Aktiviteetit Rukalla

Scandic Rukahovin ympäristö Rukalla tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja vauhdikasta menoa ympäri vuoden.Kesän ennakkoale ALK. 79 €​

Juuri nyt varaat hotelli- ja kylpyläyöt parhaaseen Scandic Friends -jäsenhintaan hotelleissamme kuudessa maassa 23.6.–21.8. Tarjoushintaisia huoneita on rajoitetusti, joten ole nopea. Katso kohteet ja varaa.

seikkailuja Rukalla ympäri vuoden

Kuva: Ruka-Kuusamo Matkailu

Maastopyöräily

Kokonaisuudessaan Ruka-Kuusamon alueella on 180 km viitoitettuja maastopyöräilyreittejä. Rukan Valtavaaran reitti (ei Karhunkierroksen osuus) ja Salmilammin/Valkeisenvaaran reitti sekä rinnealueilla kulkevat huoltotiet ja polut soveltuvat maastopyöräilyyn, vaikka niitä ei ole virallisesti reititetty maastopyöräreiteiksi.

Rukan rinteiden pyöräilyreitit on merkitty turkoosinsinisellä sävyllä karttoihin ja pyöräilymerkinnällä maastoon. Opastettuja maastopyöräretkiä on myös tarjolla. Ruka Bike Park tarjoaa huipputason olosuhteet ja maisemat maasto- ja alamäkipyöräilyyn. Pyöräilykausi jatkuu Rukalla aina lokakuun loppuun asti.

Vaellus

Rukan alue Kuusamossa on suosittu vaelluskohde ja tarjoaa legendaarisen Karhunkierroksen lisäksi myös paljon muita retkeilypolkuja ja kävellen saavutettavissa olevia nähtävyyskohteita.

Koskenlasku ja jokimelonta

Kuusamon vapaana virtaavat vedet tarjoavat kutsuvan verkoston koskenlaskuun, melontaan ja leppoisampaan souteluun. Oulangan kansallispuistossa Kitkajoen puhtaissa vesissä voi nautiskella koskenlaskusta toukokuusta lokakuulle asti. Valinnanvaraa löytyy rauhallisista perhereiteistä hurjaan villireittiin.

Frisbeegolf

Ruka DiscGolfPark on 20-väyläinen kilpatason kokonaisuus. Hiihtokeskuksen jylhät korkeuserot tekevät pelielämyksestä raskaan, mutta nautinnollisen. Lisäksi Rukan rinteillä on kesäisin 21-väyläinen rata ja Talvijärvellä 9-väyläinen perherata.

Golf

Kuusamo Golfin 18-reikäinen kenttä on upea elämys! Kuusamo Golf sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Scandic Rukahovista, lähellä Kuusamon keskustaa. Green Feet hankit kätevästi suoraan hotellin vastaanotosta.

Mönkijäsafari

Tutustu Kuusamon upeisiin maisemiin ja tuntureihin mönkijän selästä. Useat ohjelmapalveluyrittäjät järjestävät opastettuja safareita.

Karhunkatselu

Elämyksellinen ja ainutlaatuinen kokemus. Kohtaa metsän kuningas, ahma ja susi jopa 3 metrin päästä turvallisesti. Kuusamon suurpetokeskuksessa pääset tutustumaan Suomessa eläviin suurpetoihin sekä keväällä syntyneisiin karhunpentuihin.

Talven aktiviteetit

xx

Runsasluminen talvi ja maiseman vuorottelevat muodot luovat raamit talvilomalle Kuusamossa. Rukan alueesta on muovautunut suorastaan aktiiviliikkujan paratiisi. Puuterinen, puhdas lumi, kirpeä pakkanen ja kaamoksen mystisen lämmin tunnelma tarjoavat talvisia aktiviteetteja aamusta iltaan. Rukalla voit muun muassa:

  • käydä hiihtolenkillä jylhien kuusikoiden sekä tykkylumisten mäntymetsien ympäröimänä
  • lasketella henkeäsalpaavissa tunturimaisemissa
  • ihastella erämaan avaruutta moottorikelkalla tai koiravaljakolla
  • lumikenkäillä Vuosselijärven jäällä ja viettää yön laavulla rakovalkean taianomaisessa loisteessa.

Hiihtoladut

Lähimmät hiihtoladut lähtevät aivan Scandic Rukahovin vierestä. Reitit ovat Rukan ympäryslatu 9 km, Saaruan valolatu 11 km ja Vuosselin latu 11 km.

Valaistu ensilumenlatu kulkee Rukan kylästä Kaltiolammen rannalta Kelorinteelle 500 m suuntaansa. Latu on maksuton ja avoinna päivittäin kaikille käyttäjille. Valaistus on päällä klo 21 asti.

Laskettelu

Osa rinteistä sijaitsee aivan Scandic Rukahovin vieressä. Rinteitä on 39 ja Piste-vuokraamosta löydät monipuoliset välineet talviurheiluun. Rukan 2022-2023 laskukausi alkaa 7.10.

Talvipyöräily

Fat biken leveillä renkailla pyöräily onnistuu talviolosuhteissakin. Rukalla on useita merkittyjä talvipyöräilyreittejä, kuten Antinperän, Hirsilammen ja Lammintuvan sekä Riisitunturin reitit, joita kunnostetaan aina tarvittaessa lumisateiden jälkeen.

Pulkkailu

Pulkkailemaan pääsee Itä-Rukalla Vuosselin Lastenmaan alaosassa ja Mastorinteillä sekä Rukan kylän laidalla Kaltiolammen vieressä. Majoittuessasi Scandic Rukahovi -hotellissa voit vuokrata pulkan hotellin vastaanotosta.