Rovaniemen kesä

Rovaniemi tunnetaan ensisijaisesti talvikohteena, mutta Lapin pääkaupunkiin kannattaa matkustaa myös kesällä. Nauti yöttömän yön auringosta, Napapiirin taiasta, Lapin ainutlaatuisesta luonnosta sekä kaupungin tarjoamista urheilumahdollisuuksista!

Juuri nyt kesän hotelliyöt 20 % alennuksella. Varaa heti ja muuta joustavasti.

ROvaniemi on Kiehtova kesäkohde

Kätevä ostoskaupunki

Rovaniemen keskustasta löydät monia ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Pieni ydinkeskusta on varsin kompakti, ja kaikki tarvittavat palvelut sijaitsevat kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Keskustan tärkein shoppailukohde on Kauppakatu.

Nauti upeista maisemista

Koe yötön yö ja ihaile keskiyön aurinkoa Jätkänkynttilän tai Ounasjoen silloilta, Ounasjoen rannasta tai Ounasvaaran laelta.

Vietä tapahtumarikas kesäpäivä

Kuvaoikeudet: Visit Rovaniemi

Rovaniemi pitää sisällään lukuisia museoita ja kulttuurikokemuksia. Tutustu kesällä kulttuuritalo Korundin tarjontaan ja sen yhteydessä toimivaan Rovaniemen taidemuseoon. Keskustan lähistöllä sijaitseva tiedekeskus Arktikum tarjoaa mahdollisuutta tutustua Pohjoisen luontoon ja historiaan sisältäen samalla Lapin maakuntamuseon. Lapin metsämuseo tarjoaa myös nähtävää Lapin metsäperinteistä kiinnostuneille.

Scandic Rovaniemi City -hotellin vastaanotosta saat kätevästi Kulttuuripassin hintaan 20 €/kpl. Kulttuuripassi oikeuttaa sisäänpääsyyn Korundiin, Arktikumiin, sekä Tiedekeskus Pilkkeeseen.

Keskustassa on myös kesäisin lukuisia tapahtumia, jotka viihdyttävät niin paikallisia kuin myös turisteja kuten heinäkuussa järjestettävät Rock in the City ja Lapin Kullan kimallus -festivaali sekä elokuussa järjestettävät Simerock-festivaali ja Iskelmä Kesä -tapahtuma. Lukuiset urheilutapahtumat houkuttelevat myös kesän aktiivisia lomailijoita Rovaniemeen. Kesäkuussa nähdään maailman suurin juniori lentopalloturnaus Power Cup. Heinäkuussa juostaan Rovaniemi Marathon ja pelataan Santa Claus cup -nuorten jalkapalloturnaus.

Lapin kesä

Kuvaoikeudet: Visit Finland & Visit Rovaniemi

Kokeile kalastusta tai melontaa Kemijoella, kovempaa kyytiä tarjoavat vesiskootteriajelu, vesihiihto sekä -lautailu. Ihaile kauniita maisemia Ounasvaaran hiihtokeskuksessa hiihtohissin kyydistä. Lapin metsät tarjoavat myös lukuisia luontopolkuja sekä ohjattuja retkiä, kuten vaellusratsastusta ja huskyajelua kesäkärryssä.

Kesän 2020 yleisötapahtumia koskevat rajoitukset saattavat aiheuttaa muutoksia sivulla mainittuihin tapahtumiin ja tekemisiin.

Scandic-hotellit Rovaniemellä 

Hotellimme Rovaniemellä sijaitsevat kätevästi kaupungin keskustassa kävelykadun varrella.