Hampuri nähtävyydet

Katso parhaat vinkkimme Hampurin-kierrokselle.

Tutustu hotelliimme HampurissaSpeicherstadt

Kaupungin maamerkkinä toimiva Speicherstadt on yksi Hampurin kauneimmista nähtävyyksistä. Se valittiin vuonna 2015 UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Historiallinen Gründerzeit-ajan arkkitehtoninen tyyli tunnetaan tiilijulkisivuistaan, torneistaan ja silloistaan, joiden kuvajaiset heijastuvat kanaaleihin. Matkustatpa veneellä tai jalan, Hampurin Speicherstadt-alueella on romanttinen ja salamyhkäinen tunnelma, erityisesti illan hämärtyessä. Entisten varastorakennusten punaisten julkisivujen taiteelliset valonheittimet luovat alueelle sadunomaisen, vedenpinnasta heijastuvan tunnelman. Lähellä sijaitsee kaupungin toinen tunnettu nähtävyys: Elbphilharmonie. Vaikuttava rakennus on ehdottomasti vierailun arvoinen – myös silloin, kun kyse on ”vain” opastetusta kierroksesta konserttisalissa.

Satama

Euroopan toiseksi suurimmalla satamallaan Hampurin kaupungilla on paljon tarjottavaa: Landungsbrücken-rantalaiturit kannattaa ehdottomasti kokea. Monet uskovat niiden olevan kiinteitä rantalaitureita, mutta todellisuudessa ne kelluvat Elbe-joessa. Täällä sijaitsee myös 200 metrin pituinen terminaalirakennus Abfertigungsgebäude, joka julistettiin suojelluksi kohteeksi vuonna 2003. Jos sinulla on aikaa tutustua satamaan tarkemmin, matkusta hissillä 24 metriä alaspäin ja kävele vanhan Elbe-tunnelin läpi joen alla.

Satama juhlii vuosipäiväänsä aina toukokuussa. Jos matkustat Hampuriin tällöin, näet sataman loistavan aivan uudenlaisessa valossa! Historiallisista laivoista kojuihin ja livemusiikkiin – täällä on jokaiselle jotakin. Iltaisin kaupungin valaisee näyttävä ilotulitus.

Kalatori

”Laitetaan pakettiin myös pari makrillia!” Tällainen kommentti on Hampurin kalatorilla yleinen. Ankeriaan myyjät juustokauppiaiden vieressä valmistautuvat ottamaan vierailijat vastaan sunnuntaiaamuisin. Torimyyjät huutavat kilpaa houkutellakseen asiakkaita kojuihinsa. Läheisessä kalahuutokauppahallissa livemusiikki kutsuu vierailijoita mukaan tanssiin – monelle yökyöpelille tämä on illan viimeinen pysähdyspaikka.

Pyhän Mikaelin kirkko

Kirkko on maamerkki, jota ei kannata jättää väliin. Se elää nyt todeksi jo kolmatta mahdollisuuttaan, sillä se on tuhoutunut historiassa jo kahdesti: kerran salamaniskusta ja toisen kerran tulipalossa. Kirkossa on 2 500 istumapaikkaa, ja sen näköalatasanne on 82 metrin korkeudessa. Ihanteellinen paikka ihastella Hampuria yläilmoista! Kahdesti päivässä ”Michelin trumpetinsoittajat” kaikuu kattojen rajasta – tämä kannattaa kuulla.

Pidätkö enemmän loisteesta kynttilänvalon sijaan?

Siinä tapauksessa sinun kannattaa vierailla Reeperbahn-kadulla, Hampurin syntisimmällä alueella. Täällä on lukuisia baareja, strippiklubeja, yökerhoja ja burleski-baareja. Suosittelemme kuuluisaa katua myös muille kuin juhlijoille, sillä siellä on myös paljon kulttuuritarjontaa: Hollywood-tunnelmainen Operettenhaus esittää musiikkiproduktioita, kuten Mamma Mia! ja TINA – Tina Turner -musikaali. Päivällä alueella on hiljaisempaa, jolloin kannattaa piipahtaa alueen lukuisissa ihastuttavissa kahviloissa.

Nähtävyydet kävellen

Monet Hampurin nähtävyyksistä sijaitsevat helpon kävelymatkan päässä hotelliltamme. Olemme laatineet lyhyen tutustumiskierroksen:

Aloita keskeisellä paikalla sijaitsevasta Scandic Hamburg Emporio -hotellistamme. Jungfernstieg-kadulta löydät lukuisia ostospaikkoja, ravintoloita ja kahviloita, joista on näkymät Binnenalster-järvelle ja sen suihkulähteille. Rathausmarkt-aukio on erinomainen paikka pitää tauko ja katsella Rathausplatz-aukion vilinää kahvikupillisen tai Alsterwasser-shandyn ääreltä. Ihaile samalla myös itse kaupungintalon historiallista julkisivua. Jos jalkasi väsyvät, voit varata spontaanin risteilyn Alster-joelle ja ihailla ​”kaupungin helmeä”. Auringonlasku Landungsbrücken-laiturin näköalatasanteelta katsottuna on täydellinen tapa viimeistellä päivä.

Nähtävyyksillä polkupyörällä

Vuokraa meiltä polkupyörä ja pyöräile Elbe-joenvartta pitkin. Ohitat St. Pauli-Landungsbrücken -laiturialueen ja Altonaer Balkon -puiston. Nauti virvokkeita rustiikkisessa Strandperle-baarissa, jossa on sataman tunnelmaa. Jos energiaa riittää, voit pyöräillä hieman edemmäksi ja nähdä ”Alte Schwede” -siirtolohkareen – se on Saksan vanhin siirtolohkare. Arkkitehtuurista kiinnostuneille tiedoksi, että Elbchaussee-järven ympärillä on lukuisia ylellisiä asuintaloja ja kiinteistöjä.

Yövy aivan keskustassa

Keskeisellä paikalla sijaitseva Scandic Hamburg Emporio -hotellimme on ihanteellinen lähtöpiste Hampuriin tutustumiseen. Gänsemarkt-aukiolta pääset monille Hampurin nähtävyyksille kävellen. Nähtävyyksillä kiertelyn ja ostoksilla käymisen jälkeen voit kaatua lopen uupuneena mukavaan jenkkisänkyyn tai rentoutua juoman parissa.

Seuraavat edut odottavat sinua:

 • Kaupunkihotelli aivan Hampurin keskustassa
 • Vain 15 minuutin kävelymatka Dammtor-juna-asemalta
 • Muut lähellä sijaitsevat nähtävyydet (esim. Gänsemarkt, Jungfernstieg, Laiszhalle, Planten un Blomen)
 • Maksuton wi-fi
 • Alle 13-vuotiaat lapset yöpyvät ja nauttivat aamiaisen maksutta
 • Tilavat ja mukavat huoneet
 • Runsas aamiainen sisältää lukuisia luomu- ja allergiaystävällisiä tuotteita
 • Pysäköinti suoraan hotellillamme
 • Skandinaavista tunnelmaa ja muotoilua Saksassa
 • Lämminhenkinen ja ystävällinen palvelu
 • Varaa suoraan nettisivultamme ja saat parhaat tarjoukset

Tutustu hotelliimme Hampurissa