Tekemistä Tampereella

Valitse hotelli Tampereen keskustassa ja majoitu mukavasti lähellä Tammerkoskea ja vanhojen punatiilisten tehdasrakennusten hallitsemaa keskustaa.

TILAA LOMALLE

Juuri nyt varaat kesän lomayöt parhaaseen hintaan! Majoittua voit 23.6.–21.8.2022. Katso kohteet ja varaa netissä ilman varauskoodia.

Vietä LOmapäivä Tampereella

Tampereella riittää tekemistä vaikka koko viikonlopuksi. Kulttuuritarjonta on monipuolinen ja ainutlaatuisia ruokakokemuksia löytää niin toreilta kuin huippuravintoloistakin. Nykyään vanha Finlaysonin tehdasalue on täyttynyt ravintoloista, kaupoista sekä museoista ja gallerioista. Tampereen keskustasta löytyy shoppailtavaa kaikille, niin suuria tunnettuja liikkeitä kuin pieniä erikoisliikkeitäkin.

Teattereita, museoita ja konsertteja

Tampereen teatteri ja Museokeskus Vapriikki. Kuvaoikeudet: Visit Tampere / Atacan Ergin & Olli-Pekka Latvala

Kulttuuritarjonta Tampereella on runsas:

  • Muumimuseon perustana ovat Tove Janssonin alkuperäiset kirjojen kuvitukset. Näyttelystä löydät myös viisikerroksisen ja kaksi metriä korkean Muumi-Talon.
  • Museokeskus Vapriikki Tammerkosken rannalla tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa ja ohjelmistossa on aina kerrallaan yli kymmenen näyttelyä.
  • Tampereen Taidemuseon kesänäyttely esillä 11.6.–11.9.
  • Sara Hildénin taidemuseon kevätnäyttely Anna Retulainen: Hiljaisuus on esillä 12.2.–21.8.
  • Museo Milavida kertoo mielenkiintoisesti Tampereen historiasta. Rakennus on upea ja näyttelyssä viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin. Museon läheisyydessä on mukavaa puistoaluetta, kuten Tiitiäisen satupuisto. Lisäksi kukkulalta on upeat näkymät Näsijärvelle ja Särkänniemeen.

Ostokset ja ravintolat

Finlaysonin alueella on Tallipiha, josta löytyy valikoima käsitöitä, sisustustuotteita sekä herkkuja nostalgisessa kahvilassa. Tampereella kannattaa tutustua myös mm. Muka va -lippulaivaliikkeeseen, jonka valikoima koostuu suomalaisten suunnittelijoiden tuotteista.

Tampereella saa vatsan täyteen helposti. Legendaariset ravintolat kuten Tillikka ja Ohranjyvä ovat tutustumisen arvoisia paikkoja. Pistäytyä voi myös Pohjoismaiden suurimmassa Kauppahallissa, Suomen ensimmäisessä kissakahvilassa, lukuisissa paikallisissa pienpanimoissa tai idyllisessä Vohvelikahvilassa.

Ulkoilu ja aktiviteetit

Särkänniemen-huvipuiston lisäksi aktiivista lomapäivää voi Tampereella viettää monipuolisesti ulkoillen ja luonnosta nauttien. Kaupungissa on useita frisbeegolf-ratoja, joista yksi sijaitsee Pyynikin rannalla Scandic Rosendahlin vieressä, jossa myös pääse kipuamaan kuntoiluportaita Pyynikin näkötornille. Uimarantoja ja julkisia saunoja Tampereella on paljon. Rauhaniemen kansankylpylässä uidaan ja saunotaan vuoden ympäri ja rauhallisempi Kaupinoja keskustan läheisyydessä tarjoaa mm. mahdollisuuden vuokrata kanootin.

Majoitus Tampereella

Scandicilla on viisi hotellia Tampereella, neljä keskustassa ja yksi Pyynikin upeissa järvimaisemissa lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta.