Tekemistä Tampereella

Valitse hotelli Tampereen keskustassa ja majoitu mukavasti lähellä Tammerkoskea ja vanhojen punatiilisten tehdasrakennusten hallitsemaa keskustaa.

Miniloma Tampereella

Tampella, Visit Finland / Laura Vanzo

Tampereella riittää tekemistä vaikka koko viikonlopuksi. Kulttuuritarjonta on monipuolinen ja ainutlaatuisia ruokakokemuksia löytää niin toreilta kuin huippuravintoloistakin. Nykyään vanha Finlaysonin tehdasalue on täyttynyt ravintoloista, kaupoista sekä museoista ja gallerioista. Tampereen keskustasta löytyy shoppailtavaa kaikille, niin suuria tunnettuja liikkeitä kuin pieniä erikoisliikkeitäkin.

Teattereita, museoita ja konsertteja

Kulttuuritarjonta Tampereella on runsas:

  • Muumimuseon perustana ovat Tove Janssonin alkuperäiset kirjojen kuvitukset. Näyttelystä löydät myös viisikerroksisen ja kaksi metriä korkean Muumi-Talon.
  • Museokeskus Vapriikki Tammerkosken rannalla tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa ja ohjelmistossa on aina kerrallaan yli kymmenen näyttelyä.
  • Tampereen Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt kiinnostavat ympäri vuoden. Museon taidekokoelma on Suomen toiseksi suurin ja siitä kansainvälisesti tunnetuin osa on Muumilaakson kokoelma, joka sisältää Tove Janssonin alkuperäispiirroksia ja Tuulikki Pietilän kuvaelmia.
  • Sara Hildénin taidemuseon sijaitsee Särkänniemessä. Sara Hildénin Säätiön taidekokoelmaan kuuluu nykyisin yli 5000 teosta ja se on yksi Suomen laajimmista ja merkittävimmistä modernin ja nykytaiteen kokoelmista. Ympäri vuoden palveleva museo esittelee lisäksi vaihtuvia näyttelyitä.
  • Museo Milavida kertoo mielenkiintoisesti Tampereen historiasta. Rakennus on upea ja näyttelyssä viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin. Museon läheisyydessä on mukavaa puistoaluetta, kuten Tiitiäisen satupuisto. Lisäksi kukkulalta on upeat näkymät Näsijärvelle ja Särkänniemeen.

Ostokset ja ravintolat

Kauppahalli, Laura Vanzo / Visit Tampere

Tampereella saa vatsan täyteen helposti. Legendaariset ravintolat kuten Tillikka ja Ohranjyvä ovat tutustumisen arvoisia paikkoja. Pistäytyä voi myös Pohjoismaiden suurimmassa Kauppahallissa, Suomen ensimmäisessä kissakahvilassa, lukuisissa paikallisissa pienpanimoissa tai idyllisessä Vohvelikahvilassa.

Finlaysonin tehdasalue, Visit Tampere/ Mikko Vares

Finlaysonin alueella on Tallipiha, josta löytyy valikoima käsitöitä, sisustustuotteita sekä herkkuja nostalgisessa kahvilassa. Tampereella kannattaa tutustua myös mm. Muka va -lippulaivaliikkeeseen, jonka valikoima koostuu suomalaisten suunnittelijoiden tuotteista.

Ulkoilu ja aktiviteetit

Tampere, Visit Finland / Laura Vanzo

Rauhaniemen kansankylpylässä uidaan ja saunotaan vuoden ympäri ja rauhallisempi Kaupinoja keskustan läheisyydessä tarjoaa mm. mahdollisuuden vuokrata kanootin.

Kesäisin aktiivista lomapäivää voi viettää Särkänniemen-huvipuistossa. Tampereella voit myös viettää aikaa monipuolisesti ulkoillen ja luonnosta nauttien. Kaupungissa on useita frisbeegolf-ratoja, joista yksi sijaitsee Pyynikin rannalla Scandic Rosendahlin vieressä, jossa myös pääse kipuamaan kuntoiluportaita Pyynikin näkötornille. Uimarantoja ja julkisia saunoja Tampereella on paljon. Rauhaniemen kansankylpylässä uidaan ja saunotaan vuoden ympäri ja rauhallisempi Kaupinoja keskustan läheisyydessä tarjoaa mm. mahdollisuuden vuokrata kanootin.

Särkänniemi, Visit Tampere/ Olli-Pekka Latvala

Majoitus Tampereella

Scandicilla on viisi hotellia Tampereella, neljä keskustassa ja yksi Pyynikin upeissa järvimaisemissa lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta.