Hampuri nähtävyydet

Katso parhaat vinkkimme Hampurin-kierrokselle.

Tutustu hotelliimme HampurissaSpeicherstadt

Kaupungin maamerkkinä toimiva Speicherstadt on yksi Hampurin kauneimpia nähtävyyksistä ja valittiin 2015 UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Historiallinen Gründerzeit-ajan arkkitehtoninen tyyli tunnetaan tiilijulkisivuistaan, torneistaan ja silloistaan, joiden kuvajaiset heijastuvat kanaaleihin. Matkustatpa veneellä tai jalan, Hampurin Speicherstadt-alueella on romanttinen ja salamyhkäinen tunnelma, erityisesti illan hämärtyessä. Entisten varastorakennusten punaisten julkisivujen taiteelliset valonheittimet luovat alueelle sadunomaisen, vedenpinnasta heijastuvan tunnelman. Lähellä sijaitsee kaupungin toinen tunnettu nähtävyys: Elbphilharmonie. Vaikuttava rakennus on ehdottomasti vierailun arvoinen – myös silloin, kun kyse on ”vain” opastetusta kierroksesta konserttisalissa.

Satama

Euroopan toiseksi suurimmalla satamallaan Hampurin kaupungilla on paljon tarjottavaa: Landungsbrücken-rantalaiturit kannattaa ehdottomasti kokea. Monet uskovat niiden olevan kiinteitä rantalaitureita, mutta todellisuudessa ne kelluvat Elbe-joessa. Täällä sijaitsee myös 200 metrin pituinen terminaalirakennus Abfertigungsgebäude. Jos sinulla on aikaa tutustua satamaan tarkemmin, voit myös kävellä joen alla kulkevan vanhan Elbe-tunnelin läpi.

Satama juhlii vuosipäiväänsä aina toukokuussa, jolloin voit kokea sataman loistavan aivan uudenlaisessa valossa! Historiallisista laivoista kojuihin ja livemusiikkiin – täällä on jokaiselle jotakin. Iltaisin kaupungin valaisee näyttävä ilotulitus.

Kalatori

”Laitetaan pakettiin myös pari makrillia!” Tällainen kommentti on Hampurin kalatorilla yleinen. Kalatorin myyjät valmistautuvat ottamaan vierailijat vastaan sunnuntaiaamuisin. Torimyyjät huutavat kilpaa houkutellakseen asiakkaita kojuihinsa. Läheisessä kalahuutokauppahallissa livemusiikki kutsuu vierailijoita mukaan tanssiin – monelle yökyöpelille tämä on illan viimeinen pysähdyspaikka.

Pyhän Mikaelin kirkko

Kirkko on maamerkki, jota ei kannata jättää väliin. Kirkko on tuhoutunut historiassa jo kahdesti: kerran salamaniskusta ja toisen kerran tulipalossa. Kirkossa on 2 500 istumapaikkaa, ja sen näköalatasanne on 82 metrin korkeudessa. Ihanteellinen paikka ihastella Hampuria yläilmoista! Kahdesti päivässä ”Michelin trumpetinsoittajat” kaikuu kattojen rajasta – tämä kannattaa kuulla.

Pidätkö enemmän loisteesta kynttilänvalon sijaan?

Siinä tapauksessa sinun kannattaa vierailla Reeperbahn-kadulla, Hampurin syntisimmällä alueella. Täällä on lukuisia baareja, strippiklubeja, yökerhoja ja burleski-baareja. Suosittelemme kuuluisaa katua myös muille kuin juhlijoille, sillä siellä on myös paljon kulttuuritarjontaa: Hollywood-tunnelmainen Operettenhaus esittää musiikkiproduktioita, kuten Mamma Mia! ja TINA – Tina Turner -musikaali. Päivällä alueella on hiljaisempaa, jolloin kannattaa piipahtaa alueen lukuisissa ihastuttavissa kahviloissa.

Nähtävyydet kävellen

Monet Hampurin nähtävyyksistä sijaitsevat helpon kävelymatkan päässä hotelliltamme. Aloita reitti keskeisellä paikalla sijaitsevasta Scandic Hamburg Emporio -hotellistamme. Jungfernstieg-kadulta löydät lukuisia ostospaikkoja, ravintoloita ja kahviloita, joista on näkymät Binnenalster-järvelle ja sen suihkulähteille. Rathausmarkt-aukio on erinomainen paikka pitää tauko ja katsella Rathausplatz-aukion vilinää kahvikupillisen tai Alsterwasser-shandyn ääreltä. Ihaile samalla myös itse kaupungintalon historiallista julkisivua. Jos jalkasi väsyvät, voit varata spontaanin risteilyn Alster-joelle ja ihailla ​”kaupungin helmeä”. Auringonlasku Landungsbrücken-laiturin näköalatasanteelta katsottuna on täydellinen tapa viimeistellä päivä.

NähtävyyksiÄ polkupyörän selässä

Lainaa hotellista polkupyörä ja pyöräile Elbe-joenvartta pitkin. Ohita St. Pauli-Landungsbrücken -laiturialue ja Altonaer Balkon -puisto. Nauti virvokkeita rustiikkisessa Strandperle-baarissa ja nauti sataman tunnelmasta. Jos vielä jaksat, voit pyöräillä hieman edemmäksi ja nähdä ”Alte Schwede” -siirtolohkareen – se on Saksan vanhin siirtolohkare. Arkkitehtuurista kiinnostuneille tiedoksi, että Elbchaussee-järven ympärillä on lukuisia ylellisiä asuintaloja ja kiinteistöjä.

Tutustu hotelliimme Hampurissa