Mitä tehdä Frankfurtissa

Pankkimaailman metropoli Frankfurt nostaa suosiotaan matkakohteiden joukossa – eikä vain liikematkailijoiden keskuudessa. Finanssipääkaupungissa on monia tunnettuja turistikohteita ja nähtävyyksiä, jotka tekevät matkasta unohtumattoman. Tässä on muutama vinkki hauskoihin aktiviteetteihin Frankfurtissa.

Hotellit FrankfurtissaLasi siideriä Sachsenhausenissa

Frankfurtin legendaarinen alue Sachsenhausen kapeine mukulakivikatuineen ja viihtyisine kapakoineen luovat ihastuttavan vastakohdan kaupungin tornitaloille. Retki Main-joen vastarannalle kannattaa viimeistellä piipahtamalla johonkin viihtyisistä Äppelwoi-baareista – Äppelwoi on paikallinen nimitys siiderille ja tarkoittaa kirjaimellisesti omenaviiniä. Ennen yöelämään suuntaamista nauti siideristä hyvän musiikin ja frankfurtilaisen erikoisuuden, Handkäs-juuston kera.

Veneretki Mainilla

Mikään muu saksalainen kaupunki ei näytä niin upealta vesiltä käsin kuin Frankfurt. Jos haluat nauttia kaupungin henkeäsalpaavasta siluetista vielä Eisernen Stegillä kävelyn jälkeen, suosittelemme hyppäämään veneen kyytiin. Jokiristeilyltä näet kaikki suurimmat nähtävyydet kuluttamatta kiertelyyn liikaa aikaa tai rahaa. Veneretki on hyvä vaihtoehto perinteiselle kaupunkikierrokselle.

Ostoksilla Kleinmarkthallessa

Jos olet kävelyllä Frankfurt Altstadtissa, kannattaa piipahtaa myös Kleinmarkthallessa. Historiallinen tori sijaitsee lähellä Frankfurtin katedraalin Kaiserdom St. Bartholomäusin ja tunnetun 1400-lukulaisen kaupungintalon Römerin lähellä. Jos et ole vielä kokeillut paikallista herkkua, frankfurtilaista makkaraa vihreän kastikkeen kera, kannattaa se ostaa jostakin torin 150 kojusta.

Valokuvan tekijänoikeus: HFM / J. Brutto

Goethen jalanjäljillä

Sachsenhausenin Goethe Tower, Goethe-monumentti lähellä Hauptwachea ja Goethe-Universität, Frankfurtin koulukunnan (filosofisen ja yhteiskuntateoreettisen koulukunnan) synnyinpaikka – Goethen synnyinkaupunki on täynnä nerokkaan mestarirunoilijan muistomerkkejä. Goethe House on myös ehdottomasti vierailun arvoinen. Käynti Goethen synnyinkodissa, jossa kirjailija eli 20 vuotta, on yksityiskohtiensa ansiosta kuin aikamatka menneisyyteen.

Kävelyretki Palmengartenissa

Palmengarten on rauhan ja hiljaisuuden tyyssija aivan Frankfurtin kaupunkivilinän sydämessä. Kasvitieteellisen puutarhan biotooppeihin ja eksoottisiin kasveihin pääsee tutustumaan ympäri vuoden. Palmengartenissa kannattaa viettää päivää koko perheen voimin, sillä täällä on vaikuttava leikkipuisto ja muita vapaa-ajan aktiviteetteja.

Ihanteellinen lähtöpaikka Frankfurtin tarjoamille aktiviteeteille

Frankfurtissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Scandic Frankfurt Museumsufer on täydellinen valinta, jos haluat rentoutua mielenkiintoisen päivän jälkeen. Tyylikkään sisustuksensa ja skandinaavisen tunnelman lisäksi hotellin yläkerroksista avautuvat henkeäsalpaavat näköalat kaupungin ylle. Tämä hotelli tarjoaa jotakin todella erityistä – keskeisen sijaintinsa ansiosta se on täydellinen lähtöpaikka nähtävyyksillä kiertelyyn ja muihin aktiviteetteihin.

Hotellit Frankfurtissa