Ostoksilla Berliinissä

Berliini tunnetaan monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan ja maailmankuulusta yöelämästään. Saksan pääkaupunki on myös shoppailijoiden mekka. Esittelemme sinulle kaikki Berliinin parhaat ostospaikat pienistä, trendikkäistä putiikeista suuriin ostoskeskuksiin.

Berliini ja sen keskustat

Toisin kuin muissa saksalaisissa kaupungeissa, Berliinissä on monta keskustaa. Osittain se johtuu historiallisista syistä, sillä kaupunki oli jaettuna Itä- ja Länsi-Berliiniksi 28 vuoden ajan. Toinen tekijä on pääkaupungin koko ja siihen liittyvä infrastruktuuri. Pullonkaulailmiöiden ja suurten väkijoukkojen pakkaantumisen välttämiseksi metropolin asukkaat hajautettiin eri alueille, mikä johti eri keskustojen syntymiseen.

Ostoksilla Berliinissä – mitä missäkin on?

Ostoksilla Berliinin länsipuolella
Berliinin länsipuolella Kurfürstendammin ympäristössä sijaitsee Länsi-Berliinin vanha keskusta. Alue on kehittynyt menestyksekkäästi jo useiden vuosien ajan. Nuoria shoppailijoita ajatellen tänne on avautunut trendikkäitä puoteja luksusmerkkien ohella. "Kudammin" ja Tauentzienstraßen alueelta löytyy valtava maailmankuulu ostoskeskus KaDeWe, uusi Bikini Haus, kalliita luksustuotemerkkejä, urheilukauppoja, perinteisiä muotiliikkeitä ja yksi kaupungin ostospaikkojen maamerkeistä – vaikuttava Europa-Center.


Ostoksilla Berliinin itäpuolella
Itäisen osan ostospaikat keskittyvät Alexanderplatzilta Friedrichstraßelle ja Potsdamer Platzille. Täältä löytyy jotakin jokaisen makuun ja hintahaarukkaan. Laajin valikoima kauppoja on Alexanderplatzilla sijaitsevassa Alexassa. Jos etsit jotain ainutlaatuista ja arvokasta, kannattaa käydä Friedrichstraßella. Quartier 206 ei ole pelkästään arkkitehtoninen monumentti, vaan se tarjoaa myös ensiluokkaisen shoppailukokemuksen. Potsdamer Platzilta löytyy myös monia paikkoja tarjouksia etsiville. Potsdamer Platzin kauppakujat ja Mall of Berlin ovat shoppailevien turistien erityisessä suosiossa.

Scandic Hotellit Berliinissä

Kahden hotellimme, Scandic Berlin Kurfürstendammin ja Scandic Berlin Potsdamer Platzin, ansiosta voit nauttia ostosmatkailusta jalan ja kaatua kokemusrikkaan päivän päätteeksi mukavaan vuoteeseen tai rentoutua kuntoilu- ja saunaosastolla.