Berliinin museot

Berliinissä on paljon muutakin kuin TV-torni Alexanderplatz-aukiolla, Brandenburgin portti ja Reichstag-valtiopäivätalo. Saksan pääkaupungissa on yli 170 museota, joiden lukuisat näyttelyt vaihtelevat historian mestariteoksista moderniin nykytaiteeseen.

Luonnontieteellinen museo

Saksan suurin luonnontieteellinen kokoelma tarjoaa vierailijoille värikkään katsauksen luontoon. Näyttelyt sisältävät yli 30 miljoonaa esinettä, joita tieteilijät ovat keränneet 1700-luvun alusta alkaen. Joukossa on museoesineitä aurinkokunnan alkuajoilta, luurankoja, munia ja pesiä, fossilisoituneita eläimiä ja paljon muuta. Museo on yksi maailman merkittävimmistä tutkimuslaitoksista. Vierailijat pääsevät tekemään oman tutkimusmatkansa: he saavat kiehtovan katsauksen museon viimeisimpiin projekteihin ja voivat ihailla alkuperäisiä tutkimuskohteita. Osta liput täältä.

Alte Nationalgalerie

Kansallisgallerian päämajan näyttelyt on jaettu viiteen rakennukseen. Näihin kuuluvat Neue Nationalgalerie, Hamburger Bahnhof sekä Museum Berggruen. Impressionismin, realismin ja romantiikan ystäville Alte Nationalgalerie -gallerian kokoelmissa on paljon ihailtavaa. Claude Monet’n, Caspar David Friedrichin ja Franz Marcin maalausten ohella kolmessa kerroksessa esillä on yli 100 veistosta. Lisätietoja ja liput täältä.

Hamburger Bahnhof

Kansallisgallerian suurimmassa museossa vierailijoita odottaa nykytaiteen kokoelma. Entinen Berliinin–Hampurin rautatielinjan pääteasema aloitti toimintansa vuonna 1846. Se ei kuitenkaan pysynyt kasvavien liikennemäärien vauhdissa, joten sitä on käytetty näyttelytilana vuodesta 1904 alkaen. Nykyään se on ainut kyseiseltä ajalta säilynyt asemarakennus. Historiallinen rakennus ei ole ainut syy, miksi täällä kannattaa vierailla – entisellä asemalla on esillä yksi maailman merkittävimmistä julkisista nykytaiteen kokoelmista. Hanki lippusi täältä.

Berliinin muurin muistomerkki

Berliinin muurin muistomerkki ei ole periaatteessa museo, mutta se on silti ehdottomasti vierailun arvoinen. Bernauer Strasse -kadulla sijaitsevalla muistomerkillä vierailijat voivat kuljeskella muurin eri osien ja entisen raja-alueen jäänteiden lomassa. Ulkoilmanäyttely on omistettu väkivallan uhreille, ja se tarjoaa kiehtovaa historiallista tietoa. Kadun toisella puolella on vierailija- ja asiakirjakeskus näköalatorneineen.

Pergamonmuseum

Yhtenä Berliinin Museumsinsel-museosaarella sijaitsevana museona se on nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Täällä vierailijat pääsevät käymään jopa kolmessa museossa: klassisen antiikin kokoelmassa, muinaisen Lähi-idän museossa ja islamilaisen taiteen museossa. Museoissa on runsain mitoin taidetta Kreikan ja Rooman ajoilta. Museon kuuluisin teos on monumentaalinen Pergamonin alttari. Tilaa liput täältä.

Berliinin DDR-museo

Täällä pääset näkemään, millaista elämä oli entisessä Itä-Saksassa. Kooltaan 1 000 m²:n museotilassa esitellään elämää sosialistisessa DDR:ssä Berliinin muurin sekä Stasin, valtiollisen salaisen poliisin, perustamisen aikana. Tässä museossa ei käy aika pitkäksi. Museossa on paljon interaktiivisia toimintoja 45 aihealueesta. Piipahda simulaattorissa ajamassa Trabantilla itäsaksalaisten asuinalueiden läpi tai tutustu elementtirakenteisen asunnon tunnelmaan. Lisätietoja ja liput täältä.

Saksan historian kansallinen museo

Saksan historian kansallisessa museossa vierailijat voivat uppoutua Saksan historiaan noin 90 000 historiallisen artefaktin avulla. Tämänhetkinen näyttely ”Saksan historia keskiajalta Berliinin muurin murtumiseen” tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen maan kehittymiseen. Museossa on myös vaihtuvia erikoisnäyttelyitä. Näyttelyt on omistettu eri aikakausien erityisille historiallisille tapahtumille.

Saksan vakoilumuseo

Vietä päivä vakoojana Saksan ainoassa vakoilumuseossa. Uusimman teknologian avulla vierailijat voivat muun muassa ratkaista salaisia koodeja, hakkeroida verkkosivuja ja selviytyä lasersokkelosta interaktiivisesti. Lukuisat museoesineet, kuten kuuntelulaitteilla varustetut kengät tai myrkkynuolia sisältävät sateenvarjot, tarjoavat katsauksen kaupungin vakoiluhistoriaan. Ota selvää kuka tietää sinusta eniten: Stasi, NSA vai Facebook? Varaa liput täältä.

Hotellit Berliinissä