Herkullinen munakas

Maukas ja täyttävä munakas fenalårin kera (norjalainen suolattu ja kuivattu lampaan reisipaisti)



Jos eilisistä juhlista jäi tähteeksi ruokaa, voit käyttää ne tähän reseptiin. Tämä maukas munakas on erittäin täyttävä. Vain mielikuvituksesi ja jääkaapin sisältö ovat rajana.

Ainesosat

  • viipaloitua fenalåria (tai mitä tahansa kuivattua lihaa tai hyvää makkaraa)
  • paistettuja tai keitettyjä perunoita (mielellään eiliseltä)
  • munakokkelia (mielellään eiliseltä)
  • 2–3 kananmunaa
  • tuoreita yrttejä (esimerkiksi persiljaa)

Työvaiheet

1. Pilko perunat ja valitsemasi täyte pieniksi paloiksi ja sekoita kaikki paistinpannulla munakokkelin kanssa. Jos eiliseltä ei ole jäänyt munakokkelia, sekoita vain pari raakaa munaa tilkkaan vettä.

2. Sekoita joukkoon raa’at munat. Resepti toimii myös hyvin ilman raakoja munia, mutta tulos on tällöin pikemminkin muhennos kuin munakas.

3. Paista hetki kannen alla matalalla lämmöllä. Varo, ettei munakas pala tai paistu liikaa pohjapuolelta.

4. Tarjoa smetanan ja vihersalaatin kera.

5. Voit lisätä salaatinkastikkeeseen hieman sokeria. Se tasapainottaa fenalårin suolaista makua.