Food and Beverage Manager uusien haasteiden edessä

Marcos Campos, Food & Beverage Manager, Scandic Victoria Tower, Ruotsi.

Katso avoimet työpaikatMarcos Campos on työskennellyt hotelli- ja ravintola-alalla yli kymmenen vuoden ajan. Scandicilla hän työskenteli keittiömestarina ja keittiöpäällikkönä ennen kuin otti täyden vastuun hotellin ravintolasta. Hänen suurin haasteensa F&B managerina oli uuden Scandic Victoria Tower -hotellin avaaminen.
– Aloitimme täysin alusta; rekrytoimme henkilöstön ja loimme rutiinit. Se oli haastava ja hauska kokemus, jossa oli mukana Scandicin eri liiketoiminta-alueita ja osastoja.

Mitä ”hyvä palvelu” merkitsee sinulle?

– Minulle hyvä palvelu tarkoittaa toisen ihmisen tekemistä onnelliseksi. Se voi olla jokin pieni asia, tarjoat vaikka jollekulle kupillisen kahvia tai tuot hänelle lehden luettavaksi hänen odotellessaan. Pienet yksityiskohdat on helppo unohtaa, vaikka juuri niitä asiakkaat ehkä muistelevat eniten.

Mikä tekee työpaikasta hyvän?

– Ilmapiiri on ykkösasia. Jos pidät työtovereistasi, pidät todennäköisesti myös työstäsi. Totta kai sinun on nautittava myös siitä, mitä teet. Minä nautin uusien haasteiden tunnistamisesta, ja siksi onkin tärkeää asettaa itselleen haasteita. Johtajina meillä on oltava oikeanlainen asenne ja ongelmienratkaisutaitoja, ja meidän on annettava palautetta työntekijöillemme.

Miksi suosittelisit Scandicia työnantajana?

– Scandic on suuri organisaatio, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen. Jos pidät ihmisten parissa työskentelemisestä, voisi hotelli- ja ravintola-ala olla ehdottomasti oikea paikka sinulle.

Mitä ominaisuuksia arvostat eniten työntekijöissäsi?

– Hyvän työntekijän on oltava palveluhenkinen, hänellä on oltava positiivinen asenne ja avoin mieli. On tunnettava omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Ei tarvitse tietää kaikkea, kunhan ei pelkää pyytää apua sitä tarvitessaan. Meidän on tarkoitus olla tiimi. Tämä tarkoittaa, että tarvitsen ympärilleni ihmisiä, joihin voin luottaa.

Milloin nautit työstäsi eniten?

– Itse asiassa melkein koko ajan. Pidän siitä, että minulla on tekemistä, kun kaikki rullaa sujuvasti ja ihmiset ovat työn touhussa. Pidän siitä, että näen ihmisillä olevan hauskaa ja että he auttavat toisiaan. Mielestäni monet ihmiset suoriutuvat parhaiten ollessaan paineen alla.

Miten Scandic mielestäsi suoriutuu ammatillisen kehittymisen saralla?

– Mielestäni erittäin hyvin. Mutta kyse on myös omasta asenteesta. Mahdollisuudet ovat olemassa, mutta jos niitä ei tavoittele ja tartu niihin, jää niistä paitsi.

Katso avoimet työpaikat