Lasten kanssa matkustamisen ABC

Osa 1: Lapsiperheen pakkauslistaTärkeimmät matkalle pakattavat tavarat käytetään ensimmäisenä

Mitä ottaa matkalle mukaan? Onko nyt pakattu varmasti kaikki tarvittava?

Siinä missä aikuinen miettii, ovatko passit ja hammasharjat matkalaukussa tai tulikohan kaikille varmasti mukaan säänmukaista vaatetta ja kävelyä kestävät kengät, on lasten näkökulmasta oleellisinta se, mitä on mukana matkan alun ajaksi.

Tässä valossa tärkeimmiksi pakattaviksi eivät nousekaan riittävä määrä puhtaita kalsareita ja aurinkolasit, vaan (ja tässä nimenomaisessa järjestyksessä)

  • Unilelu
  • Viihdykkeet
  • Eväät

Hellehatuilla ja illalliselle varatuilla kivoilla vaatteilla ei ole mitään merkitystä, jos joku näistä kolmesta unohtuu. Unilelu voi määrittää koko matkan onnistumisen. Unilelua on kohdeltava koko loman kuin erityisen merkittävää arvovierasta: mikään toimenpide ei ole niin vaivalloinen, etteikö sitä tämän vuoksi tehtäisi.

Kun lelu on jäänyt lukuisista muistutteluista ja mukaan ottamisen lupauksista huolimatta lastenhuoneen pöydälle, ei mikään välimatka ole liian pitkä takaisin käännyttäväksi. Jos matka on liian pitkä, pitää lelu toimittaa perille postitse.

Viihdykkeet ja eväät kulutetaan mahdollisimman nopeasti matkan alettua riippumatta siitä, kuinka pitkä matka on edessä. Tablettiin on syytä varata tarpeeksi ohjelmaa ja pelattavaa, jotta tietöistä ja ruuhkista selvittäisiin kunnialla. Eväskassia on raotettava jo silloin, kun kotitalo vielä näkyy peruutuspeilistä.

Kun auto sitten lopulta kurvaa hotellin pihaan tai juna pysähtyy asemalle, miettii lapsi miksi vanhemmat edelleen stressaavat kaikista pakkaamatta jääneistä tavaroista. Kaikki tärkeimmäthän tulivat jo mukaan.

Scandicin perheystävälliset hotellit ovat aina hyvien kulkuyhteyksien päässä, saavuit lomalle sitten omalla autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla. 0–12-vuotiaat majoittuvat maksutta aikuisten huoneessa