Vintagepaikat – Emma Sundh

Emma Sundh on Tukholman eteläpuolella Midsommarkransenissa asuva freelance-toimittaja, bloggari ja kirjoittaja. Emma bloggaa vintagesta osoitteessa emmasvintage.se ja hän on julkaissut myös kaksi kirjaa, ”Vintage party” ja ”Vintage hairstyles”.Old Touch, Upplandsgatan 43, Vasastan

Old Touch on kuin Narnian vaatekaappi: täynnä aarteita menneiltä vuosisadoilta. Must-paikka kaikille muodin ystäville, kuin pieni muotimuseo. Hulmuavia flapper-mekkoja, valkoista pitsiä 1700-luvulta, 1960-luvun takkeja, sukupolvien rakastamia koruja ja kirjailtuja tyynyliinoja menneeltä aikakaudelta. Täältä olen löytänyt vuosien varrella  juhlamekkoja, lastenvaatteita sekä upeita pieniä koruja ja hiussomisteita hyvään hintaan. Erittäin tyylikkäitä ja täydellisiä!

Vintagefabriken, Svandammsvägen 8, Midsommarkransen

Kaupungin ulkopuolella kauniilla Midsommarkransenin alueella on joitakin ihastuttavia vintagemyymälöitä. Asun täällä Midsommarkransenilla, joten suosikkiliikkeeni ovat aivan kulman takana. Täydellistä ylellisyyttä! Suosikkini on Vintagefabriken, joka on kahden ystäväni, Lindan ja Lollon, pyörittämä ihastuttava pikku puoti. He keskittyvät pääasiassa lastenvaatteisiin viime vuosisadan alusta. Täällä on kuitenkin myös paljon hiljattain valmistettuja tuotteita - kaikki huolella valittuja, käsin poimittuja ja hyvin valmistettuja. Tietysti vintagetyyliin.

Beyond Retro, Brännkyrkagatan 82, Södermalm

Oi, voisin viettää täällä tunteja! Tukholmassa on kaksi Beyond Retro -liikettä. Yksi vierailun arvoinen on Tukholman keskustassa, mutta suosikkini sijaitsee Södermalmin Zinkensdammissa, joka on paras ja viihtyisin alue, jos minulta kysytään. Katsele vintagea 1940-luvulta, löydä täydellinen käsin ommeltu takki 1950-luvulta tai pyydystä hyppysiisi ainutlaatuinen ja trendikäs vaate 1990-luvulta. Täällä on kaikkea menneiltä vuosikymmeniltä ja mikä parasta - kauppa on valtava!

Judits Second Hand, Hornsgatan 75, Södermalm

Mihin muotitoimittajat ja stylistit luovuttavat vanhat vaatteensa ja laukkunsa? Vastaus on Judits Second Handiin Södermalmille (lähellä Beyond Retroa). Tämä on kaupungin paras fine-vintage-puoti. Jos etsit vintagelaukkua tai vintagelöytöä ruotsalaiselta brändiltä, tämä on oikea paikka. Täällä on brändivaatteita sekä mittatilauksena valmistettuja kappaleita menneiltä vuosikymmeniltä. Kun olin menossa kaupungintalolle tanssiaisiin, kävin täältä hakemassa unelmieni mekon - kyyhkysen sinisen laskostetun pitkän mekon 1950-luvulta. En aio koskaan luopua siitä!

Stockholm Stadsmission, Skånegatan 75, Södermalm

Pieniä putiikkeja, viihtyisiä kahviloita ja kukkivia puistoja - kaikki, mistä pidän eniten. Eipä ihme, että käyn usein Södermalmin Nytorgetilla, jossa voin rauhassa kävellä ympäriinsä, syödä jäätelöä ja ennen kaikkea käydä vintageostoksilla. Täällä on lukuisia merkittäviä vintage- ja second hand -liikkeitä. Heti tilaisuuden tullen menen Skånegatanin Stadsmissionenille ja tutustun maastoon. Täältä löytyy aina tuotteita hyvään hintaan, ja harvoin lähden ostamatta mitään. P.S. Kun olet vielä alueella, käy Lisa Larssonilla osoitteessa Bondegatan 48 - se on todellinen vintagen kultakaivos.