Amos Rex

Amos Rex on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen taidemuseo Helsingin ydinkeskustassa. Museo lupaa esitellä kiinnostavaa ja kunnianhimoista taidetta virkistävästi ja elämän iloisesti.taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikka

Amos Rex koostuu uusista maanalaisista näyttelytiloista, vanhasta, vuonna 1936 rakennetusta Lasipalatsista ja elokuvateatteri Bio Rexistä, sekä Lasipalatsin aukiolla näyttelytilan kattona kumpuilevasta tapahtuma-aukiosta.

Scandic Friends -edut:

  • 50 % alennusta sisäänpääsylipuista. Etu on voimassa kortinhaltijalle ja koskee normaalihintaisia lippuja. Edun saat näyttämällä jäsenkorttisi (mobiili- tai muovikortti) kassalla lipunoston yhteydessä.
  • Maksuton sisäänpääsy majoituksen yhteydessä Egyptin loisto -näyttelyyn. Etu on voimassa kahdelle aikuiselle (alle 18 vuotiaat maksutta) hotelleissamme Helsingissä ja edun saat käyttöösi hotellista.

Jos et vielä ole jäsen, liity tästä ja hyödynnä etu!

Museo avataan 1.2.2021

Egyptin loisto 9.10.2020 –21.3.2021

Sarcophagus of Khonsuirdis, Late Kingdom, XXV dynasty, 746-655 BC.  © Museo Egizio

Muinaisen Egyptin taiteen näyttelyyn tuodaan yli 500 esinettä Torinon Museo Egiziosta kertomaan Egyptin korkeakulttuurista sen pitkän historian varrelta aina sivilisaation ensivaiheista Ptolemaiosten valtakauteen. Aika ja taide punovat yhteisen juonen, joka kulkee kävijöiden mukana heidän tutustuessaan ensimmäisen vuosituhannen Egyptiin.

Egyptin loisto -näyttely jalkautuu samanaikaisesti kahteen tilaan – Helsingin Amos Rexiin sekä Tallinnan Kumu-taidemuseoon. Tämä harvinainen kaksiosainen näyttely pohjautuu Italian Torinossa toimivan Museo Egizion kokoelmaan, joka on yksi tärkeimmistä muinaisen Egyptin taiteen ja kulttuurin kokoelmista Egyptin ulkopuolella.