Kuntoilupaikat – Erika Rosenbaum

Erika Rosenbaum työskentelee personal trainerina ja juoksuvalmentajana. Hänellä on urheilualan koulutus ja oma yritys, joka keskittyy kestävään kuntoiluun. Erika on työskennellyt myös juontajana ja valmentajana ”Aldrig mera fet” -ohjelmassa (”Ei koskaan enää lihavaksi”).”Long run explorer”, Tukholma

Tutustu Tukholman siltoihin juoksemalla. Kaupunki on rakennettu saarille ja paras tapa tutustua veden päällä kelluvaan kaupunkiin on jalan. Laita juoksukengät jalkaan ja koe parhaat nähtävyydet juosten. Matkalla yllätyt Tukholman monipuolisista maisemista. Västerbron on matkan kohokohta. Ota siellä selfie, jonka taustalla näkyvät vanhakaupunki ja kaupungintalo.

Djurgårdskanalen 10 km, Östermalm/Djurgården

Kaunis juoksureitti alkaa kaupungista ja jatkuu Strandvägenin vanhojen rakennusten ja puistokadun kautta sillan yli kuninkaalliseen Djurgårdeniin, jossa käännyt vasemmalle. Seuraa kanavaa ja ihastele maalaismaisemaa vain muutaman minuutin matkan päässä pääkaupungin keskustasta. Lopulta vastaan tulee vielä kaksi siltaa. Ylitä toinenkin silta, jos haluat juosta pari lisäkilometriä tai pidä tauko ensimmäistä siltaa lähellä sijaitsevassa kahvilassa. Juokse takaisin kanaalin toista puolta. Ohitat lukuisia museoita, joihin kannattaa palata myöhemmin.

Långholmen kajak, Långholmen

Melo kajakilla Tukholman siltojen ali ja tutustu kauniiseen kaupunkiin vedestä käsin. Herää varhain ja liu’u veden pinnalla katujen vierellä kaupungin herätessä. Långholmenin pienellä ja kuvauksellisella saarella on vuokrattavana kajakkeja. Siellä on myös venekerhoja, kävelyreittejä ja ulkoilmakahviloita kesäaikaan. Pyöräile sinne vuokrapyörällä, pue päälle pelastusliivi ja tutustu uusiin alueisiin meloen.

Hellasgården, Älta

Jos haluat maastopyöräillä haastavassa maastossa, vesijuosta historiallisessa järvessä tai saunoa, Hellasgården on täydellinen valinta. Hellasgården sijaitsee Ältassa lähellä Tukholman eteläosaa, ja pääset sinne helposti bussilla. Ympäristö tarjoaa urheiluhulluille monia vaihtoehtoja: suuri ulkokuntosali, täydellinen järvi uintiin tai vesijuoksuun, maastopyöräilyreitti, useita juoksuratoja, hyvä ravintola, kioski ja sauna sekä mahdollisuus viilentyä järvessä ympäri vuoden.

Kuninkaalliset intervallit, Djurgården

Intervalleista löytyy avain menestykseen juoksuharrastuksessa. Lämmittele hölkkäämällä Djurgårdsbronille ja ylitä silta - näet suuren sinisen portin. Monet juoksijat tekevät tällä alueella erilaisia intervalliharjoituksia. Tasan yhden kilometrin matka alkaa portilta, juokse sitten veden äärellä kadulle asti, käänny oikealle, ohita Skansen vasemmalta, käänny uudelleen oikealle ja juokse valtavaa Nordiska Museetia vastapäätä sijaitsevaa kävelytietä pitkin takaisin siniselle portille. Leveä kävelytie on jo sinänsä tehokas paikka lyhyempien intervallien suorittamiseen.