Kööpenhaminan rannat ja puistot

Kaupunkilomalla Kööpenhaminassa ei tarvitse jäädä paitsi retkistä rannalle tai auringonotosta vehreissä puistoissa, sillä kaupungin keskustasta ei ole pitkä matka luonnon vehreyteen. Lainaa hotellistamme pyörä ja suuntaa tutkimaan monipuolista Kööpenhaminaa.

Vinkkimme kööpenhaminan rannoille

Tässä vinkkimme Kööpenhaminan keskustan lähellä sijaitsevista rannoista, joihin on lyhyt matka autolla ja julkisilla liikennevälineillä. Yöpyessäsi Scandicilla voit myös vuokrata hotellistamme kätevästi polkupyörän. Nappaa siis avaimet vastaanotosta, hyppää pyörän selkään ja ota suunnaksi lähin ranta!

Amager Strandpark

Lapset voivat uida Amager Strandparkissa Juutinrauman sillan jäädessä taustalle

Amager Strandpark on Kööpenhaminan suurin ranta, ja se sijaitsee vain viiden kilometrin päässä keskustasta. Rannalla on jokaiselle jotakin: hiekkaranta, laguuneja ja puistoalue. Kesäisin alueella on hauskoja ulkoaktiviteetteja, kuten surffausta, kalliosukellusta sekä melontaa.

Svanemøllestranden

Kööpenhaminan trendikkään Østerbron vieressä on lahteen kurottava 130 metriä pitkä kävelylaituri, jossa vesipedot ja uimarit voivat pulahtaa aallokkoon. 100 metriä pitkä hiekkaranta on kesäisin suosittu, ja pienimmätkin uimarit voivat nauttia rantaelämästä. Svanemøllestranden on keinotekoinen ranta, jonka hienojakoinen hiekka on tuotu suoraan Juutinraumalta. Jos pystyt siirtämään katseesi loputtomiin ulottuvasta merestä, voit nauttia sataman kauniista rakennuksista muodostuvasta näköalasta.

Bellevue-ranta

Kööpenhaminan pohjoispuolella ja lyhyen matkan päässä Dyrehavenista sijaitsee kaunis Bellevue-ranta, joka on todellinen unelma. Ranta sijaitsee 10 kilometrin päässä Kööpenhaminasta, ja kävijöiden iloksi siellä on lukuisia hiekka- ja puistoalueita. Valtavat uimalaiturit sopivat täydellisesti uimahyppyihin Juutinrauman kirkkaaseen veteen. Matkan varrella kannattaa myös käydä Dyrehavenin puistossa, joka on viikonloppuisin Kööpenhaminan paikallisten keskuudessa suosittu ajanviettopaikka. Suosittelemme myös vierailua Karen Blixen -museoon, joka sijaitsee noin 15 kilometriä pohjoiseen päin rannikosta.

Vinkkimme Kööpenhaminan puistoihin

Tutustuessasi kaupunkiin tarkemmin, huomaat, kuinka sen puistot ja "vihreät keitaat" sijaitsevat lähellä toisiaan. Tälle sivulle on kerätty joitakin Kööpenhaminan suosituimmista puistoista.

Kongens Have

1600-luvulla Kristian IV:n suunnitelmissa oli rakentaa Kööpenhaminan keskustaan linna ja puutarha, jolloin hän määräsi Kööpenhaminan keskustasta osan maata tyhjennettäväksi taloja ja puutarhoja varten. Nykyään kuninkaallinen puutarha (Kongens Have) on Kööpenhaminan suosituin puisto. Keskellä vehreää puutarhaa sijaitsee todellinen seikkailujen linna - Rosenborg! Puutarhan pienimmät vieraat voivat pitää hauskaa leikkipuistoissa tai kastaa jalkansa suihkulähteen veteen.

Ihmiset kävelevät kuninkaallisen puutarhan läpi

Østre Anlæg

H. A. Flindt on suunnitellut Østre Anlæg -puiston, kuten myös kasvitieteellisen puutarhan. Puistossa on ruusupuutarhoja, valtava leikkipuisto ja kenties kaupungin parhain pulkkamäki. Puisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet grillaamiseen, ja monet puiston vierailijoista grillaavatkin siellä kesäisin. Puistossa on myös Danmarksmonumentet patsas, joka ennen puistoon siirtämistä vuonna 1920 sijaitsi Tanskan kansallisen taidemuseon edessä, aivan puiston eteläosassa. Puiston pohjoisosassa on Østerbro ja Østerportin rautatieasema.

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellisen puutarhan kasvihuone

Rentoudu kasvitieteellisen puutarhan rauhassa ja hiljaisuudessa. Vanhaan puutarhaan astuessasi kaupungin vilinä ja hälinä jäävät taaksesi. Puutarhassa käy päivittäin satoja paikallisia ja turisteja ihailemassa kasveja ympäri maailman sekä puutarhan valtavaa kasvihuonetta. 1600-luvulta lähtien puutarha on käynyt läpi lukuisia muutoksia ja nykyisin tuntemamme kasvitieteellinen puutarha on H. A. Flindtin 1870-luvulla suunnittelema.