Aktiviteetit Rukalla

Scandic Rukahovin ympäristö Rukalla tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja vauhdikasta menoa ympäri vuoden.

Talven aktiviteetit

Runsasluminen talvi ja maiseman vuorottelevat muodot luovat raamit talvilomalle Kuusamossa. Rukan alueesta on muovautunut suorastaan aktiiviliikkujan paratiisi. Puuterinen, puhdas lumi, kirpeä pakkanen ja kaamoksen mystisen lämmin tunnelma tarjoavat talvisia aktiviteetteja aamusta iltaan. Jylhät kuusikot ja tykkylumiset mäntymetsät houkuttelevat hiihtolenkille ja tuntureiden henkeäsalpaavat näköalat viettelevät viilettämään rinnettä alas suksilla ja laudoilla. Erämaan avaruutta voi mennä ihastelemaan moottorikelkalla tai koiravaljakolla. Voit lumikenkäillä Vuosselijärven jäällä kuutamolla ja viettää yön laavulla rakovalkean taianomaisessa loisteessa.

Hiihtoladut

Lähimmät hiihtoladut lähtevät aivan Scandic Rukahovin viereltä. Reitit ovat Rukan ympäryslatu 9 km, Saaruan valolatu 11 km ja Vuosselin latu 11 km. Katso kartat Rukan ja Kuusamon hiihtoladuista

Laskettelu

Rukakeskuksen rinteet sijaitsevat aivan Scandic Rukahovin vieressä. Piste-vuokraamosta löydät monipuoliset välineet talviurheiluun.

Pulkkailu

Pulkkailemaan pääsee Itä-Rukalla Vuosselin Lastenmaan alaosassa ja Mastorinteillä sekä Rukan kylän laidalla Kaltiolammen vieressä. Scandic Rukahovi -hotellista voi vuokrata pulkkia.

Syksyn aktiviteetit


Kuusamon luonnossa mieli lepää. Luonto takaa upeita nähtävyyksiä sekä kiehtovia aktiviteetteja kuten henkeäsalpaavia vaellusreittejä.

Maastopyöräily

Kokonaisuudessaan Kuusamon alueen pyöräilyreitistön kokonaispituus on 605 km, joista merkittyjä reittejä on 500 km. Rukan Valtavaaran reitti (ei Karhunkierroksen osuus) ja Salmilammin/Valkeisenvaaran reitti sekä rinnealueilla kulkevat huoltotiet ja polut ovat maastopyöräiltävissä, vaikka niitä ei ole virallisesti reititetty maastopyöräreiteiksi. Rukan rinteiden pyöräilyreitit on merkitty turkoosinsinisellä sävyllä karttoihin ja pyöräilymerkinnällä maastoon. Lisätieto Scandic Rukahovin vastaanotosta.

Koskenlasku ja jokimelonta

Kuusamon vapaana virtaavat vedet tarjoavat kutsuvan verkoston koskenlaskuun, melontaan ja leppoisampaan souteluun.

Frisbeegolf

Ruka DiscGolfPark on 18-väyläinen kilpatason kokonaisuus. Hiihtokeskuksen jylhät korkeuserot tekevät pelielämyksestä raskaan, mutta nautinnollisen.

Golf

Kuusamo Golfin 18-reikäinen kenttä on upea elämys! Kuusamo Golf sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Scandic Rukahovista, lähellä Kuusamon keskustaa. Green Feet hankit kätevästi suoraan hotellin vastaanotosta.

Tunturikierros mönkijöillä

Tutustu Kuusamon upeisiin maisemiin ja tuntureihin mönkijän selästä käsin.

Karhunkatselu

Elämyksellinen ja ainutlaatuinen kokemus. Kohtaa metsän kuningas, ahma ja susi jopa 3 metrin päästä turvallisesti.

Kuusamon suurpetokeskuksessa pääset tutstumaan Suomessa eläviin suurpetoihin sekä keväällä syntyneisiin karhunpentuihin.