Amos Rex

Amos Rex on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen taidemuseo Helsingin ydinkeskustassa. Museo lupaa esitellä kiinnostavaa ja kunnianhimoista taidetta virkistävästi ja elämän iloisesti.taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikka

Amos Rex koostuu uusista maanalaisista näyttelytiloista, vuonna 1936 rakennetusta Lasipalatsista ja elokuvateatteri Bio Rexistä, sekä Lasipalatsin aukiolla näyttelytilan kattona kumpuilevasta tapahtuma-aukiosta.

Scandic Friends -etu

  • 50 % alennusta sisäänpääsylipuista. Etu on voimassa jäsenelle ja koskee normaalihintaisia lippuja. Edun saat näyttämällä jäsenkorttisi (mobiili- tai muovikortti) kassalla lipunoston yhteydessä. Jos et vielä ole jäsen, liity tästä ja hyödynnä etu!

Näyttelyt

Musta tuntuu, toistaiseksi

27.3.–8.9.2024

Henni Alftan, Darling 2014 / Amos Rex

'Musta tuntuu, toistaiseksi' on Amos Rexin ensimmäinen museon kokoelmia näin laajasti esittelevä näyttely. Näyttelyyn valikoidut yli sata teosta johdattelevat kävijät eristäytyneisyydestä empatiaan ja hurmoksesta nostalgiaan. Kokoelmanäyttely esittelee kokoelman teoksia yli 70 taiteilijalta 1960-luvulta nykyhetkeen saakka.

Kim Simonsson: Sam­mal­jä­tit

29.4.–20.10.2024

Kim Simonsson: Sammaljätit, Amos Rex.

Amos Rexin sisäpihalla, Lasipalatsinaukiolla ja Lasipalatsin Bio Rexin terassilla esillä olevat Sammaljätit ovat ensimmäisiä Kim Simonssonin teoksia, joita nähdään ulkona Helsingin keskustassa. Kim Simonssonin Sammaljätit muodostavat fantasianomaisista lapsihahmoista koostuvan yhteisön. Jätit ovat noin neljän metrin korkuisia, kirkkaanvihreitä hahmoja, jotka kommunikoivat keskenään viittomakielellä. Teokset on hankittu osaksi Konstsamfundetin kokoelmaa, joka on yksi laajimmista yksityisistä taidekokoelmista Suomessa. 

Josefina Nelimarkka: The Cloud of Un/knowing 

27.3.–8.9.2024

Josefina Nelimarkka, The Cloud of Unknowing / Amos Rex

Josefina Nelimarkan uusista teoksista koostuva teoskokonaisuus tutkii pilviä ja niiden olemusta osana maapallon veden kiertokulkua. Näyttelyssä nähdään hetkessä muuntuvia teoksia ja ilmastodatalla ohjattua teknologiaa. Reaaliaikaiset mittaukset paikallissäästä ja arktisilta alueilta muuttuvat kauniiksi ja hienovaraiseksi kokonaisuudeksi, jossa valot, äänet ja digitaaliset vesipisarat ovat jatkuvassa liikkeessä.

Sigurd Frosterus -kokoelma, esillä Amos Rexissä

Arkkitehti Sigurd Frosteruksen taidekokoelma on kuin rakkauden julistus 1900-luvun alkupuolella Euroopassa syntyneelle kolorismille, eli väritaiteelle. Kokoelma on ensimmäisiä merkittäviä kotimaisen ja ulkomaisen modernin taiteen yksityiskokoelmia Suomessa. Suurin osa teoksista on ajalta 1905–1915, jolloin Frosterus toimi aktiivisesti taidekriitikkona ja esseistinä.

Sigurd Frosteruoli itse rationaalisen arkkitehtuurin edustaja. Tunnetuin Frosteruksen suunnittelema rakennus on Stockmannin tavaratalo keskellä Helsingin keskustaa. 

Tulevat näyttelyt

9.10.2024–2.3.2025 Larissa Sansour

As If No Misfortune Had Occurred in the Night, film, 3 channels, 21 min, Larissa Sansour / Amos Rex

Palestiinalais-tanskalaisen, ja Lontoossa asuvan, Larissa Sansourin tiivistunnelmainen näyttely, jossa menneisyys ja mahdolliset tulevaisuudet kohtaavat. Taiteilijan videoteoksissa ja installaatioissa ajankohtaiset aiheet kietoutuvat kuviteltuihin maailmoihin futurismin, arkistokuvan ja oopperankin kuvaston kautta.