Kirjapaikat – Johanna Lindbäck

Johanna on lukion opettaja ja kirjailija. Alun perin hän on kotoisin Luulajasta, mutta hän on asunut Tukholmassa pidemmän aikaa. Hän kirjoittaa blogia osoitteessa Bokhora.se, joka on yksi Ruotsin suurimmista kirjallisuusblogeista. Johanna on julkaissut nuorten kirjat ”En liten chock”, ”Min typ brorsa”, ”Tänk om det där är jag” ja ”Saker som aldrig händer”.

Hedengrens bokhandel – Stureplan 4, Östermalm

Tämä instituutio sijaitsee Östermalmin sydämessä. Vuonna 1918 perustetulla liikkeellä on vanhan, klassisen kirjakaupan ulkonäkö ja tunnelma. Henkilökunta on asiantuntevaa, ja valikoima on suuri ja monipuolinen. Voit helposti päätyä viettämään täällä tuntikausia selaillen teoksia, joita et koskaan arvannut tarvitsevasi - mutta joita tietysti tarvitset. Tarjolla on fiktiota ja tietokirjallisuutta, lehtiä sekä myös paljon tapahtumia. Jos etsit englannin-, ranskan-, saksan-, italian-, espanjan-, portugalin-, tanskan- tai norjankielistä kirjallisuutta, olet tullut oikeaan paikkaan.

Söderbokhandeln – Götgatan 37, Södermalm

Haluatko tuntea olosi kotoisaksi heti sisään astuttuasi? Mene Söderbokhandelniin! Se vastaa Hedengrensiä, paitsi että se on paljon pienempi ja toisella puolella kaupunkia.

Söderbokhandeln perustettiin vuonna 1927 ja Hedengrensin tavoin se on klassisuudessaan täydellinen. Uudet kirjat ovat esillä pitkällä pöydällä keskellä liikettä, niiden selaamiseen ja lukemiseen jää helposti koukkuun. Viipyilevän tunnelman luomisessa auttavat myös heidän usein soittamansa jazz-musiikki sekä takaosan mukava vihreä sohva. Tämä on juuri sellainen paikka, jossa haluat tulla tunnistetuksi kanta-asiakkaana.

Aspuddens bokhandel – Hägerstensvägen, Aspudden

Vähemmän on enemmän tuntuu olevan Aspuddens bokhandelin periaate. Pienistä tiloistaan huolimatta heidän on onnistunut mahduttaa kirjakauppaan persoonallinen valikoima, kahvila ja vaikuttava tapahtumakalenteri. Kirjailijoita ja paneelikeskustelijoita vierailee täällä useita kertoja viikossa ja vain muutaman vuoden sisällä kirjakaupasta on tullut yksi Tukholman tärkeimmistä kirjallisuuden keskiöistä. Kauppa sijaitsee Aspuddenin metroaseman lähellä punaisen linjan varrella ja tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti piipahtaa keskustan ulkopuolellakin.

Akademibokhandeln – Mäster Samuelsgatan 28, keskusta

Kyseessä on Ruotsin suurin kirjakauppaketju, jonka lippulaivaliike sijaitsee keskustassa. Kuten arvata saattaa, täältä löytyy melkein mitä tahansa. Valikoima on valtava ja kirjojen lisäksi täällä on myös paperitavaraa, toimistotarvikkeita, palapelejä ja muita pelejä.

Lauantain suositut kirjailijatapahtumat houkuttelevat suuren yleisön ja istumapaikan saamiseksi kannattaa tulla paikalle ajoissa.

Bokslukaren – Mariatorget 2, Södermalm

Etsitkö jotain lapsille, mutta et tiedä mitä? Bokslukaren tietää! Henkilökunta on todella asiantuntevaa ja auttaa mielellään oikean kirjan löytämisessä lapselle tai nuorelle. Liike sijaitsee Mariatorgetilla. Kevät- ja kesäaikaan kannattaa etsiä heidän maamerkkiään - valtavaa gorillaa istumassa ulkona penkillä.

Bokslukaren on mukava ja nätti kauppa, joka toimii samalla myös kahvilana. Täällä tarjoillaan kuuluisien hahmojen, kuten Peppi Pitkätossun ja Muumien inspiroimia leivoksia. Tämä on täydellinen paikka hyvän kirjan löytämiseen sekä muffinssista ja teekupillisesta nauttimiseen. Viikonloppuisin lapsille on tarjolla tarinankerrontaa ja luentaa.