Tanskan rautatiemuseo

Tsuk tsuk! Juna tulee! Tanskan rautatiemuseo sijaitsee vanhassa pyöreässä veturitallissa Odensen keskustassa. Tutustu Tanskan koko kiehtovaan rautatiehistoriaan. Museossa on näyttelyjä ja aktiviteetteja kaikenikäisille sekä myös rautateistä ja vetureista kiinnostuneille. Pakkaa siis junapillisi mukaan ja valmistaudu hauskaan päivään Tanskan rautatiemuseossa.Tee retki Tanskan rautatiemuseoon

Tanskan rautatiemuseo sijaitsee rustiikkisessa rakennuksessa Odensen sydämessä. Rakennusta käytettiin aiemmin veturitallina, jossa vetureita säilytettiin silloin, kun ne eivät olleet raiteilla Tanskan valtion rautatieyhtiö DSB:n käytössä. Nykyään tämä valtava rakennus ja sen 21 raidetta toimivat museona. Voit tutustua Tanskan vanhimpaan olemassa olevaan veturiin vuodelta 1868 ja myös uudempiin dieselsähkövetureihin. Kaikki näytteillä olevat veturit vaunuineen kuvaavat upeasti junamatkustamista näissä tanskalaisissa junissa. Vieraat pääsevät katselemaan myös useimpien junien sisustusta. Kuinkakohan epämukavaa oli istua kolmannen luokan penkeillä? Tai miltä höyryveturin ohjaamo näyttää? Tanskan rautatiemuseo tarjoaa jännittäviä seikkailuja moneksi tunniksi koko perheelle.

Tanskan rautatiemuseo | Valokuva: Flemming Wedell – Tanskan rautatiemuseo | Scandic Hotels

Lasten rautatieasemalla on paljon tilaa leikkiä

Lasten rautatieasemalla pienet veturinkuljettajat pääsevät herättämään unelmansa henkiin. Lapset pääsevät ostamaan ja myymään lippuja, pitämään junien lähtöjä aikataulussa ratapihan johtotornista käsin ja matkustamaan kaukaisiin kohteisiin. Museossa kulkee minijuna, jolla voi matkustaa niin monta kertaa kuin haluaa.

Hotellit lähellä Tanskan rautatiemuseota

Jos matkustat Fyniin, hotelli on kätevästi lähellä Odensen keskustaa. Viihtyisä Scandic Odense sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä kaupungista ja sinne pääsee helposti moottoritieltä.