Tekemistä Rovaniemellä

Lapin pääkaupungin Rovaniemen aktiviteetit ovat vailla vertaa, ja monipuolista tekemistä riittää ympäri vuoden.

LOMAYÖT 20 % ALENNUKSELLA

Juuri nyt varaat kesän hotelliyöt 20 % alennuksella varauskoodilla FG2. Ei ennakkomaksua, joustava muutos- ja peruutusoikeus.

aktiviteetteja rovaniemellä ympäri vuoden

Kesän yöttömät yöt

Kesällä voit kokea yöttömän yön ja halutessasi voit ihailla keskiyön aurinkoa esimerkiksi Jätkänkynttilän tai Ounasjoen silloilta, Ounasjoen rannasta tai Ounasvaaran laelta. Rovaniemen keskustasta löydät monia ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Pieni ydinkeskusta on varsin kompakti, ja kaikki tarvittavat palvelut sijaitsevat kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Keskustan tärkein shoppailukohde on Kauppakatu.

Kokeile kalastusta tai melontaa Kemijoella, kovempaa kyytiä tarjoavat vesiskootteriajelu, vesihiihto sekä -lautailu. Ihaile kauniita maisemia Ounasvaaran hiihtokeskuksessa hiihtohissin kyydistä. Lapin metsät tarjoavat myös lukuisia luontopolkuja sekä ohjattuja retkiä, kuten vaellusratsastusta ja huskyajelua kesäkärryssä.

Rovaniemen keskustassa järjestetään kesällä myös lukuisia tapahtumia, jotka viihdyttävät niin paikallisia kuin myös turisteja.

Koe Lapin ruska

Syksyn värit ovat kauneimmillaan Lapissa syys-lokakuussa kun upea ruska valtaa lehtipuut. Rovaniemen pohjoispuolella sijaitseva Kuninkaanlaavu on täydellinen päiväretkikohde, kun haluat nauttia luontomaisemista ja ihastella samalla ruskaa. Laavulta avautuu upeat maisemat Ounasjoelle. Revontulet alkavat myös näkyä Lapissa jo syyskuussa.

Rovaniemeltä löydät myös lukuisia museoita ja kulttuurikokemuksia kaikenikäisille. Keskustan lähistöllä sijaitseva tiedekeskus Arktikum tarjoaa mahdollisuuden tutustua Pohjoisen luontoon ja historiaan pitäen sisällään myös Lapin maakuntamuseon. Lapin metsämuseo tarjoaa nähtävää Lapin metsäperinteistä kiinnostuneille. 

Talven monipuoliset aktiviteetit

Napapiiri on lumivarma kohde ja sieltä löydät ihanteelliset olosuhteet kaikenlaiseen ulkoiluun ja arktisiin aktiviteetteihin. Mahdollisuuksia on lähes rajattomasti luistelusta lumikenkäilyyn ja valjakkoajeluista moottorikelkkasafareihin. Puhdas luonto ja lumiset maisemat kutsuvat ulkoilemaan. Lonely Planet on valinnut Rovaniemen Euroopan kiinnostavimmaksi kohteeksi talvisesongiksi 2020-2021.

Ounasvaara. Kuva: Vastavalo/Marko Junttila

Aivan Rovaniemen keskustan tuntumassa sijaitsee Ounasvaaran hiihtokeskus. Rinteissä on vaihtoehtoja eritasoisille laskijoille, ja hyppyrit, reilit ja pressit löytyvät Snow Parkista. Rinteiden ja latujen lisäksi Ounasvaarassa on talvikelkkailurata ja hyppyrimäkiä.

Napapiirin retkeilyalue koskineen, vaaroineen ja aapasoineen on palkitseva luontokohde myös talvella. Selkeät opasteet johdattavat erimittaisille reiteille, joista osa on esteettömiä. Rovaniemellä voit myös kokeilla jääkelluntaa.

Leiskuva taivas

Revontulet, Rovaniemi. Kuva: Vincent Guth

Rovaniemellä mahdollisuutesi todistaa revontulten loimua ovat erinomaiset, sillä revontulikausi kestää loppukesästä kevääseen. Paras näyttämö on pimeä ja kirkas yötaivas. Opastetuille revontuliretkille voi lähteä vaikka lumikengillä tai husky-koirien kyydissä.

Vieraile joulupukin kylässä

Joulupukki. Kuva: Visit Finland, Juha Kuva

Joulupukin kohtaa helposti Rovaniemellä, sillä se on pukin virallinen kotikaupunki. Joulupukin Pajakylässä tapaaminen onnistuu vuoden jokaisena päivänä. Kylässä on myös monenlaisia aktiviteetteja poroajeluista Lumiukkomaailmaan. Rovaniemellä voit myös seikkailla Angry Birds -leikkipuistossa.

Varaa majoitus Rovaniemellä:

Rovaniemi Arktikum. Kuvaoikeidet Visit Rovaniemi

Rovaniemi Culture Pass

Korundi, Arktikum ja Tiedekeskus Pilke ovat koko perheen kohteita, joissa voit kokea pohjoisen luonnon, taiteen, historian ja ilmiöt monella eri tavalla. Kulttuuripassilla vierailet kätevästi kaikissa kolmessa kohteessa.

Scandic Friends -etu:
Scandic Friends -jäsenenä saat 10 % alennusta kulttuuripassista (aikuisten passi) sekä Korundin, Arktikumin ja Pilkkeen kaupoista. Etu on voimassa kortinhaltijalle ja koskee normaalihintaisia lippuja. Edun saat näyttämällä jäsenkorttisi (mobiili- tai muovikortti) kassalla ostosten yhteydessä.