Tekemistä Tampereella

Valitse hotelli Tampereen keskustassa ja majoitu mukavasti lähellä Tammerkoskea ja vanhojen punatiilisten tehdasrakennusten hallitsemaa keskustaa.

HOTELLIALE ALK. 79 €​

Koko vuoden tarjoushintaiset hotelli- ja kylpyläyöt ovat nyt myynnissä. Majoittua voit viikonloppuisin 28.1.–31.12.2022 ja kaikkina päivinä kesällä 22.6.–14.8. Katso kohteet ja varaa koodilla TRAVEL!

Vietä LOmapäivä Tampereella

Tampereella riittää tekemistä vaikka koko viikonlopuksi. Kulttuuritarjonta on monipuolinen ja ainutlaatuisia ruokakokemuksia löytää niin toreilta kuin huippuravintoloistakin. Nykyään vanha Finlaysonin tehdasalue on täyttynyt ravintoloista, kaupoista sekä museoista ja gallerioista. Tampereen keskustasta löytyy shoppailtavaa kaikille, niin suuria tunnettuja liikkeitä kuin pieniä erikoisliikkeitäkin.

Teattereita, museoita ja konsertteja

Tampereen teatteri ja Museokeskus Vapriikki. Kuvaoikeudet: Visit Tampere / Atacan Ergin & Olli-Pekka Latvala

Kulttuuritarjonta Tampereella on runsas:

  • Muumimuseon perusnäyttely Kuinkas sitten kävikään? ja Ilon Wiklandin satukuvitukset hurmaavat Observatoriossa.
  • Museokeskus Vapriikki Tutustu kaupungin historiaan Tampere liekeissä –näyttelyssä.
  • Tampereen Taidemuseossa 2.10.2021–30.1.2022 on esillä kooste Magnus Enckellin näyttelystä, joka oli esillä Ateneumissa, sekä tamperelaisen Heli Ryhäsen näyttelyn.
  • Sara Hildénin taidemuseon näyttely Tonight We Dance 25.9.2021– 23.1.2022 rakentuu Dzaman tanssiaiheisten teosten ympärille.
  • Museo Milavida kertoo mielenkiintoisesti Tampereen historiasta. Rakennus on upea ja näyttelyssä viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin. Museon läheisyydessä on mukavaa puistoaluetta, kuten Tiitiäisen satupuisto. Lisäksi kukkulalta on upeat näkymät Näsijärvelle ja Särkänniemeen.

Ostokset

Finlaysonin alue ja korvapuusteja. Kuvaoikeudet: Krista Keltanen/Visit Finland

Finlaysonin alueelta löytyy Tallipiha, josta löytyy valikoima käsitöitä, sisustustuotteita sekä herkkuja. Tampereella kannattaa tutustua mm. Muka va -lippulaivaliikkeeseen, jonka valikoima koostuu suomalaisten suunnittelijoiden tuotteista.

Tampereella saa vatsan täyteen helposti. Legendaariset ravintolat kuten Tillikka ja Ohranjyvä ovat tutustumisen arvoisia paikkoja. Pistäytyä voi myös Pohjoismaiden suurimmassa Kauppahallissa, Suomen ensimmäisessä kissakahvilassa, lukuisissa paikallisissa pienpanimoissa tai idyllisessä Vohvelikahvilassa.

Ulkoilu ja aktiviteetit

Särkänniemen-huvipuston lisäksi aktiivista lomapäivää voi Tampereella viettää monipuolisesti uloillen ja luonnosta nauttien. Kaupungissa on useita frisbeegolf-ratoja, joista yksi sijaitsee Pyynikin rannalla Scandic Rosendahlin vieressä, jossa myös pääse kipuamaan kuntoiluportaita Pyynikin näkötornille.

Yleisötapahtumia koskevat rajoitukset saattavat aiheuttaa muutoksia sivulla mainittuihin tapahtumiin ja tekemisiin.

Majoitus Tampereella

Scandicilla on viisi hotellia Tampereella, neljä keskustassa ja yksi Pyynikin upeissa järvimaisemissa lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta.