Frankfurtin joulumarkkinat

Frankfurt hurmaa tunnelmallaan ja romanttisuudellaan. Jouluna kaupunki muuttuu kimmeltäväksi talvimaisemaksi. Kaupungissa on viidet joulumarkkinat, joissa kannattaa käydä.Frankfurtin joulumarkkinat

Perinteiset joulumarkkinat

Yhdet Frankfurtin kauneimmista joulumarkkinoista sijaitsevat keskustan ja Römerbergin aukion välissä. Frankfurtin joulumarkkinat kuuluvat Saksan suurimpien joulumarkkinoiden joukkoon, ja tarjolla on kattava valikoima perinteisiä ja moderneja joulukoristeita, paikallista käsityötä Erzgebirgen vuoristosta ja muita mielenkiintoisia lahjaideoita. Tarjolla on tietysti myös runsaasti erinomaista ruokaa ja juomaa. Kokeile joitakin perinteisiä frankfurtilaisia erikoisuuksia: kuumaa omenamehua glögin ja ”Bethmänncheneitä” pipareiden sijaan. Lapset odottavat innoissaan karusellia ja joulupukin vierailua. Kaikki tapahtuu tietysti taiteellisen ja musiikillisen viihteen näyttämöllä.

Milloin? 27.11.–21.12.

Sachsenhäuserin joulumarkkinat

Goetheturmin tornin juurella Sachsenhausenin alueella järjestettävät joulumarkkinat ovat vähän keskustan markkinoita pienemmät. Täällä on silti kaikkea, mitä toivoa saattaa. Frankfurtin Sachsenhausenin alueen intiimeillä joulumarkkinoilla tarjoillaan perinteisiä hiivamykyjä, glögiä tai omenamehua, pataruokaa ja jouluisia matkamuistoja sekä karuselleja. Marraskuun lopusta alkaen täällä voi viettää lukuisia hauskoja hetkiä perheen tai ystävien kesken.

Milloin? 27.11.–23.12.

Rosa-joulumarkkinat

Vaihtoehdon klassisille joulumarkkinoille tarjoavat Rosa-joulumarkkinat Friedrich-Stoltze-Platzilla. Keskeisellä paikalla sijaitsevat, joskin eivät kovinkaan suuret Rosa-joulumarkkinat toimivat suosittuna kohtaamispaikkana LGBTQ-yhteisölle. Kohokohtana täällä ovat koristeet, joissa perinteisten punaisen ja vihreän sävyjen sijaan nähdään pinkkiä. Joulumarkkinat tarjoavat ikimuistoisia hetkiä livemusiikin, loistavan juustofonduen ja kaikenkirjavien vierailijoidensa ansiosta marraskuusta joulukuuhun.

Milloin? 22.11.–22.12.

Ruotsalaiset joulumarkkinat

God jul! Ensimmäisenä adventtiviikonloppuna järjestetään ruotsalaiset joulumarkkinat, jotka takaavat vierailijoilleen viihtyisän illan. Pohjoismaiset korut ja tekstiilit sekä ruotsalaiset kristallit ovat markkinoiden kohokohtia. Perinteisiin ruotsalaisiin herkkuihin kuuluu prinsessakakku, joka valmistetaan sokerikakkupohjasta, vaniljakreemistä, marjahillosta, kermavaahdosta ja marsipaanista. Kakun palanpainikkeeksi kannattaa nauttia kuumaa glögiä, eli saksaksi Glühweinia.

Milloin? 2.–3.12.

Katso tapahtumia yläilmoista

Mikä olisikaan mahtavampaa kuin käpertyä kylmän talvipäivän jälkeen mukavaan vuoteeseen ja ihailla Frankfurtin kaupungin ylle avautuvia näköaloja. Jätä jouluhulinat taaksesi ja hemmottele itseäsi yöpymällä Scandic Frankfurt Museumsufer -hotellissa. Kun heräät virkeänä nähtyäsi unta Frankfurtin upeista joulumarkkinoista, monipuolinen, runsas aamiaisemme on juuri oikea tapa ladata akkuja ja valmistautua uuteen päivään. Kokeile ravintolamme joulubuffetia, joka sisältää niin perinteisiä kuin modernejakin luomuksia.