Tietosuojaseloste

Muokattu 8.5.2024, Versio: 1.0Yhteenveto Scandic Hotels Holding AB:n tietosuojasta

Tässä tietosuojaselosteessa ("tietosuojaseloste") kuvataan, miten Scandic Hotels Holding AB, (org.nr 556723-5725) ("Scandic-konserni") yhdessä konserniin kuuluvien yhtiöiden (Scandic Hotels AB, Scandic Hotels AS, Scandic Hotels A/S, Scandic Hotels Oy, Scandic Hotels GmbH) kanssa käyttää keräämiämme tai sinun vieraana, asiakkaana tai toimittajana meille antamiasi tietoja seuraavista tärkeimmistä syistä:

 • Hallinnoidaksemme varauksiasi hotelleissamme
 • Scandic Friends- ja/tai Scandic Sports -jäsenyytesi hallinta
 • Jotta voimme vastata sähköpostitse saatuihin kysymyksiin tai kommentteihin, meidän on käsiteltävä sähköpostiviestejä, nimiä ja muita sähköpostitse annettuja henkilötietoja.
 • Jotta voimme täyttää esimerkiksi kirjanpitolain meille asettamat lakisääteiset velvoitteet, meidän on säilytettävä kirjanpitotietoja, jotka voivat sisältää henkilötietoja määrätyn ajan.
 • Suojautuaksemme ulkoisilta ja sisäisiltä uhilta, käsittelemme teknisiä lokeja, joista henkilötietoja voi löytyä.

Löydät tietoa siitä, miten voit ottaa meihin yhteyttä, alla olevasta otsikosta Keneen voit ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.

Sisältö

1. HENKILÖTIETOJEN TAUSTA, LAAJUUS JA VASTUU
2. HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN JA KÄSITTELY
2.1 Varaukset
2.1.1 Hotellivaraus
2.1.2 Kokous- ja ryhmävaraukset
2.2 Muut hotelleihimme liittyvät palvelut
2.3 Hotellin sisään- ja uloskirjautuminen
2.3.1 Rekisteröintikorttien käsittely
2.4 Asiakas- ja kanta-asiakasohjelmat (Scandic Friends ja Scandic Sports)
2.5 Markkinointi omissa ja ulkoisissa digitaalisissa kanavissa
2.5.1 Asiakaskyselyt
2.5.2 Kilpailuista
2.6 Lahjakortti / voucher
2.7 Henkilötietojen käsittely sähköpostitse
2.8 Lakisääteiset velvoitteet
2.9 Asiakaspalveluasioiden hoitaminen
2.10 Sosiaalinen media ja online-arvostelut
3. KUINKA KAUAN HENKILÖTIETOJASI SÄILYTETÄÄN?
4. VASTAANOTTAJAT, JOIDEN KANSSA JAAMME TIETOJA
4.1 Muut vastaanottajat
5. MITEN HENKILÖTIETOSI SUOJATAAN?
6. MUIDEN IHMISTEN SOVELLUKSET/VERKKOSIVUSTOT
7. EVÄSTEET
8. SINUN OIKEUTESI
9. KENEEN OTAT YHTEYTTÄ, JOS SINULLA ON KYSYTTÄVÄÄ?

1. HENKILÖTIETOJEN TAUSTA, LAAJUUS JA VASTUU

Tässä tietosuojaselosteessa ("tietosuojaseloste") kuvataan, miten Scandic Hotels Holding AB, (org.nr 556723-5725) ("Scandic-konserni") yhdessä konserniin kuuluvien yhtiöiden kanssa;

 • Scandic Hotellit AB
 • Scandic Hotellit AS
 • Scandic Hotellit A/S
 • Scandic Hotels Oy
 • Scandic Hotels GmbH

(yhdessä "Scandic", "me", "meitä"), käsittelee henkilötietojasi konsernin toimintojen puitteissa. "Henkilötiedoilla" tarkoitetaan kaikkia tietoja, jotka voidaan suoraan tai epäsuoraan yhdistää fyysiseen, elävään henkilöön.

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme tilanteista, joissa Scandic käsittelee henkilötietojasi, oikeusperusteesta, johon luotamme, miten suojaamme tietojasi ja miten voit käyttää sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisia oikeuksiasi.

Scandic-konserni on riippumaton rekisterinpitäjä asiakas- ja jäsentiedoille, jotka rekisteröidään ja tallennetaan keskitettyihin järjestelmiin varausta, laskutusta ja jäsenhallintaa varten. Scandic-konserni on myös itsenäinen rekisterinpitäjä verkkosivustojen, Scandic-sovelluksen ja kanta-asiakasohjelman puitteissa kerättyjen henkilötietojen käsittelyn sekä sinulle suunnatun markkinoinnin ja viestinnän yhteydessä.

Scandic-konsernin ja edellä mainittujen yritysten (jotka vastaavat kunkin maan kaikista hotelleista) välillä on yhteinen rekisterinpitäjä tiettyä tietojesi käsittelyä varten. Yhteinen vastuu liittyy henkilötietojesi hallinnointiin seuraavien yhteydessä:
- hotellihuoneiden varaaminen;
- hotellihuoneiden ja tilattujen palveluiden laskutus;
- Scandic Friends -pisteiden käyttö tai ansaitseminen,

Edellä luetelluilla yrityksillä on myös itsenäinen rekisterinpitäjä rajoitettua henkilötietojen käsittelyä varten. Tämä voi koskea esimerkiksi spa-hoitoihin, ravintolavarauksiin, pysäköintilupiin ja vastaaviin palveluihin liittyvää käsittelyä, jota suoritetaan vain tietyissä Scandic-hotelleissa. Jos sinulla on kysyttävää tästä, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: gdpr@scandichotels.com

Käsittelemme henkilötietojasi, kun käytät palveluitamme ("Palvelut") jäljempänä tässä tietosuojailmoituksessa esitetyllä tavalla. Välitämme yksityisyydestäsi ja noudatamme sovellettavaa lainsäädäntöä, jonka tarkoituksena on suojella sinua yksilönä. Tässä tietosuojailmoituksessa määritetään peruste, jolla käsittelemme henkilötietoja, jotka annat meille tai joita keräämme sinusta, kun käytät palveluita. Joihinkin palveluihimme liittyy myös erityisiä ehtoja, jotka sinun on hyväksyttävä ennen käyttöä.

Jos varaat hotellin tai kokoushuoneen Franchising-yrittäjiemme hotelleista tai varaat pöydän Franchising-yrittäjiemme ravintoloista, Franchising-yrittäjä on rekisterinpitäjänä velvollinen ilmoittamaan sinulle käsittelystä sekä oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi sitä kohtaan. Franchising-yrittäjä käsittelee henkilötietojasi tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti, ellei toisin mainita.

Jos teemme olennaisia muutoksia tietosuojailmoitukseen, ilmoitamme siitä sinulle. Tapa ilmoittaa sinulle vaihtelee sen mukaan, mitä palveluistamme käytät ja milloin. Päivitetyt sopimusehtomme löytyvät aina Scandicin verkkosivuilta.

2. HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN JA KÄSITTELY

Meille on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi kanssamme. Suojaamme aina yksityisyyttäsi ja ryhdymme erilaisiin toimenpiteisiin suojellaksemme sinua yksilönä. Tässä osiossa kerromme, miten keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi.

Riippuen siitä, mitä palveluistamme käytät, keräysmenetelmä, käsittelyn tarkoitukset ja keinot voivat vaihdella. Alla on kuvaus tarkoituksista, joita varten Scandic käsittelee henkilötietojasi.

2.1 Varaukset

2.1.1 Hotellivaraus
Kun varaat hotellihuoneen, valinnaisia tuotteita ja palveluita meiltä, riippumatta siitä, tehdäänkö varaus verkkosivustomme, online-varauskanavan, sovelluksemme, matkatoimiston, suoraan hotelliemme tai varauskeskustemme kautta, käsittelemme henkilötietojasi (a) antaaksemme sinulle mahdollisuuden varata huone toiveidesi mukaisesti, (b) hallinnoidaksemme ja veloittaaksemme varauksestasi, (c) vahvistaaksemme varauksen sinulle (varausvahvistus) ja (d) tarjotaksemme sinulle ei-kaupallista viestintää puhelimitse, sähköpostitse, tekstiviestillä ja/tai push-ilmoituksilla (jos käytät sovellustamme). Nämä viestit voivat sisältää tietoja mahdollisista eroista ja maksumuistutuksia, (e) tarjota sinulle majoittumiseesi liittyviä tarjouksia.

Jos olet Scandic Friends -kanta-asiakasohjelmamme jäsen ja päätät syöttää jäsennumerosi varauksen yhteydessä, varaustietosi tallennetaan jäsenprofiiliisi. Jos et ole Scandic Friends -jäsen, mutta haluat liittyä jäseneksi, varauksesi henkilötietoja voidaan luvallasi käyttää jäsenprofiilin luomiseen. Lue lisää henkilötietojesi käsittelystä Scandic Friends -ohjelmassa alla olevasta kohdasta 2.4.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Henkilöllisyystiedot (esim. nimi ja syntymäaika)

- Yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite)

- Erityiset henkilötietoryhmät (esim. terveystiedot, kun varaat huoneen liikuntarajoitteisille)

- Tarvittaessa Scandic Friends -jäsennumero

- Muut varauksen yhteydessä antamasi tiedot (esim. kerrospyynnöt)

- Pankki- tai luottokortin numero

Käsittely on välttämätöntä kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi (hotellimajoituksen tarjoamiseksi).

Erityisiin henkilötietoryhmiin kuuluviin henkilötietoryhmiin hankimme suostumuksesi.

Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

Riippuen siitä, miten olet tehnyt varauksesi:

- Suoraan sinulta, kun tiedot on annettu verkkolomakkeellamme

- Käyttämäsi varauskanavan kautta

- Käyttämältäsi matkatoimistolta

- Suoraan sinulta, kun varaat hotellistamme

- Scandic Friends -jäsenyyden kautta

- Scandic-hotelli, josta olet varannut hotellihuoneen

- Järjestelmäpalveluntarjoaja, joka tarjoaa ja tukee varausjärjestelmiä

- Palveluntarjoaja asiakasviestintään, kuten tekstiviesteihin, sähköpostiin ja push-ilmoituksiin

- Järjestelmäpalveluntarjoaja jäsenohjelmille

Säilytysaika: 14 kuukautta oleskelusi päättymisestä, paitsi jos sinulla on Scandic Friends -jäsenyys, jossa varaustietosi tallennetaan jäsenprofiiliisi niin kauan kuin jäsenyys on voimassa.

2.1.2 Kokous- ja ryhmävaraukset
Jos varaat meiltä kokoustilan joko suoraan kauttamme tai alihankkijoidemme kautta kokousvarauksia varten, käsittelemme henkilötietojasi varauksesi hallinnoimiseksi, hallinnoimiseksi, seuraamiseksi ja veloittamiseksi.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Henkilöllisyystiedot (esim. nimi)

- Yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite)

- Tarvittaessa Scandic Friends -jäsennumero

- Muut varauksen yhteydessä antamasi tiedot (esim. varauspyynnöt, allergiat, laitteet, jne.)

Käsittely on välttämätöntä kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi (varauksen tekemiseksi).
Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

Riippuen siitä, miten olet tehnyt varauksesi:

- Suoraan sinulta, kun tiedot on annettu verkkolomakkeellamme

- Käyttämäsi varauskanavan kautta

- Käyttämältäsi matkatoimistolta

- Suoraan asiakkaalta, kun varaat hotellistamme

- Scandic-hotelli, johon olet tehnyt varauksen

- Järjestelmäpalveluntarjoaja, joka tarjoaa ja tukee varausta

Säilytysaika: Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen käsittelyn tarkoituksen toteuttamiseksi.

2.2 Muut hotelleihimme liittyvät palvelut
Monissa Scandicin hotelleissa on palveluja, kuten ravintoloita ja baareja, aamiainen, huonepalvelu, minibaari, uima-allas- ja kylpyläpalveluita, pesula, pysäköinti, taksitilaus, maksuton Wi-Fi jne. Jos käytät jotakin näistä palveluista hotelleissamme, henkilötietojasi voidaan käsitellä (a) kyseisten varausten ja lisäpalvelun käytön hallinnoimiseksi, (b) näistä varauksista tiedottamiseksi viestintäkanaviemme kautta (esim. sähköposti, tekstiviesti tai puhelin) ja (c) tällaisista lisäpalveluista ja/tai -tiloista aiheutuvien kustannusten hallinnoimiseksi.

Jos annat meille edellä mainittujen palveluiden puitteissa arkaluonteisia henkilötietoja (esim. tietoja allergioista tai muista mieltymyksistä), hankimme suostumuksesi tällaisten tietojen käsittelyyn toiveidesi huomioon ottamiseksi.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Henkilöllisyystiedot (esim. nimi)

- Yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero)

- Scandic Friends -jäsennumero, jos sellainen on

- Mahdollinen aika varattu haluttuun palveluun

- Arkaluonteiset henkilötiedot (esim. tiedot allergioista)

- Muut varauksen yhteydessä antamasi tiedot (esim. istumajärjestystä koskevat pyynnöt)

Käsittely on välttämätöntä kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi (palvelun tarjoaminen hotelleissamme).
Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

Suoraan asiakkaalta, kun varaus on tehty:

- Käyttämäsi varauskanavan kautta

- Scandic Friends -jäsenyyden kautta

- Käyttämältäsi matkatoimistolta

- Yritykset, jotka operoivat Scandic-hotelleja tai -ravintoloita, mutta eivät kuulu Scandic-konserniin

- Scandic-hotelli, josta olet tilannut haluamasi palvelun

- Mahdolliset franchise-kumppanit (esim. jos varaus tehdään franchising-yrittäjän ravintolaan)

- Varauksen palveluntarjoaja

Säilytysaika: 35 päivää palvelun suorittamisen jälkeen, jotta voimme käsitellä mahdolliset valitukset.

2.3 Hotellin sisään- ja uloskirjautuminen
Kun yövyt Scandic-hotellissa, käsittelemme henkilötietojasi (a) hallinnoidaksemme saapumistasi ja lähtöäsi hotellistamme, (b) antaaksemme sinulle avainkortin varattuun huoneeseen, (c) käsitelläksemme luottokortteja ja/tai muita maksuvälineitä koskevia tietoja varmistaaksemme oleskelusi maksamisen, (d) hallinnoidaksemme Scandic Friends -jäsenyyteen liittyviä asioita, kuten maksaaksemme hotellilaskuja pisteillä, (e) käsitelläksemme tiettyjä Scandic-majoittumispyyntöjäsi Scandic Friends -profiilisi mukaisesti, (f) hallinnoidaksemme ja mahdollisesti arvioidaksemme, oletko oikeutettu huoneluokan korotukseen, ja käsitelläksemme tämän tarvittaessa, (g) käsitelläksemme oleskelusi maksun, (h) valmistellaksemme, tulostaaksemme tai lähettääksemme laskun oleskelustasi, (i) käsitelläksemme asiakaspalveluun liittyviä asioita ja (j) maksaaksemme komissiota matkatoimistollesi (jos sovellettavissa).

Jos et saavu paikalle ilman peruutusta tai teet peruutuksen liian myöhään Scandicin varaussääntöjen mukaisesti, käsittelemme henkilötietojasi (a) peruuttaaksemme majoittumisesi ja muut mahdollisesti tekemäsi varaukset ja (b) hallinnoidaksemme, käsitelläksemme ja maksaaksemme erääntyneitä summia.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Henkilöllisyystiedot (esim. nimi)

- Yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite)

- Jäsentiedot (esim. jäsennumero ja pistesaldo)

- Saapumis- ja lähtöpäivät

- Varaustiedot (esim. päättynyt tai tuleva oleskelu)

- Erityiset henkilötietoryhmät (esim. allergiatiedot)

- Muut varauksen yhteydessä antamasi tiedot (esim. kerrospyynnöt)

- Tietoa kanssamatkustajista

- Pankki- tai luottokortin numero

Käsittely on välttämätöntä kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi (varatun hotellihuoneen tarjoaminen).
Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

- Suoraan asiakkaalta varauksen yhteydessä ja/tai sisäänkirjautumisen yhteydessä

- Käyttämäsi varauskanavan kautta

- Käyttämältäsi matkatoimistolta

- Scandic-hotelli, josta olet tilannut haluamasi palvelun

- Varauksen palveluntarjoaja

Säilytysaika: 14 kuukautta oleskelusi päättymisestä, paitsi jos sinulla on Scandic Friends -jäsenyys, jossa varaustietosi tallennetaan jäsenprofiiliisi niin kauan kuin jäsenyys on voimassa.

2.3.1 Matkustajakorttien käsittely
Lain majoitus- ja ravitsemistoiminnasta 308/2006 mukaan majoitustoiminnan harjoittaja on vastuussa siitä, että matkustajasta tehdään ilmoitus (matkustajailmoitus). Ryhmämatkalle osallistuvista matkustajista voidaan tehdä yhteinen matkustajailmoitus. Asiakkaan tietojen keräämisen välineenä toimii matkustajakortti. Matkustajan on vahvistettava matkustajailmoituksen matkustajatiedot allekirjoituksellaan. Ryhmämatkan johtaja voi kuitenkin ryhmämatkalle osallistuvien matkustajien puolesta allekirjoittaa yhteisen matkustajailmoituksen.

Matkustajakortin täyttämisen yhteydessä tarkistamme henkilöllisyytesi, mikä tarkoittaa, että henkilöllisyystodistus esitetään tarkistettavaksi. Henkilöllisyystodistuksesta ei oteta eikä tallenneta kopioita. Dokumentoimme kuitenkin matkustusasiakirjan numeron.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Matkustajan täydellinen nimi ja suomalainen henkilötunnus tai tämän puuttuessa syntymäaika sekä kansalaisuus. Matkustajan mukana olevan puolison sekä alaikäisten lasten täydelliset nimet ja suomalaiset henkilötunnukset tai niiden puuttuessa syntymäajat.

- Matkustajan osoite

- Maa, josta matkustaja saapuu Suomeen, jos matkustajan asuinpaikka ei ole Suomi

- Matkustusasiakirjan numero, jos matkustajan asuinpaikka ei ole Suomi tai matkustaja ei ole Pohjoismaan kansalainen

- Saapumis- ja lähtöpäivä, jos ne ovat tiedossa

- Henkilön allekirjoitus ja päiväys

Käsittely perustuu lakisääteiseen velvoitteeseen noudattaa poliisiviranomaisen määräyksiä.
Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

- Suoraan asiakkaalta sisäänkirjautumisen yhteydessä

- Scandic-hotelli, josta olet varannut hotellihuoneen

- Poliisiviranomainen pyynnöstä

Säilytysaika: Majoitustoiminnan harjoittajan on säilytettävä matkustajailmoitukset ja -tiedot yhden vuoden ajan matkustajailmoituksen allekirjoittamispäivästä, minkä jälkeen ne on hävitettävä.

2.4 Asiakas- ja kanta-asiakasohjelmat (Scandic Friends ja Scandic Sports)
Scandic tarjoaa kanta-asiakasohjelmat Scandic Friends ja Scandic Sports. Scandic Friends on tarkoitettu niille, jotka haluavat ansaita pisteitä yöpymällä hotelleissamme tai ravintoloissamme, ja Scandic Sports on jäsenyys, joka tarjoaa sinulle ja urheilujoukkueillesi etuja (esim. alennettuja hintoja hotelleissa).

Jos olet Scandic Friends- tai Scandic Sports -jäsen tai liityt jäseneksi, käsittelemme henkilötietojasi jäsenyytesi tarjoamiseksi, hallinnoimiseksi, seuraamiseksi ja ylläpitämiseksi (esim. pisteiden antaminen pisteisiin oikeuttavista ostoksista). Käsittelemme henkilötietojasi myös tiedottaaksemme ja viestiäksemme, vastataksemme jäsenyyttäsi koskeviin tiedusteluihisi ja lähettääksemme tarjouksia omista, franchising-yrittäjien tai kumppaneiden tuotteista ja palveluista.

Yksittäiset tarjoukset perustuvat aiempiin tekemiisi valintoihin ja käyttämiisi palveluihin. Käytämme Scandic Friends- ja Scandic Sports -jäsenyytesi tietoja ja jäsenprofiiliisi lisäämiäsi asetuksia luodaksemme sinulle sopivia tarjouksia palveluistamme. Voimme lähettää sinulle tarjouksia viestintäkanaviemme kautta ja/tai sosiaalisen median ja verkkomainonnan kautta muualle kuin Scandicin verkkosivuille. Näissä kanavissa voimme tarjota sinulle tietoa ja tarjouksia omista, franchising-yrittäjien tai yhteistyökumppaneiden tuotteista ja palveluista niin kauan kuin sinun ja Scandicin välinen asiakassuhde kestää (eli enintään 14 kuukautta viimeisestä yhteydenotostasi meihin) tai niin kauan kuin olet kanta-asiakasohjelmamme jäsen tai tilaat uutiskirjeitämme.

Jos et ole Scandic Friends/Scandic Sports -jäsen, voimme luvallasi käyttää Palveluidemme käytön yhteydessä antamiasi Henkilötietojasi luodaksemme sinulle jäsenprofiilin (esim. varaustiedot).

Voimme jakaa henkilötietojasi ja muita jäsenyyttäsi koskevia tietoja (esim. pistesaldo) osion 4 mukaisesti. Vastaanottajat, joiden kanssa jaamme tietoja, esimerkiksi antaaksemme sinulle pisteitä ostoksista, jotka oikeuttavat pisteisiin.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Henkilöllisyystiedot (esim. nimi ja syntymäaika)
- Yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite)
- Jäsenprofiilisi kirjautumistiedot
- Varaustiedot (esim. päättynyt tai tuleva oleskelu)
- Jäsentiedot (esim. jäsennumero ja pistesaldo)
- Jäsennumero ja jäsenyys muissa asiakasklubeissa (valinnainen - kumppanitarjousten hyödyntämiseksi)
- Urheilulajit, joissa urheilujoukkueesi toimii
- Jäsenprofiilissasi jakamasi jaot
- Muut tiedot, jotka olet syöttänyt jäsenprofiiliisi (esim. kerrospyynnöt, esteettömiä huoneita koskevat pyynnöt)
- Ostokäyttäytyminen

Käsittely on tarpeen, jotta voimme täyttää kanssasi tekemäsi sopimuksen Scandic Friends/Scandic Sports -jäsenyydestäsi.

Erityisiin henkilötietoryhmiin kuuluviin henkilötietoryhmiin hankimme suostumuksesi.

Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

- Suoraan asiakkaalta, kun rekisteröidyt Scandic Friends/Scandic Sports -jäseneksi
- Kumppaneiltamme, jotka jakavat tietoa siitä, onko ohjelmien välillä tapahtunut minkäänlaista jäsenpisteiden vaihtoa
- Ostoksistasi ja aktiviteeteistasi, kun olet vuorovaikutuksessa Scandicin kanssa, esimerkiksi yövyt, pidät kokouksia tai olet yhteydessä asiakaspalveluumme

- Varaamasi Scandic-hotelli
- Jäsenhallinnon palveluntarjoaja
- Kumppanit
- Varausjärjestelmien järjestelmäpalveluntarjoaja, asiakastapausten hallinta
- Puhelinkeskus/asiakaspalvelun tarjoaja

Säilytysaika: Jäsenyyden päättymiseen asti ja 14 kuukautta sen jälkeen, jotta voimme esimerkiksi käsitellä jäsenyyteen liittyviä varauksia

2.5 Markkinointi omissa ja ulkoisissa digitaalisissa kanavissa
Scandicin asiakkaana (jos olet yöpynyt luonamme tai käyttänyt palveluitamme) voimme lähettää sinulle tarjouksia viestintäkanaviemme kautta (sähköposti, tekstiviesti, posti tai push-ilmoitukset sovelluksemme kautta). Voimme tarjota sinulle tarjouksia omista, franchising-yrittäjän tai yhteistyökumppaneiden tuotteista ja palveluista niin kauan kuin sinun ja Scandicin välinen asiakassuhde jatkuu tai niin kauan kuin olet kanta-asiakasohjelmiemme jäsen tai tilaat uutiskirjeitämme.

Kun vierailet verkkosivustoillamme ja olet antanut suostumuksesi evästeiden asettamiseen tietokoneellesi, saat merkityksellisemmän ja inspiroivamman asiakaskokemuksen. Evästetietojen avulla personointijärjestelmä voi seurata vuorovaikutustasi sivustolla ja siten tarjota sinulle merkityksellisempiä palveluita riippuen siitä, mitä palveluita katselet, lisäät ostoskoriin ja/tai ostat.

Jos sinulla on jäsentili ja kirjaudut sisään tai käytät samaa selainta kuin edellisellä vierailulla, järjestelmämme pystyvät yhdistämään aiemman toimintasi sivuston kanssa uuteen vierailuusi. Tällä tavalla sinulle esitetään edelleen sinulle merkityksellisempiä tuotteita.

Jos tilaat uutiskirjeemme, käsittelemme henkilötietojasi lähettääksemme sinulle viestintäkanaviemme kautta tarjouksia tai uutiskirjeitä omista, franchising-yrittäjän tai kumppaneiden palveluista ja tuotteista. Voimme myös, jos olet pyytänyt taloudellisia raporttejamme ja lehdistötiedotteitamme, lähettää ne sinulle sähköpostitse tilauksesi keston ajan.

Jos et enää halua vastaanottaa meiltä uutiskirjeitä tai muuta suoramarkkinointia, voit joko peruuttaa markkinointiviestiemme tilauksen napsauttamalla lähettämässämme viestinnässä olevaa tilauksen peruutuslinkkiä tai ottaa meihin yhteyttä kohdassa 9 Ota yhteyttä kuvatulla tavalla.

Jos olet aloittanut tilauksen, mutta et ole suorittanut sitä loppuun, voimme lähettää sinulle sähköpostiviestin muistuttaaksemme sinua tilauksesta.

Haluamme tarjota sinulle henkilökohtaisen kokemuksen tarjoamalla sinulle personoitua mainontaa, joka perustuu vuorovaikutukseesi kanssamme ja analyysiin asiakaskäyttäytymisestäsi verkkosivustoillamme, kuten osto- ja selaushistoriastasi.

Jotta voimme valita kiinnostuksen kohteidesi mukaista sisältöä, voimme käyttää tietoja, jotka olemme keränneet sinulta jäsenenä, uutiskirjeen tilaajana tai jos olet ostanut palvelun meiltä.

Teemme yhteistyötä mainontakumppaneiden, kuten Metan ja Googlen, kanssa, joiden avulla voimme tunnistaa oikeat asiakassegmentit sekä viestiä, luoda ja jakaa personoitua mainossisältöä. Voimme jakaa sinusta keräämämme tiedot sekä salatun sähköpostiosoitteesi mainoskumppaneidemme kanssa. Tämän tarkoituksena on näyttää sinulle osuvia mainoksia kolmansien osapuolten verkkosivustoilla ja sovelluksissa. Tätä varten tarkistamme tietosi kyseisen mainoskumppanin tietokannasta. Jos osuma löytyy, saat osuvaa mainossisältöä syötteessäsi joillakin sosiaalisen median sivustoilla. Jos vastaavuutta ei löydy, tietosi tuhotaan turvallisesti. Henkilötietojasi käsitellään turvallisesti käyttämällä tekniikkaa, jota kutsutaan hajautukseksi. Tämä tarkoittaa, että tietosi salataan siten, että kukaan muu kuin vastaanottaja ei voi lukea niitä nimenomaisesti ilmoitettuun tarkoitukseen. Jokainen mainoskumppani on rekisterinpitäjä oman käsittelyosuutensa osalta, mukaan lukien henkilötietojen siirto ETA:n ulkopuolisiin maihin.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Henkilöllisyystiedot (esim. nimi)
- Jäsentiedot, jos olet Scandic Friends -jäsen
- Yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite)
- Varaustiedot (esim. päättynyt tai tuleva oleskelu)
- Yritys, jossa työskentelet
- Käyttäjien luomat tiedot (esim. osto-, napsautus- ja selaushistoria).

Käsittely perustuu oikeutettuun etuumme lähettää suoramarkkinointia tai suostumukseesi siltä osin kuin keräämme tietoja evästeiden tai muiden seurantatekniikoiden avulla

Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

- Suoraan sinulta varausta tehdessäsi, vuorovaikutuksestasi kanssamme tekemämme analyysin yhteydessä tai kun olet antanut suostumuksesi ja päättänyt tilata uutiskirjeemme.

- Palveluntarjoaja uutiskirjeiden hallintaan

Säilytysaika: Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin asiakassuhde kanssasi kestää, mutta sinulla on aina oikeus vastustaa suoramarkkinointiamme eli markkinointiamme postitse, sähköpostitse ja tekstiviestillä. Voit tehdä tämän ottamalla meihin yhteyttä (katso yhteystiedot alla) tai peruuttamalla tilauksen suoraan postissa.

2.5.1 Asiakaskyselyt
Lähetämme sinulle ajoittain asiakaskyselyitä ja pyydämme sinua myös arvioimaan ostamasi palvelut, jotta sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tuote- ja palvelutarjontaamme.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Henkilöllisyystiedot (esim. nimi)
- Yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite)

Käsittely perustuu oikeutettuun etuumme.

Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

- Palveluidemme käytön yhteydessä

- Palveluntarjoaja asiakaskyselyiden hallintaan

Säilytysaika: 14 kuukautta

2.5.2 Kilpailut
Scandic järjestää ajoittain kilpailuja jäsenilleen sähköpostitse ja sosiaalisen median sivujen kautta. Jos päätät osallistua järjestämäämme kilpailuun, käsittelemme sen yhteydessä antamiasi henkilötietoja, jotta voimme valita voittajan ja ottaa häneen yhteyttä palkintojen jakamiseksi.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Henkilöllisyystiedot (esim. nimi)
- Jäsentiedot, jos olet Scandic Friends -jäsen.
- Yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite)
- Kilpailutyöt

Käsittely perustuu oikeutettuun etuumme

Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

- Suoraan sinulta, kun rekisteröidyt osallistumaan kilpailuun

- Palveluntarjoaja kilpailujen hallinnointiin

Säilytysaika: 14 kuukautta oleskelusi päättymisestä, paitsi jos sinulla on Scandic Friends -jäsenyys, jossa varaustietosi tallennetaan jäsenprofiiliisi niin kauan kuin jäsenyys on voimassa. Muiden kilpailujen osalta tiedot poistetaan, kun kilpailu on ohi.

2.6 Lahjakortti / voucher
Scandicin yhteistyökumppaneilta on mahdollista ostaa lahjakortteja, joilla voi maksaa hotellihuoneita, käyttää ravintoloissamme tai muiden hotelliemme tarjoamien palveluiden yhteydessä.

Jotta lahjakortti olisi kelvollinen, meidän on käsiteltävä sinun ja tarvittaessa lahjakortin vastaanottajan henkilötietoja.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Henkilöllisyystiedot (esim. nimi)
- Yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero)

Käsittely on tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi (lahjakorttien/lahjakorttien tarjoaminen)

Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

- Suoraan sinulta lahjakortin/voucherin ostamisen yhteydessä

- Scandic-hotelli, jossa lahjakorttia/voucheria käytetään.
- Lahjakorttien hallintapalvelun tarjoaja
- Scandic Friends -jäsentietokanta

Säilytysaika: 14 kuukautta

2.7 Henkilötietojen käsittely sähköpostitse
Päivittäisessä työssämme kommunikoimme vieraiden, jäsenten, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden kanssa. Osa näistä yhteydenotoista hoidetaan sähköpostitse ja tässä yhteydessä käsittelemme normaalisti myös henkilötietoja.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Yhteystiedot (esim. nimi)
- Sähköpostiosoite
- Strukturoimattomat tiedot, joita viesti voi sisältää
- Scandiciin sähköpostitse yhteyttä ottaneen henkilön antama kolmannen osapuolen nimi ja tiedot.

Scandicilla on saapuvien sähköpostiviestien osalta oikeutettu etu vastaanottaa ja vastaanottaa viestejä.

Scandicille sähköpostitse saatujen henkilötietojen käsittelyn jatkamisen oikeusperuste riippuu asiasta, johon asia liittyy.

Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

- Suoraan asiakkaalta, kun Scandicille lähetetään sähköpostia.
- Muilta kuin sähköpostin lähettäneeltä henkilöltä viestissä mainitusta kolmannesta osapuolesta.

- Scandic-konsernin työntekijät
- Palveluntarjoaja, joka hallinnoi sähköpostipalvelun tallennustilaa

Säilytysaika: Niin kauan kuin sähköposteja on tarkoitus säilyttää

2.8 Lakisääteiset velvoitteet
Scandic käsittelee henkilötietojasi lain, tuomioistuimen tai hallituksen päätöksen seurauksena täyttääkseen meille asetetun lakisääteisen velvoitteen (esim. verolain, kirjanpitolain, poliisin tai muiden viranomaisten päätösten mukaiset velvoitteemme) ja käsiteltävät henkilötiedot ovat lain edellyttämiä, tuomioistuimen tai hallituksen päätös. Henkilötiedot voivat sisältää tietoja nimestäsi, maksutietojasi, varaustietojasi, yhteystietojasi (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite) tai muita tietoja suoritetuista ostoksistasi (kuitit jne.).

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

Lain, tuomioistuimen tai viranomaisen päätöksen edellyttämät henkilötiedot. Voi sisältää nimen, maksutiedot, varaustiedot, yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite) tai muita tietoja tehdyistä ostoksistasi (kuitit, jne.).

Käsittely perustuu velvollisuuteemme noudattaa lakisääteisiä velvoitteitamme

Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

Useimmiten suoraan asiakkaalta, kun hän on ollut yhteydessä Scandiciin

Tietojen toimittamista vaativa viranomainen

Säilytysaika: Jäsenvaltiossa voimassa olevan asiaa koskevan lainsäädännön mukaisesti

2.9 Asiakaspalveluasioiden hoitaminen
Me tai asiakaspalvelumme alihankkija käsittelemme henkilötietojasi asiakaspalvelupyyntöösi vastaamiseksi, avustamiseksi, seuraamiseksi tai käsittelemiseksi. Tähän sisältyy käsittely, joka on tarpeen vastataksemme kysymyksiin, joita olet esittänyt meille puhelimitse, chatissa, sähköpostitse, sosiaalisessa mediassa tai muissa viestintäkanavissamme. Käsittelemme henkilötietojasi tämän tarkoituksen puitteissa tutkiaksemme valituksia tai tarjotaksemme sinulle tukea, mukaan lukien teknistä tukea.

Henkilötietoja ja muita tietoja, jotka annat meille sosiaalisen median kautta asiakaspalvelutapauksen yhteydessä, käsittelee myös sosiaalisen median palvelun takana oleva yritys (esim. Meta). Sosiaalisen median kanavan tarjoaja käsittelee henkilötietojasi sekä henkilötietojen käsittelijänä meille (esim. kun toimittaja käsittelee tietoja puolestamme raportoidakseen tilastoja henkilöistä, jotka ovat kommunikoineet kanssamme kanaviemme kautta) että erillisenä rekisterinpitäjänä (esim. palvelunsa tarjoamiseksi ja hallinnoimiseksi).

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

- Henkilöllisyystiedot (esim. nimi)
- Yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero)
- Erityiset henkilötietoryhmät
- Tiedot menneistä tai tulevista varauksista

Käsittely perustuu oikeutettuun etuumme hoitaa asiakaspalveluasioita

Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

- Suoraan sinulta, kun otat meihin yhteyttä asiakaspalveluasiassa

- Asiakaspalvelun tarjoaja
- Sosiaalisen median tarjoaja
- Chat-palveluntarjoaja

Säilytysaika: Kuusi kuukautta asiakaspalvelutapauksen sulkemisen jälkeen, jotta voimme hallinnoida tapaustasi ja tarjota sen seurantaa

2.10 Sosiaalinen media ja online-arvostelut
Voimme käsitellä henkilötietojasi, kun otat meihin yhteyttä sosiaalisen median kanaviemme kautta (esim. Facebook, Instagram ja LinkedIn) tai jos annat meille arvostelun esimerkiksi TripAdvisorin kautta. Käsittelyn tarkoituksena on (a) pystyä vastaamaan kysymyksiisi tai valituksiisi, joita olet kirjoittanut sosiaaliseen mediaan, (b) seurata, mitä meistä on kirjoitettu ja mitä arvosteluja jätät meistä, ja (c) pystyä tunnistamaan mahdollisuuksia ja myös parantamaan palveluitamme.

On mahdollista kirjoittaa omaa sisältöä sosiaalisille alustoillemme. Muista, että kaikki, mitä sivuillamme on kirjoitettu, on kaikkien sivuillamme vierailevien saatavilla, ja siksi sinun tulee olla varovainen paljastaessasi henkilötietojasi näillä alustoilla.

Lue myös käyttämäsi sosiaalisen median alustoihin sovellettava tietosuojailmoitus ja evästekäytäntö.

Käsiteltävät henkilötiedot Käsittelyn oikeusperuste

Kaikki henkilötiedot, jotka kirjoitat ja julkaiset sosiaalisen median alustoillamme

Käsittely perustuu oikeutettuun etuumme käsitellä näitä henkilötietoja

Miten henkilötietoja kerätään Henkilötietojen vastaanottajat

Suoraan sinulta, kun julkaiset tietoja sosiaalisen median alustoillamme tai kun arvioit meitä

Online-maineen seurantapalveluntarjoaja

Säilytysaika: Tiedot säilyvät, kunnes käyttäjä päättää poistaa tai muuttaa tietojaan

3. KUINKA KAUAN HENKILÖTIETOJASI SÄILYTETÄÄN?

Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen käsittelymme tarkoitusten täyttämiseksi. Sen jälkeen poistamme henkilötietosi turvallisesti tai teemme niistä tunnistamattomia, jotta niitä ei ole enää mahdollista yhdistää sinuun. Jokaisella edellä mainitulla käsittelyllä on määritelty säilytysaika. Huomaa kuitenkin, että voimme säilyttää sinua koskevia tietoja pidempään, jos oikeudenkäynti aloitetaan tai jos sovellettava laki sitä edellyttää.

Scandic poistaa Henkilötietoja kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön ja yllä mainittujen kriteerien mukaisesti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Scandic poistaa henkilötietosi tai tekee niistä tunnistamattomia, kun käsittelyn tarkoitus on täytetty.

4. VASTAANOTTAJAT, JOIDEN KANSSA JAAMME TIETOJA

Henkilötietojasi voidaan siirtää vastaanottajille EU/ETA-alueella ja sen ulkopuolella, ja Scandic tekee aina tarvittavat tietojenkäsittelysopimukset puolestamme Henkilötietoja käsittelevien yritysten kanssa, joiden tarkoituksena on varmistaa henkilötietojen käsittelyn riittävä suojaustaso.

Alihankkijamme käsittelevät henkilötietojasi vain nimenomaisten ohjeidemme mukaisesti eivätkä saa, ellei nimenomaisesti mainita, käsitellä henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa. Laki ja sopimus edellyttävät niitä myös henkilötietojesi suojaamiseksi luvattomalta käytöltä ja tunkeutumiselta.

Vastaanottaja Tarkoitus Siirron oikeusperusta
Franchising Scandic on aina henkilötietojesi rekisterinpitäjä Scandic Friends -jäsenyytesi puitteissa. Siirrämme kuitenkin tietoja tästä Franchising-yrittäjälle, jotta voit saada pisteitä esimerkiksi yöpymisestäsi Franchising-yrittäjän hotellissa. Tällaisissa tapauksissa Franchising-yrittäjä toimii tietojenkäsittelijänä meille ja käsittelee henkilötietoja vain nimenomaisten ohjeidemme mukaisesti. Käsittely on tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi.
Alihankkijat varaus-, asiakaspalvelu-, IT- ja maksupalveluissa Jotta voimme täyttää käsittelymme tarkoitukset, käytämme muiden yritysten apua täyttääksemme velvollisuutemme sinua kohtaan. Tästä syystä jaamme henkilötietojasi Scandicille palveluja tarjoavien yritysten kanssa varausta, asiakaspalvelua, analysointipalveluja, viestintää ja markkinointimateriaalin toimittamista varten. Jaamme henkilötietojasi myös sellaisten yritysten kanssa, jotka huolehtivat IT-ratkaisujemme toiminnasta, varastoinnista, teknisestä tuesta ja ylläpidosta. Lisäksi luovutamme henkilötietojasi maksupalveluntarjoajille, jotka tarjoavat meille maksupalveluja, jotta voimme vastaanottaa maksun sinulta. Käsittely on tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi.
Analytiikan, markkinoinnin, IT-toimintojen ja tietoturvan alihankkijat Jotta voimme suorittaa analyysipalveluja, markkinoida asiakkaillemme ja hallita IT-toimintoja, tallennusta, teknistä tukea ja IT-palveluidemme ylläpitoa, jaamme henkilötietojasi yrityksille, jotka toimittavat nämä palvelut meille. Käsittely perustuu oikeutettuun etuumme toteuttaa suoramarkkinointia asiakkaillemme ja varmistaa vastuullamme olevien tietojen riittävä suojaus.

4.1 Muut vastaanottajat
Siirrämme tarvittaessa henkilötietojasi muille kuin edellä mainituille vastaanottajille, jos se on tarpeen alla olevien tarkoitusten täyttämiseksi.

Vastaanottaja Tarkoitus Siirron oikeusperusta
Viranomaiset Luovutamme henkilötietojasi viranomaisille, jos laki sitä edellyttää. Käsittely on tarpeen lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi.
Perintätoimistot Jos et maksa, siirrämme henkilötietosi perintätoimistolle saatavasi perimiseksi meille. Käsittely perustuu oikeutettuun etuumme saada maksu.
Tuomioistuin, vastaajat jne. Oikeudellisen riidan yhteydessä siirrämme tarvittaessa henkilötietosi tuomioistuimelle, viranomaiselle tai vastapuolelle oikeuksiemme suojaamiseksi. Käsittely perustuu oikeutettuun etuumme turvata oikeutemme.
Liiketoiminnan luovutus tai muu liiketoiminnan luovutus Jos Scandic järjestelee liiketoimintaansa uudelleen tai jos toinen yritys ostaa Scandicin tai osan liiketoiminnastamme, jaamme tietosi due diligence -prosessin suorittavalle kolmannelle osapuolelle ja osapuolelle, joka hankkii liiketoiminnan kokonaan tai osittain ja joka ottaa itselleen tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tietoihin liittyvät oikeudet ja velvollisuudet. Käsittely on tarpeen toteuttaaksemme oikeutetun etumme toteuttaa divestointeja, uudelleenjärjestelyjä tai fuusioita.

5. MITEN HENKILÖTIETOSI SUOJATAAN?

Henkilötietojesi suojaaminen on Scandicille äärimmäisen tärkeää, minkä vuoksi olemme toteuttaneet tarvittavat organisatoriset ja tekniset turvatoimet varmistaaksemme, että henkilötietosi suojataan esimerkiksi katoamiselta, manipuloinnilta ja luvattomalta käytöltä. Näihin toimenpiteisiin kuuluvat muun muassa työntekijöidemme koulutus, prosessit siitä, miten käsittelemme tietoja ja miten rakennamme IT-infrastruktuurimme.

Tietoturvatoimintamme tarkoituksena on toteuttaa asianmukainen tietovarojen suojaustaso ja ennaltaehkäisevät riskitoimenpiteet.

Työntekijämme saavat koulutusta tietosuojasta ja ovat vastuussa velvoitteidensa täyttämisestä. Yhteistyökumppanimme ovat myös velvollisia varmistamaan, että heidän työntekijänsä noudattavat samoja säännöksiä kuin me ja että heidän työntekijänsä täyttävät henkilötietojen käsittelyä koskevat vaatimukset.

Mukautamme turvatoimiamme jatkuvasti jatkuvaan teknologiseen kehitykseen korkean turvallisuustason ylläpitämiseksi.

6. MUIDEN IHMISTEN SOVELLUKSET/VERKKOSIVUSTOT

Scandicin Palveluissa voi olla linkkejä muihin sovelluksiin tai verkkosivustoille, jotka eivät ole Scandicin hallinnassa. Tämä tietosuojaseloste koskee vain Scandicin omien Palveluiden käyttöäsi. Scandic ei vastaa linkitettyjen sovellusten/verkkosivustojen sisällöstä eikä niiden omistajien tai ylläpitäjien mahdollisesti suorittamasta henkilötietojen käsittelystä.

7. EVÄSTEET

Scandic käyttää digitaalisten palveluidensa kautta evästeitä, jotka keräävät sinusta automaattisesti henkilötietoja (esim. IP-osoite ja käyttäytymismallit). Käytämme evästeitä parantaaksemme digitaalisten palveluidemme käyttökokemusta ja turvallisuutta (esim. muistaaksemme valitsemasi kielen, tarjotaksemme mahdollisuuden muistaa Scandic Friends -ohjelman salasanat ja käyttäjätunnukset ja helpottaaksemme verkkosivustollamme liikkumista).

Kun käytät verkkosivustoamme, keräämme sinusta myös anonymisoituja tietoja analyysityökalun avulla. Tekemistämme analyyseistä saatavat tiedot muodostavat perustan IT-järjestelmiemme, verkkosivujemme sekä tuote- ja palvelutarjontamme kehittämiselle. Analyysin tietoja ei kuitenkaan voida koskaan yhdistää sinuun, vaan niitä käytetään vain tilastollisiin tarkoituksiin.

Tietoja siitä, miten Scandic käyttää evästeitä, mitä henkilötietoja keräämme evästeiden avulla, mihin niitä käytetään ja miten voit hallita niitä, löytyy Scandicin evästekäytännöstä.

8. SINUN OIKEUTESI

Tietosuojalainsäädäntö antaa sinulle useita oikeuksia, jotka liittyvät henkilötietojesi käsittelyyn. Jos haluat käyttää oikeuksiasi, lähetä sähköpostia osoitteeseen gdpr@scandichotels.com tai vieraile yhdessä hotelleistamme ja keskustele vastaanoton kanssa, niin he auttavat sinua.

 • Pääsy henkilötietoihisi
  Sinulla on oikeus pyytää meiltä maksutta vahvistus siitä, että käsittelemme henkilötietojasi, sekä pyytää pääsy käsittelemiimme sinua koskeviin henkilötietoihin sekä tietoja käsittelystä ja siihen liittyvistä oikeuksistasi, niin sanottu rekisteriote.
 • Pyydä oikaisua
  Jos uskot, että käsittelemämme sinua koskevat henkilötiedot ovat virheellisiä tai puutteellisia, sinulla on oikeus pyytää henkilötietojen korjaamista. Huomaa erityisesti, että Scandic ei vastaa ongelmista, jotka aiheutuvat henkilötietojesi virheellisyydestä, jos et ole ilmoittanut siitä meille.
 • Suostumuksen peruuttaminen tulevaisuutta varten
  Siinä määrin kuin käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi käsittelyyn milloin tahansa. Peruutusta ei sovelleta takautuvasti.
 • Suoramarkkinointitarkoituksiin tapahtuvan käsittelyn vastustaminen
  Kuten edellä mainittiin, sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Voit peruuttaa jatkokäsittelyn joko napsauttamalla sähköpostissa olevaa tilauksen peruutuslinkkiä tai ottamalla meihin yhteyttä (katso yhteystiedot alla).
 • Tietyn käsittelyn vastustaminen
  Sinulla on oikeus vastustaa oikeutettuun etuumme perustuvaa käsittelyä, jos sinulla on tilanteeseen liittyviä henkilökohtaisia syitä. Voimme kuitenkin jatkaa henkilötietojesi käsittelyä huolimatta siitä, että olet vastustanut käsittelyä, jos meillä on siihen lailliset perusteet, jotka ylittävät tietosuojaetusi.
 • Poisto
  Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista, jos henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin. Voit myös pyytää henkilötietojen poistamista, jos olet peruuttanut suostumuksesi.
 • Käsittelyn rajoittaminen
  Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. Huomaa kuitenkin, että joissakin tapauksissa emme ehkä pysty tarjoamaan sinulle kaikkia palveluitamme.
 • Tietojen siirrettävyys
  Sinulla on oikeus saada sinusta käsittelemämme henkilötiedot yleisesti käytetyssä, jäsennellyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus siirtää nämä tiedot toiselle rekisterinpitäjälle. Oikeus tietojen siirrettävyyteen, toisin kuin oikeus rekisteröidä otteita, koskee vain meille antamiasi henkilötietoja, joita käsittelemme automaattisesti suostumuksen tai sopimuksen täytäntöönpanon tuella.
 • Tee valitus valvontaviranomaiselle
  Jos et ole tyytyväinen käsittelyymme tai muista syistä uskot, että olemme käsitelleet henkilötietojasi väärin, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, joka Suomessa on Tietosuojavaltuutettu.

9. KENEEN OTAT YHTEYTTÄ, JOS SINULLA ON KYSYTTÄVÄÄ?

Jos sinulla on kysymyksiä, kommentteja tai valituksia henkilötietojesi käsittelystä, tämän tietosuojailmoituksen noudattamisesta tai jos haluat, että jokin oikeuksistasi toteutuu, voit ottaa meihin yhteyttä:

Scandic Hotels Holding AB, 556723-5725 Box 6197, 102 33 Stockholm, Sweden
Sähköposti: gdpr@scandichotels.com
Puhelinnumero: +46 8 517 350 00

Tietosuojaseloste päivitetty viimeksi: 8.5.2024