Joulun aika Turussa

Turku on ollut joulukaupunki jo vuosisatojen ajan. Joulun ystävän kannattaa suunnata Turkuun tänäkin vuonna!

Joulukaupunki Turku

Joulutapahtumia

Jouluinen teemakokonaisuus Joulun polku tulvii ohjelmaa joulukuun alusta aina jouluun asti. Upeita valaistuksia ja kauniita näyteikkunoita, sekä Joulun polun Satumainen joulunavaus 1.12., joka huipentuu jouluvalaistuksen sytytykseen. Muista myös Lasten päivä 8.12., jolloin kaupunki täyttyy hauskalla tekemisellä koko perheelle!

15.12. on Tonttujuoksu! Voit osallistua hyväntekeväisyystapahtumaan, jossa tuetaan vähävaraisten perheiden jouluruokailua.

Jouluaattona klo 12 koko Suomi hiljentyy kuulemaan, kun joulurauhan julistus luetaan Vanhalta Suurtorilta. Traditio on säilynyt 1300-luvulta saakka.

Joulumarkkinat

Tunnelmallisella Kauppatorin Joulutorilla on neljä teemaviikkoa. Ne aloittaa ruoka ja juoma -teema, jolloin tori notkuu makunautinnoista. Perinnejoulun aikaan myydään käsitöitä, tuttuja jouluherkkuja ja joulukuusia sekä lauletaan yhdessä. Lasten jouluviikolla paikalle saapuu muun muassa joulupukki. Moderni joulu kokoaa maailman jouluperinteitä ja inspiroi luomaan uusia.

Vanhalla Suurtorin Joulumarkkinat ovat neljänä joulunalusviikonloppuna. Myyjiä saapuu ympäri Suomea ja maailmaa tuoden mukanaan muun muassa käsitöitä, taidetta ja joulun herkkuja. Toripäivinä ohjelmaa on laidasta laitaan ja pääset tapaamaan myös joulupukkia.

Suomen suurimmat joulumyyjäiset järjestetään Turun Messukeskuksessa. Satojen myyjien pöydistä löytyy esimerkiksi leluja ja leipomuksia.