Kuopion talvi

Ota ilo irti talvilomastasi Savon sydämessä. Kallaveden maisemat ja kaupungin muut kohteet takaavat upean loman myös talvella!

Varaa

Valitse hotelli tai kohde
Päivämäärä puuttuu
Päivämäärä puuttuu
, , {{ serviceData.rooms.length }} Huonetta
Huoneiden määrä:
Lahjakortilla ei voi varata monta huonetta Palkintoöiden yhteydessä voi varata vain yhden huoneen kerrallaan.
Huone {{room.index}}:
Anna lapsen ikä

Jos varaat tarjoushinnnalla tai yrityksen sopimushinnalla, tarvitset varauskoodin. Älä käytä erikoismerkkejä, kuten (.) (,) (-) (:).

Jos haluat tallentaa varauskoodisi seuraavaa varausta varten, rastita tämä ruutu. Älä rastita ruutua, mikäli käytät yleistä tietokonetta ja haluat välttää varauskoodin väärinkäyttöä.

Virheellinen varauskoodi
Lahjakortilla ei voi varata monta huonetta

Varaus mahdollista vain ennakkoon ostettua Bonus Cheque -kuponkia vastaan, joka luovutetaan sisäänkirjoittautuessa. Joissakin hotelleissa peritään lisämaksu, joka maksetaan suoraan hotelliin. Aamiainen sisältyy hintaan.

Kirjaudu sisään Scandic Friends -profiiliisi varataksesi palkintoyöpymisen.

Palkintoöiden yhteydessä voi varata vain yhden huoneen kerrallaan.

Talviloma Kuopiossa

Talven aktiviteetteja

Ota ilo irti talvilomastasi Savon sydämessä. Kuva mostphotos ja VAstavalo

232 metrin korkeuteen kohoava Puijo on suosittu retkeily- ja talviurheilukohde. Sieltä löytyvät pujottelurinteet, hyppyrimäet, hiihtoladut ja ulkoilureitit. Luontopoluilla pääset ihailemaan Puijon luonnonsuojelualueita. Tutustumisen arvoinen on myös Kolmisoppi-Neulamäen luonnonsuojelualue laajoine latu- ja polkuverkostoineen.


Retkiluisteluun ja pilkkimiseen on Kallaveden ympäröimässä Kuopiossa erinomaiset puitteet, ja sanotaankin, että Kuopio on retkiluisten pääkaupunki Suomessa. Kaupungissa on useita luistinratoja eri puolella kaupunkia, joista mahtavin on Kallaveden jäälle jäädytettävä pitkä retkiluistelurata, jota käytetään myös Finland Ice Marathonin ratana helmikuussa. Vuokraamosta saat luistimet ja kahvilasta eväät mukavaa retkeä varten.

Moottorikelkkareittejä on yli kaksisataa kilometriä, ja niistä noin puolet on vesialueilla. Tahkon hiihtokeskus, 65 kilometrin päässä, on kohde missä talvesta nautitaan kaikin tavoin. Laskettelun ja hiihdon lisäksi tarjolla on esimerkiksi lumikenkäilyä, jäärata-ajoa ja porosafaria.

Nähtävyyksiä ja kulttuuria

Puijon näkötorni avaa upeat näkymät talvimaisemaan 75 metrin korkeudesta. Varpaita voi lämmitellä yli satavuotiaan kauppahallin kahviloissa ja ravintoloissa tai paikallisia hankintoja tehden.

Ulkoilun vastapainoksi sopii tutustumiskierros kaupungin museoihin. Korttelimuseo vie aikamatkalle entisajan Kuopioon, ja Kuopion museo toimii yli satavuotiaassa jugendlinnassa. Talvisten kulttuurielämysten tapahtumapaikkoja ovat muun muassa Kuopion kaupunginteatteri, Kuopion Musiikkikeskus ja Kuopio-halli.

Toimintaa lapsille

Kuopion ja lähiseudun luonnossa on paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Aktiviteettikeskus Tahko Farmi kotieläinpihoineen on auki ympäri vuoden. Joka sään tekemistä löytyy alueen kylpylöistä sekä sisäaktiviteettipuistoista, kuten SuperCorner Pitkälahdesta. Kapuamishaasteita kaikenikäisille tarjoaa Kuopion kiipeilykeskus Voema.

Majoitus Kuopiossa

Hotellimme Kuopiossa, sijaitsevat kaupungin keskustassa sekä kuvankauniin Kallavesijärven äärellä.