Kananmunaa uudella tavalla

Kananmunat ovat keittiön klassikko. Yksi Aichan resepteistä on nimeltään Gjenganger, ja hän on jakanut sen blogissaan Frokosten.no-sivun lukijoille.



Kuvan ja reseptin oikeudet: Food blogger Aicha Bouhlou: aichasmat.no

”Valitsen usein kananmunia tomaattien, sipulien ja muiden kasvisten kanssa, kun pitää tehdä jotain nopeaa, helppoa ja maukasta. Tähän reseptiin on hyvä käyttää kaikki kaapin perälle jääneet kasvikset ja vihannekset, joille ei muuten keksi mitään käyttöä.”

Aicha keksii aina kasviksille ja vihanneksille käyttöä. Hänen keittiössään ylijäämäkasviksetkin lasketaan. ”Me jopa suunnittelemme jättävämme aina jotain kaapin pohjalle. Se tuntuu vähän siltä kuin saisi lahjan.”

Kokeile hänen Gjenganger-reseptiään:

Ainesosat

  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 pieni viipaloitu keltainen tai vihreä paprika
  • ½ pilkottu punainen chili
  • 400 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 1 ohueksi viipaloitu sipuli
  • 2 pilkottua valkosipulinkynttä
  • 4 munaa
  • 1 avokado
  • 1 tl kuminaa
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • ekstra-neitsytoliiviöljyä

Työvaiheet

1. Poista siemenet paprikoista ja chilistä. Viipaloi paprikat ja pilko chili.

2. Voit halutessasi pilkkoa tomaatit tai jättää ne kokonaisiksi.

3. Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla. Lisää pannulle sipuli ja paista muutaman minuutin ajan.

4. Lisää paprikat, valkosipuli ja chili ja paista niitä yhdessä sipulin kanssa noin 3 minuuttia.

5. Lisää kumina ja tomaatit ja paista vielä hetki. Lisää persilja sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.

6. Riko munat pannulle ja anna niiden paistua sekoittamatta niitä, kunnes ne ovat kokonaan kypsiä.

7. Tarjoile avokadoviipaleen ja terveellisen leivän kera.

Hyvää ruokahalua!