Jouluvinkit Berliiniin

Berliinin joulutarjonta on runsas ja kirjava, ja ohjelmaa löytyy niin aikuisille kuin lapsille. Alkuun pääset näillä vinkeillä.

Jouluinen Berliini

Lukuisia tapahtumia

Berliinin joulumarkkinat kuva LianeM

Jouluna talviaktiviteetit tulevat lähelle kaupunkilaisia. Esimerkiksi Potsdamer Platzin Winterweltissä pääsee marraskuusta tammikuun alkuun saakka pulkkamäkeen, luistelemaan ja pelaamaan curlingia. Musiikin ystäviä hemmotellaan laajalla tarjonnalla kirkkokonserteista jouluisiin klubi-iltoihin. Paikallinen erikoisuus on suuri joululaulutapahtuma jalkapallojoukkue FC Union Berlinin kotistadionilla 23.12.

Berliinin joulumarkkinat

Berliinissä on kymmeniä joulumarkkinoita pienistä ja innovatiivisista, suuriin ja loistokkaisiin.

  • Charlottenburgin linna ja sen edessä oleva joulutori kylpevät näyttävässä valaistuksessa marraskuusta joulukuuhun. Käsitöiden ja perinneherkkujen lisäksi tarjolla on fine diningia lämmitetyissä teltoissa.
  • Gendarmenmarktin kauniille joulumarkkinoille saapuu kädentaitajia lasinpuhaltajista origamitaitureihin marraskuusta joulukuuhun.
  • Suurimmat joulumarkkinat järjestetään Spandaun vanhassakaupungissa marraskuusta joulukuuhun. Jouluista ohjelmaa on runsaasti ja keskiviikkoisin markkinoilla on erityisesti perheen pienimmille suunnattua ohjelmaa.
  • Historiallisilla joulumarkkinoilla RAW-ratapiha-alueella sukelletaan keskiajan tunnelmaan marraskuusta joulukuuhun.
  • Berliinin ekologiselta joulutorilta Sophienstrassella löytyy luovia lahjaideoita neljänä viikonloppuna marraskuun lopusta alkaen.

Jouluohjelmaa lapsille

Berliinin joulumarkkinoilla lapsia ilahdutetaan monin tavoin, joulupukin vierailuista tivolilaitteisiin. Varsinainen huvipuisto joulutoreineen on Wintertraum am Alexa marraskuusta joulukuuhun. Jagdschloss Grunewaldin metsästyslinnan edustalle ilmestyy adventtiviikonloppuisin satumaiset joulumarkkinat. Vieraiden joukossa voi nähdä esimerkiksi Hannun ja Kertun. Berliinin kasvitieteellinen puutarha muuttuu talven taikamaaksi marraskuusta tammikuun alkuun. Taidokkaat fantasiavalaistukset tuovat satumaista tunnelmaa reilun kilometrin mittaiselle reitille.

Tutustu hotelleihimme Berliinissä: