Varaa

Phone nursery

Ennen kokouksen alkamista on hyvä sopia säännöistä ja varmistaa mahdollisimman tehokas tilaisuus. Miellyttävä tapa aloittaa kokous on kerätä puhelimet parkkiin, jolloin ne eivät häiritse keskittymistä.

Keskity paremmin ilman puhelinta

Monille puhelimesta on tullut oman kehon jatke. Jos se ei ole kädessä, on se taskussa tai enintään käden ulottuvilla voidaksemme nopeasti selailla sitä, googlata tai vaikkapa pelata.  

Puhelimen käyttö luo hetken mielhyvän, mutta se häiritsee keskittymistä enemmän kuin uskotkaan; voi viedä jopa 25 minuuttia päästä kiinni siihen mitä olit tekemässä. Puhelimen laittaminen sivuun säännöllisin väliajoin on hyvä idea. Esimerkiksi kun osallistut kokoukseen tai workshoppiin. Scandicilla olemme kehittäneet puhelinparkin, johon puhelimet voi jättää kokouksen ajaksi. Saat läsnäolevampia osallistujia, joilla ei ole houkutusta häiritä itseään tai kollegoita säännöllisin väliajoin sukeltamalla puhelimeen.

Käsityötä Intiasta

Puhelinparkin ovat valmistaneet intialaiset käsityöläiset, joilla on erilaisia toimintarajoitteita. Työpajat tarjoavat heille mahdollisuuden elannon ansaitsemiseen käsitöitä myymällä. Toimintaa tukevat intialainen MESH-järjestö (Maximising Employment to Serve the Handicapped) ja ruotsalainen kehitysyhteistyöjärjestö IM (Individuell Människohjälp).