Kronborgin linna

Lisää kesälomaasi hieman mystiikkaa ja vieraile Tanskan legendaarisimmassa linnassa. Kronborgin linna toimi Shakespearen Hamletin kotina ja voit ihailla linnan ympäristöä Holger Dansken nukkuessa syvää untaan linnan pommisuojassa. Kronborgin linna on yksi Euroopan hienoimmista renessanssilinnoista ja se kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteiden luetteloon.Hamlet ja Holger Danske asuvat Elsinoressa

Niin Tanskan historian kuin Shakespearen suurimpien teosten historiallisten hahmojen kotina tunnettu Kronborgin linna sijaitsee Själlannissa. Paikasta on lyhyin matka Ruotsiin.

Holger Danske on syvässä unessa maanalaisessa pommisuojassa. Hän on istunut täällä pitkän aikaa ja jos tarinaan on uskomista, hän on syvästi unten mailla, kunnes viholliset uhkaavat Tanskaa.

Kronborgin linnassa on asunut myös yksi kirjallisuuden historian kuuluisimmista prinsseistä: Shakespearen Tanskan prinssi Hamlet. Shakespeare ei koskaan itse käynyt Kronborgissa, mutta oli varmastikin kuullut huhuja linnan levottomasta elämästä näyttelijöiltä, joita siellä esiintyi aikanaan paljon.

Shakespeare Festival

Hamlet on maailman eniten esitetty näytelmä. Kesäisin pääset kokemaan myös Kronborgin linnanpihalla järjestettävän Shakespeare Festivalin, jossa kansainväliset Hamlet-esitykset herättävät tarinan henkiin aidossa ympäristössä.

Shakespeare Festival järjestetään kesä-, heinä- ja elokuussa.

Krogenista Kronborgiin

Ennen linnaa Kronborgin tilalla oli Krogen. Krogen oli Eerik Pommerilaisen vuonna 1420 rakennuttama linnoitus ja sitä käytettiin alun perin Juutinrauman tullimaksujen keräämiseen. Uhkaavat tykit tähdättiin Juutinrauman laivoja kohti, jotta merimiehet eivät uskaltaneet yrittää ohittaa linnaa maksamatta tullia kuninkaalle.
Vuosina 1574-85 Fredrik II rakennutti nykyisen renessanssilinnan ja vuonna 2000 se lisättiin UNESCOn maailmanperintökohteiden luetteloon.