Vaasan kesä

Vaasan rannikkokaupungissa on matkailijan helppo viihtyä. Sympaattinen keskusta, upea luonto ja monipuoliset tapahtumat varmistavat hyvän loman.

Merellinen Vaasa kutsuu viihtymään

Kompakti keskusta

Vaasan tiiviissä kaupunkikeskustassa on mukava viettää päivää. Kaupungin ostoskeskuksista löytyy kattava valikoima liikkeitä, samoin keskustan putiikit ja kauppahalli ovat tutustumisen arvoisia. Kaupungin tapahtumakalenterista kannattaa lisäksi bongata paikalliset markkinat ja kirpparit.

Jos tekeminen loppuu Vaasan keskustassa, voit suunnata huvivaltio PowerParkkiin tai ihastella Suomen pisintä siltaa, Raippaluodon siltaa tai polskia Tropiclandiassa.

Saaristo ja päiväretket


Vaasan edustalla sijaitseva Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luontokohde Unescon maailmanperintöluettelossa. Saariston kauniisiin maisemiin voi tutustua tekemällä päiväristeilyn Valassaarille, Mikkelinsaarille tai alueen majakkasaarille. Päivä kuluu mukavasti opastetun luontokierroksen parissa.

Vaasan Västervikin ulkoilualueella sijaitsee Strömson huvila. Alueella järjestetään opastettuja kierroksia, jonka aikana pääsee myös kurkkaamaan Strömsö-ohjelman kulisseihin.

Kulttuuria ja museoita


Tutustu palossa lähes tuhoutuneeseen Vaasan vanhaan keskustaan, joka sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Vaasan keskustasta. Lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsee Bragen ulkomuseo, jossa pääsee ihailemaan talonpoikaisrakennuksia ja 1800-luvun Pohjanmaalaista sisustusta.

Modernintaiteen museo Kuntsissa voi ihailla nykytaidetta, kuten mm. Simo Kuntsin taidekokoelmaa tai vieraile Söderfjärdenin Meteoriihi -museossa minne meteori törmäsi 520 miljoonaa vuotta sitten.

Kesätapahtumia

Kesätapahtumat houkuttelevat Vaasaan väkeä pitkin kesää. Elokuussa järjestetään Taiteiden yö sekä Isonkyrön 1700-luvun markkinat. Vain tunnin ajomatkan päässä Seinäjoella on elokuussa rockin ja moottoriurheilun yhdistävät Vauhtiajot.

Hellepäivän hemmottelua

Scandic Waskian ranta-alue Vaskiluodon saaressa

Helteisenä kesäpäivänä on helppo suunnata rannalle, sillä niitä löytyy useampi keskustan tuntumasta. Vaskiluodon saaressa, Scandic Waskia -hotellin vieressä  on upea hiekkaranta sekä vesipuisto Tropiclandia, josta löytyy liukumäki, kaksi lasten allasta ja auringonottoalueet terasseineen.

Kesän 2020 yleisötapahtumia koskevat rajoitukset saattavat aiheuttaa muutoksia sivulla mainittuihin tapahtumiin ja tekemisiin.

Majoitus Vaasassa

Hotellimme Vaasassa sijaitsevat kaupungin keskustassa tai aivan sen tuntumassa meren rannalla.