Turku kesä

Turku kukoistaa kesällä ja Aurajoen halkoma kaupunki tarjoilee parastaan. Nautiskele kesästä ravintolalaivassa, uppoudu Suomen vanhimman kaupungin historiaan, herkuttele ravintoloissa ja kahviloissa. Jos kaupungin syke alkaa uuvuttaa, Turun saaristossa pääsee luonnon helmaan.

Erikoistarjous alk. 69 €/2hh/vrk jatkuu

Voimassa koodilla SUVI koko kesän väh. kahden yön majoituksiin Helsingin lisäksi nyt myös hotelli- ja kylpyläkohteisiimme ympäri Suomen.

Kiehtova kesäkohde

Saariston aarteita ja aktiviteetteja

Turun saaristo, Visit Finland

Turun kuuluisaan saaristoon kuuluu noin 20 000 saarta, ja se tarjoilee upeita maisemia luonnon helmassa. Saaristossa voi risteillä, autoilla tai pyöräillä. Turusta voi tehdä päiväretken helposti lähistön saaristoon. Tai voit lähteä kiertämään 250 km pitkää Saariston Rengastietä ja uppoutua saariston tunnelmaan pidemmäksi aikaa.

Ruissalo

Upeaa luontoa löytyy myös aivan Turun keskustan lähistöllä Ruissalon luontopoluilla ja Aurajokea seuraamalla. 

Uppoudu Turun tunnelmiin

Turun Linna ja Käsityöläismuseo. Kuvaoikeudet: Visit Finland Julia Kivelä & Krista Keltanen

Turun linna ja tuomiokirkko kuuluvat kaupungin perusnähtävyyksiin, mutta niiden väliltä löytyy paljon muutakin historiallista nähtävää. Luostarinmäellä pääset tutustumaan 1827 Turun palolta säästyneisiin rakennuksiin, jotka muodostavat nykyään käsityöläismuseon. Kesällä pääset tutustumaan eri käsityöalojen verstaisiin päivittäin.

Herrasväen asumispuitteisiin puolestaan voi tutustua Qwenselin talossa, joka on 1700-luvun alusta säilynyt porvaristalo. Sen yhteydessä toimii myös Apteekkimuseo.

Föri-kaupunkilautta, Visit Finland / Krista Keltanen

Turussa kaikki on lähellä ja kaupunkilautta Förillä kuljet kätevästi Aurajoen yli.

Herkuttele ja nauti

Turun ravintolamaailma kasvaa vuosi vuodelta ja tarjoilee erialaisia makuelämyksiä. Joen varrella on kesällä leppoisa tunnelma ja runsaasti vaihtoehtoja. Tutustu varsinkin Turun erikoisuuksiin; jokilaivoihin, joissa viihtyy kesäisenä päivänä myöhäiseen iltaan asti. Kauppahallissa kannattaa käydä tutustumassa tarjontaan. Persoonalliset pubit Old Bank ja Uusi Apteekki viihdyttävät erikoisella miljööllään. 

Kulttuuria ja kesän riemua

Aurajoki, Apteekkimuseo ja AboaVetus museo. Kuvaoikeudet: Visit Turku Samu Valleala & Visit Finland Vastavalo Timo Viitanen

Kesäinen Turku on täynnä tapahtumia ja aktiviteetteja. Suomen merkittävimpiin festivaaleihin kuuluva Ruisrock tuo vuosittain kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja Turun Ruissaloon. Ruisrockin lisäksi Turussa järjestetään Turun musiikkijuhlat, Aurafest ja Turku Jazz.

Kulttuurin ystäville on myös tarjolla lukuisia museoita kuten historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova, Sibelius-museo ja Turun taidemuseo. Turun teatteritarjontaan kannattaa myös tutustua.

Scandic-hotellit Turussa

Valittavanasi on neljä Scandic-hotellia Turun keskustassa.