Tukholman parhaat paikat – Rebecca Knutsson

Rebecca muutti Tukholmaan muutama vuosi sitten, ja hän tietää parhaat tavat tutustua kaupunkiin. Hän työskentelee valokuvaajana, freelancerina ja bloggarina. Hän on kotoisin Lontoosta.

Rosendals Trädgård – Rosendalsvägen 38, Tukholma

Tämä on yksi suosikkikahviloistani. Se sijaitsee Djurgårdenin kauniilla saarella. Rakastan ympäristön rustiikkista yksinkertaisuutta ja sitä, että kaikki tuotteet valmistetaan kestävän kehityksen mukaan luomuna, biodynaamisista raaka-aineista. Ruoka on uskomattoman herkullista. Tuoreuden ja erinomaisuuden voi todella maistaa. Pikku putiikki on todellinen löytö, jossa myydään kaikenlaisia puutarha- ja ruokatuotteita.

Artipelag – Artipelagstigen 1, Gustavsberg, Tukholma

Täällä kannattaa ehdottomasti käydä. Kyseessä on yksi kauneimmista taidegallerioista, jossa olen koskaan käynyt. Artipelag sijaitsee Värmdön saarella, noin tunnin ajomatkan päässä Downtown Camperista. Se rakennettiin sulautumaan hyvin ympäristöönsä luonnossa. Johan Nyrenin suunnittelemassa 10 000 m²:n kokoisessa rakennuksessa on taidegallerioita, ja alue kattaa lähes 9 hehtaaria luonnonmaisemaa. Nautin todella kävelyistä reiteillä pysäköintialueelta kahvilaan ja taidegallerioihin. Matkalla arkkitehtonisesti vaikuttavalle Artipelag-rakennukselle kävelyreitiltä avautuvat uskomattomat näköalat suoraan Värmdön saaristoon. Kohde on suosikkilistallani!

Nirvana – Åsögatan 166, Tukholma

Jos olet kanssani samaa mieltä ja pitkät talvikuukaudet Tukholmassa tuntuvat raskailta, kannattaa nauttia annos D3-vitamiinia. Nirvana on täydellinen paikka rentoutumiseen, ajanviettoon ja auringonsäteistä nauttimiseen ”Solrummetissa”. Valitse aurinkotuoli tai riippukeinu ja nauti aaltojen liplattavasta äänestä rannalla. Siemaile terveellistä smoothieta ja napostele kasviksista ja gluteenittomista raaka-aineista valmistettuja pikkupurtavia. Ihanteellisella paikalla trendikkäällä Södermalmin alueella sijaitseva Nirvana on lyhyen matkan päässä Medborgarplatsenin metroasemalta.

Dansskolan Yogansa – Pipersgatan 26, Tukholma

Jos pidät tanssimisesta, kannattaa piipahtaa Dansskolan Yogansassa, jossa on tarjolla kaikenlaisia tanssitunteja. Afrobeat on oma suosikkini. Lähden tunnilta aina hymy huulilla.

Boulebar – Rådhuset, Tukholma

Viikonloppuisin minusta on ihanaa pelata petankkia ja nauttia brunssista ystävieni kanssa. Alun perin Ranskasta peräisin oleva petankki lisää suosiotaan Tukholmassa, ja petankkipaikkoja avataan jatkuvasti ympäri kaupunkia. Tämä on täydellinen paikka rentoutua ystävien kanssa petankkia pelaten pitkän työviikon jälkeen.