Aktiviteetit Rukalla

Scandic Rukahovin ympäristö Rukalla tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja vauhdikasta menoa ympäri vuoden. Rukan alueesta on muovautunut suorastaan aktiiviliikkujan paratiisi.seikkailuja Rukalla ympäri vuoden

xx

Rukalla laskettelet henkeäsalpaavissa tunturimaisemissa. Rinteitä on 39 ja Piste-vuokraamosta löydät monipuoliset välineet talviurheiluun. Osa rinteistä sijaitsee aivan Scandic Rukahovin vieressä. 

Hiihtoladut - ensilumen latu 14.10.

Suuntaa hiihtolenkille jylhien kuusikoiden ja tykkylumisten mäntymetsien maisemaan. Lähimmät hiihtoladut lähtevät aivan Scandic Rukahovin vierestä. Reitit ovat Rukan ympäryslatu 9 km, Saaruan valolatu 11 km ja Vuosselin latu 11 km. 

Valaistu ensilumenlatu kulkee Rukan Hiihtostadionin alueella.Ladun pituus on n. 1 km ja avoinna päivittäin kaikille käyttäjille. Valaistus on päällä klo 21 asti.

Talvinen seikkailupäivä koko perheelle 

Tule seikkailemaan koko perheen voimin talven parhaiden aktiviteettien parissa. Huskien ja porojen rekikyydissä pääset ihailemaan lumen peittämää tykkypuumaisemaa. Eräleirissä pääset kokeilemaan moottorikelkkailua ja nauttimaan rekikyydistä. Lapsille löytyy myös oma moottorikelkka! Voit laskea mäkeä, muotoilla oman lumiveistoksen ja paistaa makkaraa avonuotiolla – ympärilläsi Kuusamon talvinen ihmemaa.

Kelkkailu 

Rukalla voit ihastella erämaan avaruutta moottorikelkan selässä. Kuusamon alueella löytyy 500 kilometriä hyvin hoidettuja kelkkareittejä sekä oma alueensa myös freeride-kelkkailun harrastajille. Osallistuminen opastetulle kelkkasafarille on vaivaton ja turvallinen tapa lähteä moottorikelkkailemaan vaikkapa koko perheen kesken. 

Pulkkailu ja lumikenkäily

Pulkkailemaan pääsee Itä-Rukalla Vuosselin Lastenmaan alaosassa ja Mastorinteillä sekä Rukan kylän laidalla Kaltiolammen vieressä. Majoittuessasi Scandic Rukahovi -hotellissa voit vuokrata pulkan hotellin vastaanotosta.

Lumikenkäily onnistuu Vuosselijärven jäällä.  

Frisbeegolf

Ruka DiscGolfPark on 20-väyläinen kilpatason kokonaisuus. Hiihtokeskuksen jylhät korkeuserot tekevät pelielämyksestä raskaan, mutta nautinnollisen. Lisäksi Rukan rinteillä on kesäisin 21-väyläinen rata ja Talvijärvellä 9-väyläinen perherata.

Golf

Kuusamo Golfin 18-reikäinen kenttä on upea elämys! Kuusamo Golf sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Scandic Rukahovista, lähellä Kuusamon keskustaa. Green Feet hankit kätevästi suoraan hotellin vastaanotosta.

Mönkijäsafari

Tutustu Kuusamon upeisiin maisemiin ja tuntureihin mönkijän selästä. Useat ohjelmapalveluyrittäjät järjestävät opastettuja safareita.

Karhunkatselu

Elämyksellinen ja ainutlaatuinen kokemus. Kohtaa metsän kuningas, ahma ja susi jopa 3 metrin päästä turvallisesti. Kuusamon suurpetokeskuksessa pääset tutustumaan Suomessa eläviin suurpetoihin sekä keväällä syntyneisiin karhunpentuihin.

Maastopyöräily

Maastopyöräilyä Rukalla Kuva: Ruka-Kuusamo Tourist

Kokonaisuudessaan Ruka-Kuusamon alueella on 180 km viitoitettuja maastopyöräilyreittejä. Rukan Valtavaaran reitti (ei Karhunkierroksen osuus) ja Salmilammin/Valkeisenvaaran reitti sekä rinnealueilla kulkevat huoltotiet ja polut soveltuvat maastopyöräilyyn, vaikka niitä ei ole virallisesti reititetty maastopyöräreiteiksi.

Pyöräilykausi jatkuu Rukalla aina lokakuun loppuun asti mutta fat biken leveillä renkailla onnistuu myös talvipyöräily lumiolosuhteissa. Rukalla on useita merkittyjä talvipyöräilyreittejä, kuten Antinperän, Hirsilammen ja Lammintuvan sekä Riisitunturin reitit, joita kunnostetaan aina tarvittaessa lumisateiden jälkeen.

Rukan rinteiden pyöräilyreitit on merkitty turkoosinsinisellä sävyllä karttoihin ja pyöräilymerkinnällä maastoon. Opastettuja maastopyöräretkiä on myös tarjolla. Ruka Bike Park tarjoaa huipputason olosuhteet ja maisemat maasto- ja alamäkipyöräilyyn.

Vaellus

Vallus, Ruka-Kuusamo Matkailu ry, Harri Tarvainen

Rukan alue Kuusamossa on suosittu vaelluskohde ja tarjoaa legendaarisen Karhunkierroksen lisäksi myös paljon muita retkeilypolkuja ja kävellen saavutettavissa olevia nähtävyyskohteita.

Koskenlasku, jokimelonta ja koskikellunta

Koskenlaskua Rukalla Kuva: Ruka-Kuusamo Matkailu ry

Kuusamon vapaana virtaavat vedet tarjoavat kutsuvan verkoston koskenlaskuun, melontaan ja leppoisampaan souteluun. Oulangan kansallispuistossa Kitkajoen puhtaissa vesissä voi nautiskella koskenlaskusta toukokuusta lokakuulle asti. Valinnanvaraa löytyy rauhallisista perhereiteistä hurjaan villireittiin.

Rentouttava koskikellunta tarjoaa upean elämyksen hitaasti virtaavan joen syleilyssä. Kiveskoskella Kitkajärven kirkkaissa vesissä koskikelluntaa on tarjolla ympäri vuoden.