Vietä viikonloppu Turussa

Suomen vanhimmassa kaupungissa riittää nähtävää vaikka koko viikonlopuksi. Mielenkiintoinen ravintolaelämä, monipuoliset ostosmahdollisuudet ja ainutlaatuiset nähtävyydet kiinnostavat ympäri vuoden.

Viikonloppuloman parhaat vinkit

Kaupungin sydämen muodostaa kauppatori ja lyhyen kävelyn päässä oleva Aurajoki ja jokiranta. Turussa on helppo liikkua ja välimatkat ovat lyhyet.

Ostoksille Turkuun - kolme shoppailuvinkkiä

  • Persoonalliset paikalliset kivijalkakaupat kuten KUI Design ja PUF sekä söpöt second hand -putiikit kuten Best from the past ja Dirty Hippies Second hand & Lifestyle ovat tutustumisen arvoisia paikkoja.
  • Kauppahallin n. sadan putiikin joukosta löytää paikallisia herkkuja sekä pieniä ravintoloita.
  • Turun seudulla pääsee ostoksille kolmessa suuressa kauppakeskuksessa; Hansa aivan Turun keskustassa, Skanssi Helsingin moottoritien kupeessa tai Mylly Raisiossa.

Ainutlaatuisia ravintolaelämyksiäTurussa on yksi Suomen kiinnostavin ravintolatarjonta. Aurajokirannan historiallisesta miljööstä löytyy monet kaupungin parhaista ravintoloista, kuten Blanko, Hügge ja Tårget. Legendaarinen Kaskis on ravintola, johon kannattaa matkustaa kauempaakin.

Turku on tunnettu myös erikoisista pubeistaan. Vanhoihin instituutioihin tehdyt pubit kuten Panimoravintola Koulu, Uusi Apteekki sekä entinen Puutorin Vessa ovat vierailun arvoisia kohteita.

Scandic Hamburger Börsin kattobaarissa hotellin 9. kerroksessa nautit raikkaista drinkeistä ja ehkä kaupungin upeimmasta näköalasta. Suosittelemme myös kokeilemaan hotellin ravintola Másia, jossa maistuvat espanjalaisvaikutteet; avokeittiön grilliherkut, pienet tapastyyliset annnokset sekä isommat, koko seureen kesken jaettavat annokset.

Uppoudu Turun historiaan

Turun linna

Turun linna ja tuomiokirkko kuuluvat kaupungin perusnähtävyyksiin, mutta niiden väliltä löytyy paljon muutakin historiallista nähtävää. Luostarinmäellä pääset tutustumaan 1827 Turun palolta säästyneisiin rakennuksiin, jotka muodostavat nykyään käsityöläismuseon. 

Herrasväen asumispuitteisiin puolestaan voi tutustua Qwenselin talossa, joka on 1700-luvun alusta säilynyt porvaristalo. Sen yhteydessä toimii myös Apteekkimuseo.

Turussa kaikki on lähellä ja kaupunkilautta Förillä kuljet kätevästi Aurajoen yli.

Kulttuurin riemua

Kulttuurin ystäville on tarjolla lukuisia museoita kuten historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova, Sibelius-museo ja Turun taidemuseo. Turun teatteritarjontaan kannattaa myös tutustua.

Scandic-hotellit Turussa

Valitse hotelli ja vietä hotelliloma Turussa