jätä kuntosali väliin ja käy lenkillä ihastuttavassa Djurgårdenissa. Saatat myös törmätä Ruotsin prinsessoihin Madeleineen tai Sofiaan.

Sandhamn Seglarhotell – Sandhamn

Kaukana Tukholman saaristossa on kaunis saari nimeltä Sandhamn. Legendaarinen tennistähti Björn Borg ystävineen vietti täällä paljon aikaa 1970- ja 1980-luvuilla. Nykyään Sandhamn on ihastuttava paikka pitkän lounaan nauttimiseen tai yöpymiseen Sandhamn Seglarhotellissa. Kesäaikaan saari vetää kuuluisuuksia ylellisine veneineen puoleensa kuin magneetti. Jos julkkisten bongailu epäonnistuu, voit aina lähteä kolmen tunnin veneretkelle tutustumaan saaristoon.

Hotell Scandic Malmen – Götgatan 49–51, Södermalm

On tunnustettava, että Scandic Malmen on erinomainen paikka kovan luokan artisteihin ja muusikkoihin törmäämiseen. Suuri aula vetää puoleensa Robynin, Andreas Kleerupin ja näyttelijä Stellan Skarsgårdin kaltaisia lähistöllä asuvia hipstereitä.