Työ vastaanotossa

Jokainen hotelli on erilainen, joten tutustuthan oman hotellisi suunnitteluun ja esteettömyysratkaisuihin.Vastaanottotiskit ovat sopivalla korkeudella

Kuvittele olevasi pyörätuolia käyttävä henkilö. Miten tarjoaisit itsellesi miellyttävän sisäänkirjautumiskokemuksen? Jotta sisäänkirjautuminen sujuisi sulavasti, useissa hotelleissamme tiskit on kahdella eri korkeudella.

Mieti millainen tiski hotellissasi on? Onko tiski sopivalla korkeudella lapsille tai pyörätuolia käyttävälle vieraalle? Entä jos vieraan tulee istahtaa alas?

Värisevät herätyskellot

Kuulorajoitteiset vieraat voivat lainata vastaanotosta väriseviä herätyskelloja, jotka toimivat myös palohälyttiminä.

Varmista, että tiedät missä herätyskello on, ja että se on ladattu, asetettu oikeaan aikaan ja on toimintakunnossa. Sinun tulisi myös näyttää miten kello toimii.

Kuulosilmukka

Vastaanotossa tulee aina olla kuulosilmukka. Sen tulisi sijaita mikrofonin lähellä ja olla merkitty kuulosilmukan symbolilla siten, että vieraiden on helppo havaita se.

Huomioithan, että sinun tulee olla lähellä mikrofonia, jotta kuulosilmukkaa käyttävä vieras kuulee äänesi.

Tarjoa sopivat huoneet ja apua

Pidä kulkuväylät vapaina vastaanoton ja hissin välillä sekä kaikissa yleisissä tiloissa. Varmista, että vieraiden on helppo päästä vastaanotosta huoneeseensa.

Kysy aina vierailta, millaisen huoneen he haluaisivat ja tarvitsevatko he jotain erityistä. Jos vieraalla on esteettömyyteen liittyviä tarpeita, heille kannattaa antaa huone läheltä hissiä, jotta liikkuminen huoneeseen ja muualle hotelliin olisi helppoa.

Näkörajoitteisille vieraille kannattaa tarjota pienempää huonetta, jotta kaikki on ulottuvilla ja helposti löydettävissä. Voit myös tarjoutua saattamaan vieraan ravintolaan aamulla tai illalla. Tarjoudu auttamaan vieras huoneeseensa, jos hänen on vaikea kävellä tai jos hän on varannut esteettömän huoneen.

Kokoukset

Kun valmistelet kokoustilaa, muista jättää tarpeeksi tilaa pyörätuoleja varten ja kysy aina, tarvitseeko joku kuulosilmukkaa. Muistathan, että kokousjärjestäjät eivät välttämättä edes tiedä mikä kuulosilmukka on, vaikka monet käyttävät niitä. Tässä tapauksessa sinä olet asiantuntija!

Muista kysyä, onko kenelläkään allergioita tai hajusteyliherkkyyksiä, esimerkiksi kukkien tuoksulle. Jos tilaan halutaan kukkia, valitse sellaisia, jotka eivät ole voimakastuoksuisia. Myös huoneen miellyttävä lämpötila on hyvä varmistaa (ei liian viileä), esimerkiksi järjestettäessä tilaisuuksia Reumaliiton kaltaisille organisaatioille.

Mitä olet oppinut?

Mikä muu tärkeä ominaisuus Scandicin värisevällä herätyskellolla on?

  • Siinä on sisäinen palohälytin.
  • Se soittaa musiikkia. 

 Millainen huone sinun tulisi tarjota näkörajoitteiselle vieraalle?

  •  Tilava huone läheltä hissiä.
  •  Pieni huone läheltä hissiä.