Møns Klint

Toista Møns Klintin kaltaista paikkaa ei ole Tanskassa, jossa valkoiset liitukalliot kohoavat korkealle sinisen Itämeren yläpuolelle. Møns Klint on seitsemän kilometriä pitkä ja sen korkein kohta kurkottaa 128 metriä taivasta kohti. Retki Møns Klintiin vie sinut ainutlaatuiselle matkalle kauas Tanskan historiaan - 75 miljoonan vuoden päähän.Liitulevästä turistinähtävyydeksi

Alue, jolla nykyinen Tanska sijaitsee, oli noin 75 miljoonaa vuotta sitten trooppinen valtameri. Meressä elävässä levässä oli liitukuoristen simpukoiden jäänteitä ja kun levä kuoli, liitukuoret vajosivat merenpohjaan. Miljoonien vuosien kuluessa merenpohjaan muodostui paksu kerros liitua, josta tuli perustus nykyiselle Møns Klintille. Kalliot muodostuivat jääkaudella, kun jää työnsi liituhiutaleet yhteen ja niistä muodostuivat Møns Klintin korkeat rinteet.

Møns Klint. Yövy hotellissa lähellä Møns Klintiä

Møns Klint on vaikuttava näky! Nykyään alueella käy joka päivä satoja turisteja, jotka ihailevat puhtaanvalkoisia kallioita ja pohtivat luonnon mahtavia voimia.

Tutustu esihistoriallisiin fossiileihin

Luonnon antaman oppitunnin lisäksi koko perhe pääsee tutustumaan GeoCenter Møns Klint -keskukseen. Näyttely vie vierailijat matkalle liitukaudelle, kertoen Tanskan ja Møns Klintin kehitystä menneisyydestä nykypäivään.

Pidä hauskaa!