Kasvisruokapaikat – Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson asuu Tukholmassa. Hän on perustanut Ruotsin ensimmäisen ja suurimman kasvisruokalehden, VEGOn. Hän kirjoittaa myös keittokirjoja ja pitää blogia osoitteessa Koket.se, jossa hän jakaa parhaita vegaanisia ja kasvisruokareseptejään.

Mother, Mäster Samuelsgatan 19, keskusta

Arkipäivisin Motherissa tarjoillaan mahtava vihreä buffetlounas. Se on kasvissyöjän paratiisi salaatteineen, kastikkeineen, kaikenlaisine kasviksineen, kylmine ja lämpimine ruokineen, vastapaistettuine leipineen, keittoineen, piirakoineen ja niin edelleen. Mestarikokit Melker Andersson ja Danyel Couet pyörittävät ravintolaa ja ruoka on aivan mahtavaa. Nälkäisistä asiakkaista koostuvan jonon välttämiseksi kannattaa saapua ajoissa.

Södra Teaterns restaurang, Mosebacke Torg 1, Södermalm

Södra Teatern vaihtoi koko menunsa ja nyt he tarjoilevat kauden vihanneksista valmistettua vegaanista ja kasvisruokaa. Paras ratkaisu on jakaa 4-5 eri annosta ystävän kanssa. Ruoka on tuoretta, hauskaa ja täynnä ruotsalaisia makuja twistillä. Lisäksi täällä on erinomainen viinivalikoima ruoan seuraksi ja upea näköala Tukholman ylle. Aloita ilta upealla illallisella, jatka sitten Södra Teaternin yökerhoihin ja juhli koko yö.

Hälsocafét Mahalo, Hornsgatan 61, Södermalm

Mahalosta on tullut yksi kasvisten ystävien suurimmista suosikeista. Se on kokonaan vegaaninen kahvila, jonka ruoka on terveellistä ja maukasta. Aloita päiväsi acai-kulholla ja itse tehdyllä maapähkinävoilla, nauti lounaaksi raakaa kesäkurpitsa-carbonaraa, hampurilainen tai valmista oma salaattisi. Mikä valintasi onkin, muista myös heidän herkulliset raakakakkunsa. Banoffee Pie on suosikkini! Jos käyt täällä kesäaikaan, nauti auringosta heidän viihtyisällä sisäpihallaan.

Restaurang Växthuset, Hammarby Slussväg 2, Södermalm

Yksi uusimmista kasvisruokataivaan tähdistä. Täysin vegaaninen fine dining -ravintola, jolla on kunnianhimoa. Ideana on, että vieraiden kannattaa jakaa ja maistella mahdollisimman monta eri annosta menulta. Ruoka on saanut vaikutteita ympäri maailman, ja menu muuttuu vuodenaikojen mukaan. Ruoka on erittäin korkealaatuista sekä maut ja koostumus mielenkiintoisia.

Café Delivore, ÅSÖGATAN 116, Södermalm

Täysin vegaaninen kahvila ja deli, joka on osa Tukholman suurinta täysin vegaanista ruokakauppaa - Goodstorea. Täällä on maukkaita grillattuja voileipiä, salaatteja ja juomia, lasagnea, herkullisia kakkuja ja hullujakin juttuja, kuten jäätelöllä täytettyjä kroissantteja. Täällä on ihan kaikkea, ja voit syödä paikan päällä tai ottaa ruoan mukaan. Kannattaa kerätä kaikki haluamasi herkut ja viettää unelmapiknik läheisessä puistossa.