Työ ravintolassa

Ravintolassa työskennellessäsi voit tehdä erilaisia asioita helpottaaksesi vieraitamme, joilla on esteettömyyteen liittyviä tarpeita.Kahvikuppien ja lasien asettelu

Scandicilla kiinnitämme huomiota pieniin asioihin, sillä ne ovat tärkeämpiä kuin uskotkaan. Pidämme esimerkiksi huolta siitä, että kahvikupit ja juomalasit sijoitetaan sellaiselle korkeudelle, että jokainen voi ylettyä niihin. Kupit ja lasit tulee asettaa aina kahdelle tasolle: matalalle ja korkealle. Kiinnitä huomiota siihen, miten kahvikupit ja juomalasit on sijoiteltu omassa hotellissasi ja mieti pitäisikö jotain muuttaa tai parantaa.

Aamiaisen ja lounaan tarjoilu

Jos ruoka tarjoillaan buffetissa, onko kaikki helposti pyörätuolia käyttävien vieraiden saatavilla?

Jos palvelet pyörätuolia käyttävää vierasta, tarjoudu auttamaan häntä buffetissa. Voit myös antaa heille tarjottimen, jonka avulla lautasen kuljettaminen on helpompaa.

Ruokaa kaikille

Scandicilla tarjoilemme kaikille sopivaa ruokaa erilaisista allergioista, yliherkkyyksistä tai ruokavaliosta riippumatta. Jotta allergiset vieraamme huomioidaan mahdollisimman hyvin, on tärkeää kertoa muille työntekijöille ja keittiön henkilökunnalle vieraan tarpeista.

Kun palvelet allergista vierasta, muista aina vahvistaa hänelle, että hänen allergiansa on otettu huomioon; esimerkiksi ”tässä on kalaa laktoosittomassa kastikkeessa”.

Vieraiden palveleminen

Muiden vieraiden tavoin henkilö, jolla on esteettömyyteen liittyviä tarpeita, haluaa yöpyä hotellissa, jossa hän tuntee olonsa tervetulleeksi. Ravintolan työntekijät ovat tärkeä osa erinomaisen hotellielämyksen luomista.

Katso videot ja opi miten palvelet parhaiten sokeaa asiakasta ja miten toivotat pyörätuolia käyttävän vieraan tervetulleeksi ravintolaan.

Sokean vieraan palveleminen

Pyörätuolia käyttävän vieraan palveleminen

Mitä olet oppinut?

Jos palvelet sokeaa vierasta, miten ruoka pitäisi tarjoilla?

  • Samalla tavalla kuin muillekin vieraille, mutta selitä myötäpäivään, mitä lautasella on.
  • Samalla tavalla kuin muillekin vieraille, mutta selitä, mitä lautasella on.

Kun valmistelet buffetia, miten kahvikupit ja juomalasit pitäisi asetella?

  • Sekä matalalle että korkealle, jotta kaikki ulottuvat niihin.
  • Matalalle, jotta kaikki ulottuvat niihin.

Tartu haasteeseen ja kokeile buffettia pyörätuolissa

Paras tapa valmistautua vieraiden erityistarpeisiin on kokea maailma heidän tavoin. Lainaa hotellin pyörätuolia, liiku ympäri buffetia ja ota itsellesi ruokaa.

Mieti oliko kaikkialle helppo päästä ja ulotuitko kaikkialle?

Haasta itsesi ja syö silmät sidottuina

Toimikaa ryhmissä ja tarjoilkaa toisillenne lounasta. Yksi voi tarjoilla ja muut voivat syödä silmät sidottuina. Vaikka kyseessä ei olekaan täydellinen simulaatio siitä, millaista on olla sokea, sen avulla käytät muita aisteja kuin näköäsi. Ymmärrät myös paremmin, miten näkörajoitteisia vieraita tulisi palvella.

Haluatko tietää lisää?

Osana työtämme hotellien esteettömyyden takaamiseksi olemme laatineet 159-kohtaisen esteettömyysstandardin. Sen avulla varmistamme, että olemme todella niin esteettömiä kuin lupamme.

Lue lisää esteettömistä ratkaisuistamme.