Himmelbjerget

Jyllannin keskiosassa hieman enemmän idän kuin lännen puolella on vuori, joka kurkottelee kohti taivaita! Himmelbjerget-vuorella ja sitä ympäröivällä kauniilla maaseudulla käy joka vuosi 300 000 vierailijaa. Jos kiertelet Keski-Jyllannissa, on Himmelbjerget ehdoton kohde.Onko Himmelbjerget Tanskan korkein kohta?

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että Tanska on tasainen maa. Kaikkialla maassa on kyllä kukkuloita, mutta vuoria joutuu etsimään pitkään. Siksiköhän Himmelbjerget näyttää niin korkealta? Vuoren huipulla seistessä on 147 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuoteen 1847 asti Himmelbjergetin uskottiin olevan Tanskan korkein kohta, kunnes oletus korjattiin valtakunnallisessa tutkimuksessa. Siinä saatiin selville, että Tanskan korkein kohta on itse asiassa 170 metriä korkea Møllehøj, joka sijaitsee melko lähellä Skanderborgia.

Hjejlen Silkeborgissa | Scandic Hotels

Höyryä koneeseen

Yksi suosituimmista tavoista matkustaa Himmelbjergetille on siipirataslaiva Hjejlen, joka purjehtii upeiden Silkeborg-järvien halki. Vuodesta 1861 laiva on kuljettanut turisteja ja muita vierailijoita Himmelbjergetille. Nauti hetken hiljaisuudesta ja kauniista venematkasta yhdellä maailman vanhimmista käytössä olevista höyrylaivoista. Huippusesongin aikaan Hjejlen kulkee seitsemän kertaa päivässä Silkeborgista Himmelbjergetille.

Hotellit lähellä Himmelbjergetiä

Jos etsit hotellia Silkeborgista ja läheltä Himmelbjergetiä, suosittelemme Scandic Silkeborg -hotellia. Hotelli sijaitsee keskellä Silkeborgin ihastuttavaa maaseutua, josta avautuu näkymät Silkeborg Langsø -järvelle. Se on erinomainen lähtöpiste Silkeborgin ja lähialueiden kaikkien mahdollisuuksien tutkisteluun.