Kuopion kesä

Suuntaa Kuopioon ja nauti Järvi-Suomen kauneimmista maisemista! Luvassa on letkeää menoa ja savolaista tunnelmaa. Kesäpäivän Kuopiossa voit viettää monella tapaa.

Kiehtova kesäkohde

Torilla tapahtuu

Kuopion Kaupungintalo ja tori. Kuvaoikeudet: Kuopion kuvapankki Vicente Serra

Kuten monissa kaupungeissa, myös Kuopiossa pääset aistimaan parhaiten paikallista elämänmenoa kaupungin torilla ja Kauppahallissa. Samalla voit piipahtaa idyllisellä Pikku Pietarin Torikujalla, jonka hirsirakennuksista löytyy kahvio terasseineen sekä pitkä rivi pieniä puoteja.

Nauti upeista maisemista

Puijon alue. Kuvaoikeudet: Kuopion kuvapankki Vicente Serra

Kaupungin laidalla sijaitseva Puijo on suosittua virkistysaluetta ja mäellä sijaitseva Puijon torni, josta avautuu upea järvimaisema, on yksi alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä. Kaupungilla kerrotaan, että hyvällä säällä tornista voi nähdä jopa 542 saarta. Alue soveltuu laajan polkuverkostonsa ja luonnonsuojelualueensa ansiosta erinomaisesti ulkoiluun ja retkeilyyn ja sieltä löytyy myös 18-väyläinen suosittu frisbeegolf rata.

 Upea Kallavesi 

Risteily Kallavesi järvellä. Kuvaoikeudet: Kuopion kuvapankki Vicente Serra

Matkustajasatamasta lähtee päivittäin useita ohjelmallisia sisävesiristeilyjä, joilla voi nauttia kaupungin kauniista maisemista Kallavedeltä käsin, tai piipahtaa vaikka matkailukeskus Saanan kylpylässä tai Rauhalahden savusaunassa.

Menovinkkejä kesä-Kuopioon

Kuopio on tunnettu lukuisista kesätapahtumistaan, joista tunnetuin on kansainvälisten tanssitaiteilijoiden tähdittämä kulttuuritapahtuma Kuopio tanssii ja soi. Kiinnostavia tapahtumia ovat myös heinäkuun alussa järjestettävä Kuopio Wine Festival sekä loppukesän Kuopiorock-festivaali. Kulttuurista kiinnostuneille on tarjolla näyttelyitä mm. taiteen ja kulttuurin saralta. Kuopion korttelimuseosta löytyy esimerkiksi tutustumisen arvoinen Minna Canthin työhuone.

Letkeitä lomapäiviä

Kalastusta järvellä. Kuvaoikeudet: Visit Finland

Nappaa piknik-eväät torilta tai kauppahallista ja suuntaa Väinölänniemen hiekkarannalle. Valvottu ja tasaisesti syvenevä Väinölänniemen uimaranta kaupungin keskustassa sopii erinomaisesti myös lapsille.

Useiden pyöräreittien ansiosta kaupunkiin voi tutustua myös pyöräillen. Sopiva pyöräilyreitti kulkee keskustan läpi ja sen varrelta löytyy uimarantoja sekä useita kaupungin kulttuurikohteita. Upeista maisemista pääsee myös nauttimaan meloen tai supaten. Kiireet ja arjen murheet karkoittava melonta ja suppaus sopivat koko perheelle eivätkä vaadi aikaisempaa kokemusta. Kuopion vesiurheilukeskuksesta Scandic Kuopio -hotellin vierestä voit vuokrata välineet kesäiselle seikkailulle maalla ja vedessä. 

Majoitus Kuopiossa

Hotellimme Kuopiossa sijaitsevat keskustassa sekä Kallaveden äärellä.