Talvi Rovaniemellä

Luonnon rauhaa ja talvista toimintaa, Lapin lumoa ja joulun tunnelmaa. Rovaniemeltä löytyy kaikki.

aktiviteeTIT Rovaniemellä

Pohjoisen pääkaupungissa, napapiirin rajalla, on ihanteelliset olosuhteet kaikenlaiseen ulkoiluun. Mahdollisuuksia on lähes rajattomasti luistelusta lumikenkäilyyn ja valjakkoajeluista moottorikelkkasafareihin.

Ounasvaara, visitrovaniemi

Aivan kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsee Ounasvaaran hiihtokeskus. Rinteissä on vaihtoehtoja eritasoisille laskijoille, ja hyppyrit, reilit ja pressit löytyvät Snow Parkista. Rinteiden ja latujen lisäksi Ounasvaarassa on talvikelkkailurata ja hyppyrimäkiä. Napapiirin retkeilyalue koskineen, vaaroineen ja aapasoineen on palkitseva luontokohde myös talvella. Selkeät opasteet johdattavat erimittaisille reiteille, joista osa on esteettömiä. Tarjolla on monenlaisia palveluja välinevuokrauksesta maastoruokailuihin.

Rovaniemellä mahdollisuutesi todistaa revontulten loimua ovat erinomaiset, sillä revontulikausi kestää loppukesästä kevääseen. Paras näyttämö on pimeä ja kirkas yötaivas. Opastetuille revontuliretkille voi lähteä vaikka lumikengillä tai husky-koirien kyydissä.

Joulupukin kohtaa helposti Rovaniemellä, sillä se on pukin virallinen kotikaupunki. Joulupukin Pajakylässä tapaaminen onnistuu vuoden jokaisena päivänä. Kylässä on myös monenlaisia aktiviteetteja poroajeluista Lumiukkomaailmaan. Joulupukin oma kotiluola SantaPark on auki joulukauden ajan. Pukin tervehtimisen ohella Rovaniemellä voi seikkailla Angry Birds -leikkipuistossa.

Varaa majoitus Rovaniemellä -valittavanasi on jopa kolme Scandic-hotellia kaupungin parhailla paikoilla: