Parkour-spotit – Marcus ”Zyrken” Gustafsson

Marcus ”Zyrken” Gustafsson on ruotsalainen parkour-urheilija. Gustafsson kilpailee free running -eliittiä vastaan ja johtaa Ruotsin ensimmäistä ja suurinta parkour-yhdistystä. Hän kuuluu myös free running -duoon, Air Wippiin, ja hän oli ensimmäinen ruotsalainen parkour-urheilija, joka osallistui kansainvälisiin kilpailuihin ammattilaistasolla.

Röda Murarna – Fatburs Brunnsgata, Södermalm

Aivan Södra Stationin takana on pieni alue. Tänne tulen usein lämmittelemään ja aloittamaan treenit. Alueella on joitakin keskikorkeita seiniä ja kaiteita, joissa roikkua. Täällä ei kannata esitellä taitojaan sen kummemmin, vaan paikka sopii hyvin harjoitteluun. Minusta tämä on yksi Tukholman parhaita spotteja, eikä sinänsä itse paikan vuoksi, vaan koska se sijaitsee lähellä Södermalmin mahdollisuuksia ja haasteita.

Kista Centrum – Kista

Kistan aukion keskellä on spotti, joka sopii hyvin flow'taan treenaaville. Täällä kannattaa treenata pidempiä linjoja, saada liike A:sta B:hen näyttämään kuin tanssilta ilman pysähdyksiä. Tämä parkourin elementti on saanut innoitusta niin breakdancesta kuin capoeirasta.

Borgmästartrappan – Slussen, Södermalm

Tukholman tunnetuin parkour-paikka. Borgmästartrappania on käytetty useiden vuosien ajan kiipeilyyn, hyppelyyn ja videoiden kuvaamiseen. Portaikkoa on käytetty myös monissa kaupallisissa ruotsalaisissa parkour-tuotannoissa. Haluaisin myös lisätä, että se on yksi Tukholman tunnistettavimmista spoteista.

Bergshamra Centrum – Solna

”Vähän syrjäinen paikka, mutta ympäristö sopii hyvin harjoitteluun. Täällä voi kävellä tuntikausia ja etsiskellä hauskoja harjoittelupaikkoja. Seiniä voi käyttää kong-harjoituksiin ja vastaaviin. Tämä spotti sopii vähän kokeneemmille harrastajille, mutta aloittelijatkin voivat totta kai kokeilla!”

Solna Strand – Solna

Vähän Bergshamraa muistuttava paikka siinä mielessä, että täällä on helppo vain kuljeskella ja löytää uusia paikkoja. Täällä on paljon betoniperustuksia, joita voi käyttää harjoitteluun, sekä portaikkoja ja aukkoja hyppelyyn. Hyvin teollinen tunnelma, mutta paljon valinnanvaraa.