Kuntoutuspalvelut Ikaalisten Kylpylässä

Kuntoutumiskeskus tarjoaa monipuolisia kuntoutuspalveluja niin työssä käyville kuin työelämästä jo poisjääneille. Kuntoutus voi olla joko yksilöllistä, ryhmäkohtaista tai koko työyhteisöön kohdistuvaa.Toimintamme tavoitteena on asiakkaidemme motivoituminen omaehtoiseen terveydestä huolehtimiseen, elämänlaadun kohentuminen sekä työ- ja/tai toimintakyvyn parantuminen. Lääkäreistä, psykologeista, sosiaalityöntekijöistä, fysioterapeuteista, toimintaterapeutista, työterveyshoitajasta, sairaanhoitajasta ja liikunnanohjaajista koostuva henkilöstömme varmistaa jokaiselle yksilölle ja ryhmälle asianmukaisen palvelun. Lisäksi hierojat ja kosmetologit mahdollistavat sen, että rentouttavia ja hemmottelevia hoitoja on saatavilla tarpeen mukaan.

Kuntoutukseen hakeutuminen tapahtuu hoitavan lääkärin kautta yhdessä Kelan toimiston kanssa. Osa kuntoutusmuodoista edellyttää yhteistyötä oman työpaikan työterveyshuollon kanssa. Näistä mahdollisuuksista sinua informoi oma työterveyshuoltosi. Lue lisää kuntoutuksesta Kelan sivuilta.

Kuntoutusjaksoihin osallistuminen

Majoitus ja ravinto

Kuntoutumisjaksojen aikainen majoittuminen on kahden hengen hotellihuoneissa. Yhden hengen huoneesta peritään lisämaksu. Kuntoutumisjaksoon kuuluvat ruokailut tarjotaan päärakennus Mainingin ravintola Violetassa. Erikoisruokavaliot ovat huomioidut ruokatarjoilussa.

Vapaa-aika

Kuntoutujat voivat majoittuessaan osallistua Ikaalisten Kylpylän vapaa-ajan ohjelmiin myös iltaisin ja käyttää peli- ja virkistyspaikkoja sekä kylpylää. Kuntoutujille jaettava kuntoutujakortti oikeuttaa osan palveluiden maksuttomaan käyttöön.

Vierailijat

Perheellä on mahdollisuus majoittua Ikaalisten Kylpylään kuntoutusjakson aikana. Kysy lisää osoitteesta [email protected]

Varusteet

Olemme koonneet avuksesi listan varusteista, jotka on hyvä muistaa ottaa mukaan kuntoutukseen

  • henkilökohtaiset lääkkeet ja apuvälineet (hoidathan lääkereseptin uusinnan tai muut hoitotoimenpiteisiisi ja lääkärintodistuksiisi liittyvät lääkärikäynnit ennen kuntoutuksen alkua)
  • liikuntaan sopivat sisä- ja ulkoliikuntavarusteet, jalkineet sisä- ja ulkoliikuntaan
  • vaihtovaatteita, uima-asu
  • reppu tai muu laukku kuntoutuspäivän aikana tarvittavien tavaroiden kuljettamiseen
  • kuntoutuspäiväkirja. Kuntoutuspäiväkirjana voi toimia jo käyttämäsi päiväkirja, nettipäiväkirja tai tyhjä vihko. Päiväkirjaasi kirjaat havaintoja, mieleesi tulevia kysymyksiä ja kehittämisajatuksia, joiden avulla seuraat kuntoutumisesi tavoitteiden etenemistä.

Kuntoutukseen matkustaminen

Sairausvakuutuksesta maksettava matkakorvaus myönnetään ensisijaisesti julkisten kulkuneuvojen mukaan tehdyn matkan kustannuksista. Oman auton käyttö voidaan korvata, jos se on edullisempi kuin julkiset kulkuneuvot. Jos sinulla on oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan, tilaa matka sairaanhoitopiirisi keskitetystä tilausnumerosta viimeistään matkapäivää edeltävänä päivänä klo 14.00 mennessä. Samassa kyydissä voi olla myös muita asiakkaita. Katso lisätietoja Kelan sivuilta.

Vakuutusturva

Yrityksellämme on kuntoutujille ohjatun kuntoutus-ja vapaa-ajan ohjelman kattava toiminnan vastuuvakuutus sekä potilasvakuutus terveydenhuollon ammattihenkilön toteuttamassa kuntoutuksessa. Lisäksi vakuutusturvaan kuuluu tapaturmavakuutus, joka kattaa kuntoutujien ja kuntoutukseen osallistuvien omaisten ohjatun kuntoutus- ja vapaa-ajanohjelman aikana sekä muuna vapaa-aikana tapahtuvat henkilövahingot kuntoutuslaitoksen tiloissa ja sen hallinnoimalla alueella.

Yleistä

Taloon saapuville kuntoutujille järjestetään tulopäivänä talon esittely- ja info-tilaisuus. Lisätietoja osoitteesta [email protected].