Aktiviteetit Rukalla

Scandic Rukahovin ympäristö Rukalla tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja vauhdikasta menoa ympäri vuoden. Rukan rinteet avautuvat 8.10. ja ensimmäiset ladut avataan 15.10.LOMAYÖT 20 % ALENNUKSELLA

Juuri nyt varaat syksyn ja syysloman hotelliyöt 20 % alennuksella varauskoodilla FG2. Ei ennakkomaksua, joustava muutos- ja peruutusoikeus.

Talven aktiviteetit

Kuva: Ruka-Kuusamo Matkailu

Rukan rinteet ja ensimmäiset ladut ovat jo auki! Runsasluminen talvi ja maiseman vuorottelevat muodot luovat raamit talvilomalle Kuusamossa. Rukan alueesta on muovautunut suorastaan aktiiviliikkujan paratiisi. Puuterinen, puhdas lumi, kirpeä pakkanen ja kaamoksen mystisen lämmin tunnelma tarjoavat talvisia aktiviteetteja aamusta iltaan. Rukalla voit muun muassa:

  • käydä hiihtolenkillä jylhien kuusikoiden sekä tykkylumisten mäntymetsien ympäröimänä
  • lasketella henkeäsalpaavissa tunturimaisemissa
  • ihastella erämaan avaruutta moottorikelkalla tai koiravaljakolla
  • lumikenkäillä Vuosselijärven jäällä ja viettää yön laavulla rakovalkean taianomaisessa loisteessa.

Hiihtoladut

Lähimmät hiihtoladut lähtevät aivan Scandic Rukahovin vierestä. Reitit ovat Rukan ympäryslatu 9 km, Saaruan valolatu 11 km ja Vuosselin latu 11 km.

Valaistu ensilumenlatu kulkee Rukan kylästä Kaltiolammen rannalta Kelorinteelle 500 m suuntaansa. Latu on maksuton ja avoinna päivittäin kaikille käyttäjille. Valaistus on päällä klo 21 asti.

Laskettelu

Kuva: Ruka-Kuusamo Matkailu

Rukakeskuksen rinteet sijaitsevat aivan Scandic Rukahovin vieressä. Piste-vuokraamosta löydät monipuoliset välineet talviurheiluun.

Talvipyöräily

Fat biken, eli läskipyörän leveillä renkailla pyöräily onnistuu talviolosuhteissakin. Rukalla on useita merkittyjä talvipyöräilyreittejä, kuten Antinperän, Hirsilammen ja Lammintuvan sekä Riisitunturin reitit, joita kunnostetaan aina tarvittaessa lumisateiden jälkeen.

Pulkkailu

Pulkkailemaan pääsee Itä-Rukalla Vuosselin Lastenmaan alaosassa ja Mastorinteillä sekä Rukan kylän laidalla Kaltiolammen vieressä. Majoittuessasi Scandic Rukahovi -hotellissa voit vuokrata pulkan hotellin vastaanotosta.

seikkailuja Rukalla ympäri vuoden

Kuva: Ruka-Kuusamo Matkailu

Maastopyöräily

Kokonaisuudessaan Kuusamon alueen pyöräilyreitistön kokonaispituus on 605 km, joista merkittyjä reittejä on 500 km. Rukan Valtavaaran reitti (ei Karhunkierroksen osuus) ja Salmilammin/Valkeisenvaaran reitti sekä rinnealueilla kulkevat huoltotiet ja polut soveltuvat maastopyöräilyyn, vaikka niitä ei ole virallisesti reititetty maastopyöräreiteiksi.

Rukan rinteiden pyöräilyreitit on merkitty turkoosinsinisellä sävyllä karttoihin ja pyöräilymerkinnällä maastoon. Pyörilykausi jatkuu vielä lokakuun aikana.

Vaellus

Rukan alue Kuusamossa on suosittu vaelluskohde ja tarjoaa legendaarisen Karhunkierroksen lisäksi myös paljon muita retkeilypolkuja ja kävellen saavutettavissa olevia nähtävyyskohteita.

Koskenlasku ja jokimelonta

Kuusamon vapaana virtaavat vedet tarjoavat kutsuvan verkoston koskenlaskuun, melontaan ja leppoisampaan souteluun.

Frisbeegolf

Ruka DiscGolfPark on 18-väyläinen kilpatason kokonaisuus. Hiihtokeskuksen jylhät korkeuserot tekevät pelielämyksestä raskaan, mutta nautinnollisen.

Golf

Kuusamo Golfin 18-reikäinen kenttä on upea elämys! Kuusamo Golf sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Scandic Rukahovista, lähellä Kuusamon keskustaa. Green Feet hankit kätevästi suoraan hotellin vastaanotosta.

Tunturikierros mönkijöillä

Tutustu Kuusamon upeisiin maisemiin ja tuntureihin mönkijän selästä.

Karhunkatselu

Elämyksellinen ja ainutlaatuinen kokemus. Kohtaa metsän kuningas, ahma ja susi jopa 3 metrin päästä turvallisesti. Kuusamon suurpetokeskuksessa pääset tutustumaan Suomessa eläviin suurpetoihin sekä keväällä syntyneisiin karhunpentuihin.