Kuopion kesä

Suuntaa Kuopioon ja nauti Järvi-Suomen kauneimmista maisemista! Luvassa on letkeää menoa ja savolaista tunnelmaa. Kesäpäivän Kuopiossa voit viettää monella tapaa.

Kiehtova kesäkohde

Torilla tapahtuu

Kuten monissa kaupungeissa, myös Kuopiossa pääset aistimaan parhaiten paikallista elämänmenoa kaupungin torilla ja Kauppahallissa. Samalla voit piipahtaa idyllisellä Pikku Pietarin Torikujalla, jonka hirsirakennuksista löytyy kahvio terasseineen sekä pitkä rivi pieniä puoteja.

Nauti upeista maisemista

Kaupungin laidalla sijaitseva Puijo on suosittua virkistysaluetta ja mäellä sijaitseva Puijon torni, josta avautuu upea järvimaisema, on yksi alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä. Kaupungilla kerrotaan, että hyvällä säällä tornista voi nähdä jopa 542 saarta. Alue soveltuu laajan polkuverkostonsa vuoksi erinomaisesti lenkkeilyyn ja sieltä löytyy myös 9-väyläinen golfkenttä.

Upeista maisemista pääsee myös nauttimaan meloen tai supaten. Kiireet ja arjen murheet karkoittava melonta ja suppaus sopivat koko perheelle eivätkä vaadi aikaisempaa kokemusta. Lähde kesäiselle seikkailulle aivan hotellimme vieressä sijaitsevalle Kallavedelle.

Kuopion kesäisistä maisemista voi nauttia myös sisävesiristeilyn parissa. Matkustajasatamasta lähtee päivittäin useita ohjelmallisia sisävesiristeilyjä ja reittimatkoja. Hotellimme Kuopiossa sijaitsee aivan järven äärellä.

Menovinkkejä kesä-Kuopioon

Kuopio on tunnettu lukuisista kesätapahtumistaan, joista tunnetuin on kansainvälisten tanssitaiteilijoiden tähdittämä kulttuuritapahtuma Kuopio tanssii ja soi. Kiinnostavia tapahtumia ovat myös heinäkuun alussa järjestettävä Kuopio Wine Festival sekä loppukesän Kuopio RockCock -festivaali. Kulttuurista kiinnostuneille on tarjolla näyttelyitä mm. taiteen ja kulttuurin saralta. Kuopion korttelimuseosta löytyy esimerkiksi tutustumisen arvoinen Minna Canthin työhuone.

Letkeitä lomapäiviä

Nappaa piknik-eväät torilta tai kauppahallista ja suuntaa Väinölänniemen hiekkarannalle. Valvottu ja tasaisesti syvenevä Väinölänniemen uimaranta kaupungin keskustassa sopii erinomaisesti myös lapsille. Useiden pyöräreittien ansiosta kaupunkiin voi tutustua myös pyöräillen. Sopiva pyöräilyreitti kulkee keskustan läpi ja sen varrelta löytyy uimarantoja sekä useita kaupungin kulttuurikohteita.

Majoitus Kuopiossa

Hotellimme Kuopiossa sijaitsevat lähellä keskustaa ja Kallaveden äärellä.

Pikku Pietarin Torikuja

Idyllinen puutaloryhmä torin laidalla, jonka hirsiaitoissa on 14 pikkupuotia ja sympaattinen tallikahvila terasseineen. Aittojen runsas tuotevalikoima tarjoaa yksilöllisiä lahja- ja käyttöesineitä. Avaa ovensa kaupungin kesävieraille kesä-, heinä-, elokuussa.

Scandicin kohdevinkit

Mitä tehdä Kuopiossa kun kaikki on jo nähty? Katso minne Riitta-Liisa Scandic Kuopio -hotellistamme suosittelee suuntaamaan!