Tekemistä Rovaniemellä

Lapin pääkaupungin Rovaniemen aktiviteetit ovat vailla vertaa ja monipuolista tekemistä riittää ympäri vuoden.

Lomavinkit Rovaniemelle ympäri vuoden

Talven monipuoliset aktiviteetit

Rovaniemi talvipyöräily, kuva Visit Finland, Roll Outdoors

Rovaniemi ja Napapiiri on lumivarma kohde ja sieltä löydät ihanteelliset olosuhteet kaikenlaiseen ulkoiluun ja arktisiin aktiviteetteihin. Mahdollisuuksia on lähes rajattomasti luistelusta lumikenkäilyyn ja valjakkoajeluista moottorikelkkasafareihin. Puhdas luonto ja lumiset maisemat kutsuvat ulkoilemaan. Lonely Planet on valinnut Rovaniemen Euroopan kiinnostavimmaksi kohteeksi talvisesongiksi 2020-2021.

Aivan Rovaniemen keskustan tuntumassa sijaitsee Ounasvaaran hiihtokeskus. Rinteissä on vaihtoehtoja eritasoisille laskijoille, ja hyppyrit, reilit ja pressit löytyvät Snow Parkista. Rinteiden ja latujen lisäksi Ounasvaarassa on talvikelkkailurata ja hyppyrimäkiä.

Joulu Rovaniemellä ja Napapiirillä

Joulupukki. Kuva: Visit Finland, Juha Kuva

Joulupukin kohtaa helposti Rovaniemellä, sillä se on pukin virallinen kotikaupunki. Joulupukin Pajakylässä tapaaminen onnistuu vuoden jokaisena päivänä. Kylässä on myös monenlaisia aktiviteetteja poroajeluista Lumiukkomaailmaan.

Luonto

Kuninkaanlaavu

Kuninkaanlaavu on täydellinen päiväretkikohde vain 8 km päässä keskustasta, kun haluat nauttia luontomaisemista. Laavulta avautuu upeat maisemat Ounasjoelle ja sieltä avautuva maisema on yksi kuvatuimmista kohteista Rovaniemellä.

Ounasvaaran luontopolulla ihailet huikeita maisemia, aivan keskustan tuntumassa. Napapiirin retkeilyalueella (n. 25 km päässä) on useita eripituisia ja -tasoisia reittejä. Hiidenkirnut Rautiosaaren kylässä kuuluvat Suomen suurimpiin. Auttiköngäs (n. 80 km päässä) on kätevä päiväretkikohde, jossa on upea vesiputous ja taigametsää. Syksyn värit ovat kauneimmillaan Lapissa syys-lokakuussa kun upea ruska valtaa lehtipuut. 

Revontulet alkavat näkyä Lapissa jo syyskuussa. Ounasvaaran laki ja Arktinen puutarha Arktikumin vieressä ovat suosittuja paikkoja revontulien bongailuun. Tutustu myös Aurora Alert -revontulihälytykseen, joka ilmoittaa kun revontulet ovat havaittavissa. Opastetuille revontuliretkille voit lähteä vaikka lumikengillä tai husky-koirien kyydissä.

Elämyksiä ja aktiviteetteja

Lisää ikimuistoinen elämys vierailuusi Rovaniemellä. Suuntaa moottori-, poro- tai lumikenkäsafarille, lähde pilkille tai nauti revontulista. Valitse yhteistyökumppanimme Toristyn valikoimasta juuri sinulle sopiva aktiviteetti!

Nähtävyydet

Rovaniemeltä löydät lukuisia museoita ja kulttuurikokemuksia kaikenikäisille. Tiedekeskus Arktikum tarjoaa mahdollisuuden tutustua Pohjoisen luontoon ja historiaan. Tiedekeskus Pilkkeessä tutustut pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla. Lapin metsämuseo tarjoaa nähtävää Lapin metsäperinteistä kiinnostuneille. Kulttuuritalo Korundissa löydät pohjoisia perspektiivejä nykytaiteen kautta. Jätkänkynttiläsilta on ikoninen maamerkki, joka ylittää Kemijoen.

Rovaniemen keskustasta löydät monia ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Pieni ydinkeskusta on varsin kompakti, ja kaikki tarvittavat palvelut sijaitsevat kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Tutustu arktinen design -tuotteisiin ja maistele lappilaisia makuja paikallisissa ravintoloissa.

Hauskaa tekemistä ympäri vuoden

Siltojen lenkki on paikallisten suosima kävely- ja pyöräilylenkki, jolla ylitetään kolme siltaa. Lisäksi voit tutustua kävellen Alvar Aallon suunnittelemaan poronsarviasemakaava-reittiin. Lapin Panimon panimokierroksella tutustut paikallisen panimon toimintaan. Angry Birds -aktiviteettipuisto ja Rollohalli -sisäleikkipuisto tarjoavat koko perheelle hauskaa tekemistä. Ranua Zoo on Suomen pohjoin eläinpuisto ja sijaitsee n. 80 km päässä Rovaniemeltä.

Napapiirin yöttömät yöt

Kesällä voit kokea yöttömän yön ja halutessasi voit ihailla keskiyön aurinkoa esimerkiksi Jätkänkynttilän tai Ounasjoen silloilta, Ounasjoen rannasta tai Ounasvaaran laelta. Kokeile kalastusta tai melontaa Kemijoella, kovempaa kyytiä tarjoavat vesiskootteriajelu, vesihiihto sekä -lautailu. Ihaile kauniita maisemia Ounasvaaran hiihtokeskuksessa hiihtohissin kyydistä. Lapin metsät tarjoavat myös lukuisia luontopolkuja sekä ohjattuja retkiä, kuten vaellusratsastusta ja huskyajelua kesäkärryssä.

Rovaniemen keskustassa järjestetään kesällä myös lukuisia tapahtumia, jotka viihdyttävät niin paikallisia kuin myös turisteja.

Varaa majoitus Rovaniemellä:

Rovaniemi Arktikum. Kuvaoikeidet Visit Rovaniemi

Rovaniemi Culture Pass

Korundi, Arktikum ja Tiedekeskus Pilke ovat koko perheen kohteita, joissa voit kokea pohjoisen luonnon, taiteen, historian ja ilmiöt monella eri tavalla. Kulttuuripassilla vierailet kätevästi kaikissa kolmessa kohteessa.

Scandic Friends -etu:
Scandic Friends -jäsenenä saat 10 % alennusta kulttuuripassista (aikuisten passi) sekä Korundin, Arktikumin ja Pilkkeen kaupoista. Etu on voimassa kortinhaltijalle ja koskee normaalihintaisia lippuja. Edun saat näyttämällä jäsenkorttisi (mobiili- tai muovikortti) kassalla ostosten yhteydessä.