Amos Rex

Amos Rex on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen taidemuseo Helsingin ydinkeskustassa. Museo lupaa esitellä kiinnostavaa ja kunnianhimoista taidetta virkistävästi ja elämän iloisesti. Seuraava näyttely 'Musta tuntuu, toistaiseksi' 27.3.–8.9.taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikka

Amos Rex koostuu uusista maanalaisista näyttelytiloista, vanhasta, vuonna 1936 rakennetusta Lasipalatsista ja elokuvateatteri Bio Rexistä, sekä Lasipalatsin aukiolla näyttelytilan kattona kumpuilevasta tapahtuma-aukiosta.

Scandic Friends -etu

  • 50 % alennusta sisäänpääsylipuista. Etu on voimassa kortinhaltijalle ja koskee normaalihintaisia lippuja. Edun saat näyttämällä jäsenkorttisi (mobiili- tai muovikortti) kassalla lipunoston yhteydessä.

Jos et vielä ole jäsen, liity tästä ja hyödynnä etu!

Sigurd Frosterus -kokoelma, esillä Amos Rexissä

Arkkitehti Sigurd Frosteruksen taidekokoelma on kuin rakkauden julistus 1900-luvun alkupuolella Euroopassa syntyneelle kolorismille, eli väritaiteelle. Kokoelma on ensimmäisiä merkittäviä kotimaisen ja ulkomaisen modernin taiteen yksityiskokoelmia Suomessa. Suurin osa teoksista on ajalta 1905–1915, jolloin Frosterus toimi aktiivisesti taidekriitikkona ja esseistinä. Lue lisää ja katso aukioloajat Sigurd Frosteruksen kokoelma – Amos Rex.

Tulevat näyttelyt

  • 27.3.–8.9. Musta tuntuu, toistaiseksi

Henni Alftan, Darling 2014 / Amos Rex

'Musta tuntuu, toistaiseksi' on Amos Rexin ensimmäinen museon kokoelmia näin laajasti esittelevä näyttely. Näyttelyyn valikoidut yli sata teosta johdattelevat kävijät eristäytyneisyydestä empatiaan ja hurmoksesta nostalgiaan. Kokoelmanäyttely esittelee kokoelman teoksia yli 70 taiteilijalta 1960-luvulta nykyhetkeen saakka.

  • 27.3.–8.9. Josefina Nelimarkka: The Cloud of Un/knowing

Josefina Nelimarkka, The Cloud of Unknowing / Amos Rex

Josefina Nelimarkan uusista teoksista koostuva teoskokonaisuus tutkii pilviä ja niiden olemusta osana maapallon veden kiertokulkua. Näyttelyssä nähdään hetkessä muuntuvia teoksia ja ilmastodatalla ohjattua teknologiaa. Reaaliaikaiset mittaukset paikallissäästä ja arktisilta alueilta muuttuvat kauniiksi ja hienovaraiseksi kokonaisuudeksi, jossa valot, äänet ja digitaaliset vesipisarat ovat jatkuvassa liikkeessä.

  • 9.10.2024–2.3.2025 Larissa Sansour

As If No Misfortune Had Occurred in the Night, film, 3 channels, 21 min, Larissa Sansour / Amos Rex

Palestiinalais-tanskalaisen, ja Lontoossa asuvan, Larissa Sansourin tiivistunnelmainen näyttely, jossa menneisyys ja mahdolliset tulevaisuudet kohtaavat. Taiteilijan videoteoksissa ja installaatioissa ajankohtaiset aiheet kietoutuvat kuviteltuihin maailmoihin futurismin, arkistokuvan ja oopperankin kuvaston kautta.