Tukholman kaunis vanhakaupunki

Vieraile Tukholman vanhimmassa osassa – Vanhassakaupungissa. Kuljeskele kiemurtelevilla mukulakivikaduilla ja tutustu pieniin kauppoihin, jotka myyvät käsintehtyjä matkamuistoja jokaiseen makuun. Ihastele kauniita taloja ja viehättäviä kahviloita, ja jos uskallat, osallistu illalla kummituskävelyyn tai kävelyihin pitkin kattoja.

Vanhakaupunki – kuin ulkoilmamuseo

Tutustu historiaan

Voit nauttia kauniista arkkitehtuurista kuunnellen vaunuja vetävien hevosten kavioiden kopsetta tai sulkea silmäsi ja antaa mielikuvituksesi viedä sinut satojen vuosien taa. Mitä sitten päätätkin tehdä, me varmistamme, että yöpymisesi meillä on yhtä tunnelmallinen kuin Vanhakaupunki.

Kuuntele tarinoita menneisyydestä

Osallistu opastetulle kierrokselle ja kuuntele pelottava kummitustarina, joka saa rohkeimmankin kurkistamaan seuraavan kulman taa hieman varoen. Pidä tauko Stortorgetilla, Tukholman vanhimmalla aukiolla, jossa tapahtui aikoinaan Tukholman verilöyly. Nykyään siellä on viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, jotka muuntuvat kesäisin ihaniksi ulkoilmaterasseiksi. Talvisin aukiosta tulee Tukholman komein joulutori, jossa paahdettujen manteleiden ja kuuman kaakaon tuoksu lämmittää sielua.

Inspiroidu Nobel-museossa palkinnon saajien visioista ja ideoista, jotka muuttivat maailmaa, tai ihaile Tukholman kansallista Storkyrkan-tuomiokirkkoa. Voit myös kuljeskella Riddarholmen- luodolla ja ihailla sen kaikkia palatseja tai käydä Riddarholmin kirkossa, joka on Tukholman ainoa säilynyt keskiaikainen luostari.

Tutustu kuninkaallisten historiaan

Vieraile kuninkaanlinnan kellariholvissa. Sieltä löydät aarrekammion kaikkine vallanmerkkeineen sekä kuninkaallisen varuskamarin, jossa on kuninkaallisia haarniskoja ja asuja. Totuttele hetki päivänvaloon ja siirry sitten ulommalle sisäpihalle seuraamaan vaikuttavaa vahdinvaihtoa.