Turun kesä

Turku kukoistaa kesällä ja Aurajoen halkoma kaupunki tarjoilee jotakin kaikille. Nautiskele kesästä ravintolalaivassa, uppoudu Suomen vanhimman kaupungin historiaan, herkuttele ravintoloissa ja kahviloissa. Jos kaupungin syke alkaa uuvuttaa, Turun saaristossa pääsee luonnon helmaan.

Juuri nyt – talven hotelliloma 20 % alennuksella Etu on voimassa Scandic Friends -jäsenille joka päivä 20.12.2019–6.1.2020. Varaa koodilla FG2 ja maksa vasta hotellissa.

Kiehtova kesäkohde

Kulttuuria ja kesän riemua

Kesäinen Turku on täynnä tapahtumia ja aktiviteetteja. Suomen merkittävimpiin festivaaleihin kuuluva Ruisrock tuo vuosittain kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja Turun Ruissaloon. Ruisrockin lisäksi Turussa järjestetään Turun musiikkijuhlat, Aurafest ja Turku Jazz.

Kulttuurin ystäville on myös tarjolla lukuisia museoita kuten historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova, Sibelius-museo ja Turun taidemuseo. Turun teatteritarjontaan kannattaa myös tutustua.

Uppoudu historiallisiin tunnelmiin

Turun linna ja tuomiokirkko kuuluvat kaupungin perusnähtävyyksiin, mutta niiden väliltä löytyy paljon muutakin historiallista nähtävää.

Luostarinmäellä pääset tutustumaan 1827 Turun palolta säästyneisiin rakennuksiin, jotka muodostavat nykyään käsityöläismuseon. Kesällä pääset tutustumaan eri käsityöalojen verstaisiin päivittäin.

Herrasväen asumispuitteisiin puolestaan voi tutustua Qwenselin talossa, joka on 1700-luvun alusta säilynyt porvaristalo. Sen yhteydessä toimii myös Apteekkimuseo.

Saariston aarteita

Vanha kalastajamökki Turun saaristossa

Turun kuuluisaan saaristoon kuuluu noin 20 000 saarta, ja se tarjoilee upeita maisemia luonnon helmassa. Saaristossa voi risteillä, autoilla tai pyöräillä. Turusta voi tehdä päiväretken helposti lähistön saaristoon. Tai voit lähteä kiertämään 250 km pitkää Saariston Rengastietä ja uppoutua saariston tunnelmaan pidemmäksi aikaa.

Herkuttele ja nauti

Apteekki pubi sekä Turun herkkuja

Turun ravintolamaailma kasvaa vuosi vuodelta ja tarjoilee erialaisia makuelämyksiä. Joen varrella on kesällä leppoisa tunnelma ja runsaasti vaihtoehtoja. Tutustu varsinkin Turun erikoisuuksiin; jokilaivoihin, joissa viihtyy kesäisenä päivänä myöhäiseen iltaan asti. Kauppahallissa kannattaa käydä tutustumassa tarjontaan. Persoonalliset pubit Wanha Pankki, Uusi Apteekki ja Koulu viihdyttävät erikoisella miljööllään.

Scandic hotellit Turussa