Tekemistä Tampereella

Valitse hotelli Tampereen keskustassa ja majoitu mukavasti lähellä Tammerkoskea ja vanhojen punatiilisten tehdasrakennusten hallitsemaa keskustaa.

LOMAYÖT 20 % ALENNUKSELLA

Juuri nyt varaat kesän hotelliyöt 20 % alennuksella ilman ennakkomaksua ja joustavalla muutos- sekä peruutusoikeudella.

Vietä LOmapäivä Tampereella

Tampere - Visit Finland Laura Vanzo

Tampereella riittää tekemistä vaikka koko viikonlopuksi. Kulttuuritarjonta on monipuolinen ja ainutlaatuisia ruokakokemuksia löytää niin toreilta kuin huippuravintoloistakin. Nykyään vanha Finlaysonin tehdasalue on täyttynyt ravintoloista, kaupoista sekä museoista ja gallerioista. Tampereen keskustasta löytyy shoppailtavaa kaikille, niin suuria tunnettuja liikkeitä kuin pieniä erikoisliikkeitäkin.

Teattereita, museoita ja konsertteja

Tampereen teatteri ja Museokeskus Vapriikki. Kuvaoikeudet: Visit Tampere / Atacan Ergin & Olli-Pekka Latvala

Kulttuuritarjonta Tampereella on runsas. Kesän 2021 tarjontaa:

  • Tampere-talossa kolmen taidenäyttelyn sarjasta, joissa nähdään katutaiteen kehittäjän Keith Haringin, valokuvaajalegenda Ilpo Muston sekä kotimaisen modernin taiteen nousevan kaksikon Teemu Keisterin ja Nikolo Kerimovin töitä. Näyttelyt avautuvat 22. kesäkuuta.
  • Muumimuseon perusnäyttely Kuinkas sitten kävikään? uusitaan ja Observatoriota, museon vaihtuvien näyttelyiden tilaa, laajennetaan.
  • Museokeskus Vapriikki avaa 2021 kaksi suurta vaihtuvaa näyttelyä. Toukokuussa avautuu huimiin seikkailuihin johdattava Ritarit-näyttely, ja lokakuussa Tampere liekeissä –näyttely.
  • Tampereen Taidemuseossa ihalaillaan kesällä Vuoden 2021 nuoren taiteilijan Joel Slotten teoksia.
  • Vuoden 2017 Ars Fennica -palkinnon voittaja Kari Vehosalon yksityisnäyttely täyttää Sara Hildénin taidemuseon tilat kesän ajan.

Museo Milavida kertoo mielenkiintoisesti Tampereen historiasta. Rakennus on upea ja näyttelyssä viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin. Museon läheisyydessä on mukavaa puistoaluetta, kuten Tiitiäisen satupuisto. Lisäksi kukkulalta on upeat näkymät Näsijärvelle ja Särkänniemeen.

Ostokset

Finlaysonin alue ja korvapuusteja. Kuvaoikeudet: Krista Keltanen/Visit Finland

Finlaysonin alueelta löytyy Tallipiha, josta löytyy valikoima käsitöitä, sisustustuotteita sekä herkkuja. Tampereella kannattaa tutustua mm. Muka va -lippulaivaliikkeeseen, jonka valikoima koostuu suomalaisten suunnittelijoiden tuotteista.

Tampereella saa vatsan täyteen helposti. Legendaariset ravintolat kuten Tillikka ja Ohranjyvä ovat tutustumisen arvoisia paikkoja. Pistäytyä voi myös Pohjoismaiden suurimmassa Kauppahallissa, Suomen ensimmäisessä kissakahvilassa, lukuisissa paikallisissa pienpanimoissa tai idyllisessä Vohvelikahvilassa.

Ulkoilu ja aktiviteetit

Särkänniemen-huvipuston lisäksi aktiivista lomapäivää voi Tampereella viettää monipuolisesti uloillen ja luonnosta nauttien. Kaupungissa on useita frisbeegolf-ratoja, joista yksi sijaitsee Pyynikin rannalla Scandic Rosendahlin vieressä, jossa myös pääse kipuamaan kuntoiluportaita Pyynikin näkötornille.

Kesäisin Katujuna liikennöi Tampereella ja lähtee ja lopettaa reitin Scandic Rosendahlin pihalle. Nauti kesäisistä maisemista katujunan kyydissä!

Yleisötapahtumia koskevat rajoitukset saattavat aiheuttaa muutoksia sivulla mainittuihin tapahtumiin ja tekemisiin.

Majoitus Tampereella

Scandicilla on viisi hotellia Tampereella, neljä keskustassa ja yksi Pyynikin upeissa järvimaisemissa lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta.