HR Manager auttaa henkilökohtaisessa kehittymisessä

Benedikte Böttger, HR Manager, Tanska.

Benedikte Böttger aloitti työt Scandicilla vuonna 1999. Sen jälkeen hänellä on ollut ennen henkilöstöosastolle päätymistään useita eri rooleja yrityksessä, esimerkiksi konferenssi- ja varausassistenttina, hotellipäällikkönä sekä myynti- ja markkinointivirkailijana. Nykyään hän on HR Manager, jonka vastuualueeseen kuuluu koulutusohjelmien organisointi Scandic Business Schoolissa.

Miksi suosittelisit Scandicia työnantajana?

– Se on loistava organisaatio. Scandic on luotettava työnantaja, jossa on erinomaiset kehittymismahdollisuudet ja mahdollisuus työskennellä mahtavien työtoverien kanssa.

Mitä tarvitset, että olet onnellinen työpaikalla?

– Mielenkiintoisia ja vaihtelevia tehtäviä ja upeat työtoverit. Etsin mielelläni ympärilleni ihmisiä, jotka osaltaan tukevat tiimihenkeä pyrkimällä eteenpäin ja olemalla positiivisia.

Mitä ”hyvä palvelu” merkitsee sinulle?

– Sitä, että ollaan aidosti kiinnostuneita asiakkaista, ei yritetä tehdä montaa asiaa kerralla, vaan annetaan sen hetkiselle asiakkaalle jakamaton huomio. Usein se tarkoittaa sitä, että ihmisille annetaan enemmän kuin he odottavat.

Mitä ominaisuuksia arvostat eniten työntekijöissäsi?

– Työskentelen mielelläni ihmisten kanssa, joilla on positiivinen asenne ja jotka näkevät ennemminkin mahdollisuuksia ja haasteita kuin ongelmia. Tämä on melkoinen klisee, mutta kuitenkin erittäin tärkeä ominaisuus. Ja tietenkin tällä alalla on hyvin tärkeää, että on ihmisläheinen.

Miten Scandic mielestäsi suoriutuu ammatillisen kehittymisen saralla?

– Olemme Pohjoismaiden johtava hotelliketju 221 hotellillamme, ja organisaatio tarjoaa hyvät näkymät kehittymiselle. Olen itse siitä hyvä esimerkki. Mahdollisuudet ovat olemassa niille, jotka haluavat tarttua niihin, ja koulutusta on tarjolla kaikilla alueilla hotellinjohdosta ja hallinnosta myyntiin, markkinointiin ja henkilöstöasioihin.

Mitä muistat parhaiten ensimmäisistä vuosistasi Scandicilla?

– Tulin akateemisista ympyröistä ja olin innoissani hotelli- ja ravintola-alalle siirtymisestä. Minua viehätti positiivinen ilmapiiri ja se, että sain tavata paljon ihmisiä, jotka nauttivat joka aamu töihin tulemisesta. Tämä on tarttunut minuun; positiivinen ilmapiiri ja se tunne, että kehityn itse jatkuvasti Scandicin organisaation myötä.